کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
وزیر ارتباطات: در سال ۱۴۰۱ با تقویت پلتفرمهای داخلی امورات مردم مختل نشد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار یک پیام ویدیویی گفته است با وجود فیلترینگ برخی سرویسهای خارجی در سال ۱۴۰۱ آنها توانستهاند با تقویت خدمات و پلتفرمهای بومی امورات مردم را مختل نکنند و در این خصوص توفیقات خوبی هم کسب کردهاند.
این اظهارات زارعپور در حالی مطرح میشود که در سال گذشته محدودیتهای اینترنت و فیلترینگ برخی پلتفرمهای خارجی از جمله اینستاگرام و واتساپ که همچنان هم ادامه دارد خسارات و ضررهای فراوانی به کسبوکارها وارد کرد و تاکنون باعث تعطیلی و ورشکستگی بسیاری از شرکتهای استارتاپی شده است.
عیسی زارعپور در این ویدیو که به مناسبت نوروز ۱۴۰۲ منتشر کرده، گفته است که در کنار اتفاقهای خوبی که در حوزه ارتباطات در سال ۱۴۰۱ رخ داده، از جمله توسعه اینترنت روستایی، توسعه شبکه ملی و… اتفاقهایی رخ داده که برخی مردم را از وزارت ارتباطات دلگیر کرده است.
او با اشاره به محدودیت اینترنت و فیلترینگ ادامهدار از بیش از هفت ماه گذشته در این زمینه گفته است: «با اینکه این اتفاق با تصمیم مراجع امنیتی بود، اما همانند دو دوره گذشته که چندین پلتفرم مثل تلگرام، وایبر، ویچت، سیگنال، ویز، کلابهاوس و… فیلتر شدند، این دوره نیز نوک پیکان انتقادها به سمت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نشانه رفت. هرچند در همه ادوار و بارها تأکید شده این وزارتخانه در مورد محدودیت یا رفع آنها در هیچ دورهای تصمیمگیر نبوده، اما مأموریت ذاتی آن ایجاد زیرساخت مناسب برای تسهیل ارتباطات جامعه است.»
او در ادامه توضیح داد: «تلاش کردیم با تقویت خدمات و پلتفرمهای بومی، امورات مردم مختل نشود که به نظرم در این خصوص توفیقات بسیار خوبی کسب کردیم، اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم. وضع مطلوب ما همانطور که قبلاً گفتهام این است که مردم عزیز ما در فضای رقابتی هم محصولات بومی را بر مشابه خارجیشان ترجیح دهند و با اختیار به کارآفرینان هموطن خویش اعتماد کنند. مطلوبی که به نظرم کاملاً دستیافتنی است چون به توان جوانانمان و دانش فنی آنها ایمان دارم.»
عیسی زارعپور اعلام کرده که در کنار تلاش برای رسیدن به وضعیت مطلوب در این زمینه پیشنهادهایی هم برای بازنگری در لیست سرویسها، سایتها و اپلیکیشنهایی که در دو دهه گذشته محدود شدهاند و ممکن است دیگر محدودیت آنها دلیلی نداشته باشد را به مراجع مربوطه دادهاند. این برای چندمین بار در یک سال گذشته است که زارعپور وعده رفع فیلتر از سرویسهای فیلترشده در دورههای گذشته را میدهد که هنوز این وعده بعد از گذشت بیش از هفت ماه عملی نشده است.
او در پایان ابراز امیدواری کرده که در سال ۱۴۰۲ با کمک سایر بخشهای دولت و البته همراهی بخش خصوصی و اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات گامهای مهمی در راستای جهش کشور در توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد دیجیتال خواهیم برداشت.