کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
سیدابوطالب نجفی، مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک گفت: «بیش از دو سال است که شرکت خدمات انفورماتیک روی آمادهسازی بسترهای فنی رمزپول ریال یا ریال دیجیتالی کار میکند و هماکنون پلتفرم آن روی یک بستر متنباز ایجاد شده و در صورت آمادهشدن بسترهای حقوقی و اجتماعی، استفاده از آن امکانپذیر خواهد بود.»
طبق گفته او، همانطور که بانک مرکزی برای توزیع اسکناس میان مردم بهصورت مستقیم با مردم درگیر نمیشود، برای رمزپول بانک مرکزی هم به همین ترتیب است؛ رمزپولها از طریق شبکه بانکی کشور در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
او درباره روند اجراییشدن این فرایند توضیح داد: «بانکها از طریق پلتفرم «برنا» به بانک مرکزی متصل میشوند. در اصل روی این پلتفرم هر کدام از بانکها کیف پول دیجیتالی ایجاد خواهند کرد و بانک مرکزی از طریق این پلتفرم و از طریق کیف پول هر بانک، ریال دیجیتالی منتشرشده را میان بانکها توزیع میکند و پس از آن مشتریان بانکها با کیف پولهایی که هر بانک در اختیار آنان قرار خواهد داد، میتوانند ریال دیجیتالی را با قراردادهای هوشمندی که میان بانک و مشتری وجود خواهد داشت، از بانک دریافت کنند.»
او ریال دیجیتالی را هموزن اسکناس عنوان کرد و گفت: «در زمان انتشار ریال دیجیتالی بانک مرکزی و مشخصشدن نسبت ریال دیجیتالی و اسکناس، با انتشار واحد مشخصی از ریال دیجیتالی به همان میزان اسکناس از چرخه خارج میشود.»
به گفته او، هنوز بانکها برای اجراییکردن این پروژه وارد نشدهاند و تاکنون بانک مرکزی و شرکت خدمات انفورماتیک در حال پیشبردن پروژه بودهاند. از نظر او در ابتدا لازم نیست اجرای پروژه بسیار بزرگ در نظر گرفته شود، بلکه میتوان بهصورت آزمایشی در یکی از مناطق آزاد و با همکاری یکی، دو بانک، آن را اجرایی کرد؛ پس از آن اجرای این طرح در کل کشور پیش خواهد رفت.