وزیر ارتباطات به کارنگ خبر داد / رسیدن سهم ترافیک داخلی به ۷۰ درصد از برنامه هفتم توسعه حذف شد
برنامه هفتم توسعه وزارت ارتباطات را مکلف کرده که با تعرفهگذاری سهم ترافیک داخلی را به ۷۰ درصد برساند. در این زمینه وزارت ارتباطات مکلف شده که مدل اقتصادی و نظام تعرفهگذاری آن را برای رسیدن به این هدف با همکاری مرکز ملی فضای مجازی تهیه کند و به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برساند. حالا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام میکند که این بند از قانون هفتم توسعه در بررسیهای نهایی توسط دولت حذف شده است.
همچنین عیسی زارعپور میگوید امروز (۸ خرداد) نیز این مورد در دولت تصویب شده که فصل جدیدی برای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، شبکه ملی اطلاعات و هوشمندسازی در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شود.
عیسی زارعپور با بیان حذف این بند از قانون برنامه هفتم توسعه به «کارنگ» گفت: «پیشنهاد کردیم که این بند از برنامه هفتم حذف شود؛ چراکه در برنامه توسعهای درصد نباید بیان شود. از سوی دیگر ما متناسب با نیاز کشور برنامهریزی میکنیم و وظیفه ما این است که خدمات باکیفیت و پرسرعت را چه داخلی و چه خارجی که طبق ضوابط جمهوری اسلامی فعالیت میکند، در کشور فراهم کنیم.»
او در ادامه تأکید کرد: «فراهمکردن زیرساخت برای نیاز مردم وظیفه ماست. با توجه به حجم استفاده مردم از پلتفرمهای داخلی ما تمام زیرساختهای داخلی را تقویت کردهایم؛ به طوری که آمارها هم این وضعیت بهبودیافته را نشان میدهد. برای نمونه در تاریخ شبکه ارتباطات کشور سابقه نداشته که میزان ترافیک مصرفی داخلی به ۶.۵ ترابیت بر ثانیه برسد و شبکه بتواند این بار را تحمل کند. بنابراین هرچقدر نیاز مردم باشد، چه در استفاده از سرویس داخلی و چه در سرویس خارجی، ما زیرساخت را فراهم میکنیم.»
هرچند رسیدن سهم ۷۰درصدی ترافیک داخلی از برنامه هفتم توسعه به گفته وزیر ارتباطات حذف شده، اما در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۹ و در بخش اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات پیشبینی شده که ارائه خدمات پایه کاربردی داخلی با سهم ترافیک 70 به 30 نسبت به خدمات پایه کاربردی خارجی مشابه در سبد مصرفی کاربران به نرخ رشد سالانه ۱۵درصدی برسد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سؤال کارنگ که در حال حاضر آمار سهم ترافیک داخلی به خارجی به چه نسبتی است، آماری ارائه نکرد.