کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، امروز ۳۰ مرداد در یک نامه خطاب به میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، اعلام کرد که اقدامات سلبی همچون اقدام سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر اجبار به قطع همکاری آزمایشگاهها با کسبوکارهای حوزه سلامت دیجیتال با سیاستهای توسعهای حوزه سلامت الکترونیکی همخوانی ندارد.
دو روز پیش از این نیز نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک، در نامهای به حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، درباره تهدید سازمان تأمین اجتماعی علیه آزمایشگاهها برای قطع همکاری آنها با پلتفرمهای سلامت دیجیتال گفته بود.
حضور کسبوکارهای دیجیتال باعث تسهیل امور مردم خواهد شد
امین کلاهدوزان خطاب به میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، خواستار رسیدگی به اقدام اخیر این سازمان شد. او با اشاره به ضرورت فعالیت کسبوکارهای تجارت الکترونیکی در حوزه سلامت، اظهار کرد که حضور کسبوکارهای تجارت الکترونیکی در این حوزه موجب تسهیل امور مردم خواهد شد.
کلاهدوزان با اشاره به تصمیم یکی از مدیران میانی سازمان تأمین اجتماعی در استان تهران مبنی بر الزام قطع همکاری مراکز طرف قرارداد آن سازمان با شرکتهای سلامت الکترونیکی بیان کرد: «با عنایت به قوانین و سیاستهای توسعه این حوزه در ارتباط با فعالیت سکوهای سلامت الکترونیکی، متأسفانه این اقدام با نکات اعلامی همخوانی ندارد و در بعد اجتماعی نیز باعث از بین رفتن امید در اکوسیستم دانشبنیان کشور میشود.»
رئیس مرکز تتا در ادامه از رئیس سازمان تأمین اجتماعی خواست تا ضمن بررسی صحت این موضوع و کیفیت رخداد گزارششده برای توقف آن اقدام کند.
کلاهدوزان در آخر اضافه کرده که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی براساس قوانین و مقررات و با عنایت به اصل ارائه خدمات باکیفیت و مطلوب به مردم، از سکوهای فعال این حوزه حمایت خواهد کرد.
انجمن تجارت الکترونیک: اقدام سازمان تأمین اجتماعی قانونی نیست
پیش از این نیز نیما قاضی، رئيس انجمن تجارت الکترونیک تهران در نامهاش به معاون علمی رئیسجمهور، اقدام اخیر سازمان تأمین اجتماعی را غیرقانونی خواند.
او در توضیح این ماجرا اعلام کرد: «بخش رسیدگی و کنترل صورتحساب سازمان بیمه تأمین اجتماعی استان تهران با احضار تعدادی از آزمایشگاههای همکار با کسبوکارهای سلامت دیجیتال و اعمال فشار و تهدید به پرداخت جریمههای سنگین، از آنها خواسته تا همکاری خود را با این سکوها قطع کنند.»
رئیس انجمن تجارت الکترونیک در ادامه مسائلی را مطرح کرد که نشاندهنده مطابقت نداشتن اقدام اخیر سازمان تأمین اجتماعی با قانون است که شامل موضوعات زیر میشود:
۱- این بخش از سازمان تأمین اجتماعی به پشتوانه کدام قانون به آزمایشگاهها پیام عدم همکاری با سکوهای حوزه سلامت میدهد و چه رخداد غیرقانونی یا مشکل غیرقابلحلی پیش آمده که این سازمان رویکرد جدیدی اتخاذ کرده است؟
۲- با توجه به این موضوع که نماینده سازمان تأمین اجتماعی در مسیر تصویبنامه پنجم تیرماه ۱۴۰۱ هیئت وزیران درباره حمایت از کسبوکارهای سلامت دیجیتال و طراحی ماده ۲۲ این آییننامه حاضر هستند؛ این سؤال مطرح است که چرا هیچوقت مسیر گفتوگو اتخاذ نمیشود و با برخوردهای خودسرانه و بدون اعلام قبلی از جانب این سازمان در قبال کسبوکارهای سلامت دیجیتال روبهروییم؟
۳- حوزه سلامت حوزهای بسیار حساس برای مردم است. در فضایی که کسبوکارهای حوزه سلامت دیجیتال درصدد کاهش هزینهها و افزایش کیفیت خدمات درمانی و افزایش دسترسی افراد به این خدماتاند، اعمال فشارهایی که مبنای قانونی ندارد فقط موجب تضییع حقوق کسبوکارهای آنلاین، آزمایشگاهها و کاربران میشود. این فضای ارعاب و تهدید چگونه میخواهد برطرف شود و امنیت فعالیت در این فضای حساس را چطور باید تأمین کرد؟