خودتان را برای رقابت در بازار جهانی آماده کنید

نقش بخش خصوصی در آینده اقتصاد ایران

علی آزادپور، استراتژیست کارآفرینی و از فعالان صنف آی‌تی، یکی از چهره‌هایی بود که در بخشی از رویداد ۱۰۰ مدیرعامل که با حمایت پرداخت نوین برگزار شد، با ارائه دیدگاه‌های خود دقایقی برای شرکت‌کنندگان سومین دوره این رویداد صحبت کرد. او تاکید کرد که نگاهی خوش‌بینانه به آینده دارد و در یک چارچوب کلان به مسائل اقتصادی و صنعتی، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی ایران و نقش کلیدی بخش خصوصی و پتانسیل‌های موجود در کشور پرداخت. این فعال باسابقه صنعت آی‌تی کشور، ضمن وضعیت کنونی و چشم‌انداز آینده اقتصاد ایران و جهان سناریوهایی برای آینده کسب‌وکارها ترسیم کرد.

آزادپور در ابتدای سخنان خود با اشاره به خوش‌بینی‌اش اظهار داشت: «من با وجود تمام قصه‌هایی که داریم و در مورد آنها صحبت می‌شود می‌خواهم بگویم که من آدمی هستم که در میان دوستان به خوش‌بینی مفرط متهم هستم. همیشه تمایل دارم با فاصله‌ بیشتری وضعیتی که در آن به سر می‌بریم را ببینم.» او با اشاره به حضور افراد برجسته کسب‌وکاری در این رویداد، افزود: «این زمان‌ها می‌گذرد و کسب‌وکارها راه خودشان را پیدا می‌کنند. به هر حال افرادی که اینجا هستند سرآمد صنعت خودشان هستند.» او بر اهمیت یادآوری نکات بدیهی تأکید کرد و گفت: «اقتصاد تالی سیاست نیست بلکه سیاست تالی اقتصاد است. ابزارهای مختلفی در سیاست به کار گرفته می‌شود اما آنچه باعث می‌شود که همه این برنامه‌ریزی‌ها جهت پیدا کند، مسئله اقتصاد است.»

آزادپور با نگاهی به تحولات جهانی، پیش‌بینی کرد که تغییرات مهمی در راه است: «من فکر می‌کنم که تغییرات مهمی در ظرف چند ماه آینده در سطح جهان به وجود خواهد آمد؛ ما هم از این تغییرات به هر حال برکنار نیستیم. در ایران هم شاهد این تغییرات خواهیم بود.» او معتقد است که حافظان نظم قدیم در همه کشورها ناچار به انطباق با تغییرات هستند.

او در ادامه به وضعیت بخش خصوصی در ایران پرداخت و آن را ضعیف توصیف کرد: «بخش خصوصی در ایران خیلی نحیف و به هر حال تحلیل رفته و ضعیف است. من فکر می‌کنم شاید ۱۵ درصد هم نباشیم. درواقع اقتصاد ما، اقتصاد دولتی و شبه دولتی است.» با این حال او ابراز امیدواری کرد که نشانه‌هایی از تغییر رویکرد دولت مشاهده می‌شود: «امیدوارم نشانه‌هایی که دیده می‌شود نشان دهد دولتی‌ها هم متوجه شده باشند که اصطلاحا وضعیت قبلی قابل ادامه و تداوم نیست و شاید به چابکی بخش خصوصی نیاز بیشتری باشد تا بتوانند مسائل را حل کنند.»

آزادپور با تأکید بر پتانسیل بالای ایران، اظهار داشت: «تصور من این است که پتانسیل بسیار بالایی در ایران وجود دارد و این پتانسیل نه فقط برای ما اهمیت دارد که برای جهان هم اهمیت زیادی پیدا کرده است. ما پتانسیل تولید یک GDP سالانه بالای یک تریلیون دلار داریم. با تغییرات مختصری، با سرمایه‌گذاری مختصری می‌توان به این هدف رسید. به هر حال ما از معدود کشورهایی هستیم که قابلیت جذب سرمایه‌گذاری، قابلیت تضمین سرمایه‌گذاری و قابلیت در اختیار قرار دادن بازار بزرگ خودمان را به صاحبان سرمایه داریم.»

در بخش دیگری از سخنان خود، آزادپور به صنعت فناوری اطلاعات، مخابرات و فناوری‌های پیشرفته اشاره کرد و آن را یکی از مزایای رقابتی آینده ایران دانست: «صنعت خود من فناوری اطلاعات، مخابرات و های‌تک است. یکی از مزایای رقابتی آینده ایران همین صنعت است. صنعتی که در در ایران با نام‌هایی چون اکوسیستم استارتاپی، اقتصاد دیجیتال، فناوری اطلاعات یا مخابرات معرفی می‌شود از ظرفیت‌های رشد اقتصاد آینده ایران است.»

آزادپور با ابراز امیدواری نسبت به آینده، به حاضران توصیه کرد که به آینده خوش‌بین باشند: «منهای چند ماهی که پیش رو داریم شاهد گشایش‌‌هایی در آینده خواهیم بود و فکر می‌کنم که کسب‌وکارهایی که در رویداد ۱۰۰ مدیرعامل هستند با توجه به تجربه‌های ذی‌قیمتشان در زمینه انطباق با شرایط بازار و تاب‌آوری، حتما موفق می‌شوند که این دوره را پشت سر بگذارند. به آینده امیدوار باشید و آمادگی خودتان برای ورود به بازارهای خارجی را بالا ببرید. یکی از ضعف‌های بزرگ ما این است که در ایران چنین آمادگی‌ای نداریم.» آزادپور تأکید کرد که بدون برنامه‌ریزی استراتژیک، خطر حذف شدن وجود دارد: «اگر برنامه استراتژیک در سطح کلان و در سطح جهانی نداشته باشیم ممکن است به راحتی حذف شویم.»

نمایش لینک کوتاه
کپی لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/2efj کپی شد

مطلب قبلی

مطلب بعدی

مطالب پیشنهادی

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره جدید هفته‌نامه کارنگ​

پربازدید‌ترین