کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
اپلیکیشــن اختاپــوس در اندونــزی زندگی کســانی را که زبالــه جمــع میکنند، تغییــر میدهــد. در ایــن کشــور زباله جمع کن هــای غیررســمی خــون جــاری در رگهــای سیســتم بازیافــت هســتند. آنهــا زبالههــای پلاســتیکی را جمع میکنند تا به شــرکتهای بازیافــت بفروشــند، امــا معمــوال بیشتر زباله جمع کنها استثمار میشوند و پول کمتری به آنها پرداخت میشــود.
مضاف بر این، کاری که انجام میدهند، غیرایمن و کثیف است. اپلیکیشن جدید اختاپوس زندگی آنها را راحتتر کرده است. کاربران این اپلیکیشن میتوانند با زبالهجمعکنها تماس بگیرند تا زبالهها را از در منازل تحویل دهند.
این اپلیکیشــن کارگــران را از آلــوده شــدن در محیــط نجــات میدهد و زمــان بیشــتری در اختیــار آن ها میگــذارد که در کنــار خانواده باشــند. با اســتفاده از این اپلیکیشــن، زبالهجمع کن ها حقوقی بالاتر از حقوق میانگین دریافت میکنند.
صاحبان اپلیکیشن به زبالهجمعکنها یونیفرم و عنــوان شــغلی میدهنــد. آنهــا دارای شناســه و بیمه ســامت میشــوند و کار زباله جمع کنهــا بــه صورتــی برنامهریزی میشود که ایمنی آن ها را حفظ کند. اختاپوس در اولین گام خود با 1600 زبالهجمعکن قرارداد امضا کرد و 14 هزار نفر این اپلیکیشــن را دانلــود کردند.
اندونزی سالانه 2800 تن زباله پلاستیکی تولید میکند. اما فقط 10 درصــد آن بازیافت و مقــدار زیــادی از آن وارد اقیانوس ها میشود. این مسئله صنعت ماهیگیری را که این کشور به آن وابسته است، نابود می کند. اپلیکیشن اختاپوس چالش خالقانه جمع کردن پالستیک به صورت غیررســمی را میزبانی میکند و راهحلی برای بحران رشد زباله اندونزی است.