کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

انتخابات آمریکا یا انتخابات دنیا؛ تأثیر پیروزی ترامپ روی وب‌سامیت

گزارش وب‌سامیت ۲۰۲۴ لیسبون، روز دوم؛ ترامپ و هواداران افراطی او، قطعاً چهره جهان را تغییر خواهند داد. سؤال این است که چه تغییری؟ و برنده کسی است که این تغییرات را پیش‌بینی کند

حسن اطاعت / امسال، وب‌سامیت با پشت سر گذاشتن رکود ناشی از کرونا و یأس ناشی از استعفای پدی و هیجانات ناشی از رویدادهای اروپا، رونق چشمگیری را تجربه می‌کند. غرفه‌های شرکتی و استارتاپی با استقبال روبرو شده‌اند، سطح کیفی برگزاری بالاتر است و موضوعات متنوعی پوشش داده می‌شود. یکی از برنامه‌های امروز، بحث درباره انتخابات آمریکا بود. با وجود اینکه دولتمردان ما بر بی‌تأثیر بودن این انتخابات بر سرنوشت کشور اصرار دارند، در تمام دنیا، حتی اینجا در اروپا، به شدت به این موضوع حساس هستند و تمامی جزئیات آن را تحلیل می‌کنند. ترامپ و هواداران افراطی او، قطعاً چهره جهان را تغییر خواهند داد. سؤال این است که چه تغییری؟ و برنده کسی است که این تغییرات را پیش‌بینی کند. پیوستن ایلان ماسک به ترامپ، گمانه‌زنی‌ها در باره مسیر آتی فناوری را تغییر داده است و تمامی دست اندرکاران حتی دانشجویانی که قصد آغاز تحصیل در این حوزه را داشتند، علاقه‌مندند که پیش‌بینی‌های موجود در این زمینه را دنبال کنند.


کنفرانس‌های مطبوعاتی


اغلب چهره‌های سیاسی، فرهنگی، ورزشی، هنری، رهبران فناوری و مدیران عامل که به وب‌سامیت دعوت می‌شوند، در یک کنفرانس مطبوعاتی هم شرکت می‌کنند. امروز پدی کاسگراو در مورد برنامه‌های خود برای توسعه وب‌سامیت صحبت کرد و از توافق برای برگزاری وب‌سامیت ونکوور از سال آتی خبر داد.

شهردار لیسبون همچنان در مورد جایزه پایتخت نوآوری صحبت کرد و ابعاد آن را با جزئیات بیشتری بیان کرد؛ نماینده کمیسیون اروپا هم برنامه‌های این نهاد برای حمایت از استارتاپ‌ها، ایده‌پردازان و نیروی کار ماهر و شرکت‌های فناور را تشریح کرد.


شبکه‌های اجتماعی و رویکرد کشورهای توسعه‌یافته


یکی از داغ ترین بحث‌ها، موضوع شبکه‌های اجتماعی است. پدیده‌ای‌ که با سرعت شگفت‌انگیزی رشد کرده و جامعه را با تبعات پیش‌بینی نشده‌ای روبرو کرده است. شرکت‌ها و فضای کسب‌وکار در عین حال که از امتیازات این پدیده بهره‌مند شده‌اند، از چالش‌های آن نیز بی‌نصیب نمانده‌اند. بر خلاف کشورهای جهان سوم از جمله ما که در مقابل هر پدیده نوظهوری ابزار ناکارامد «کنترل» را به کار می‌گیریم، اینجا در مورد شناخت دقیق پدیده، پذیرش آن و تنظیم پروتکل صحبت می‌شود.


رباتیک


گفتگویی که با پگی جانسون، مدیر یکی از شرکت‌های بزرگ رباتیک انجام شد و سخنرانی‌هایی که در این حوزه ارائه می‌شود، حکایت از پذیرش و عادی شدن رباتیک در زندگی انسان دارد. همین پذیرش باعث شده که بازی بلافاصله به مرحله بعدی برود و نوبت به تبیین انتظارات مردم از نحوه رفتار و تعامل ربات‌ها برسد. دیگر اکنون کسی از تکان خوردن دست یک ماشین انسان‌نما هیجان‌زده نمی‌شود؛ اکنون مردم در مورد حریم خصوصی، احترام، درک متقابل و عدم مزاحمت ربات‌ها در عین سرعت و کارایی آنها صحبت می‌کنند.


زنان در رهبری


چند روز قبل از سفر، دعوت‌نامه‌ای از خانم راد، مدیر مشاوران سازمانی لید، به دستم رسید که پس از بازگشت از سفر، موضوعی را در مجموعه وبینارهای آنها ارائه دهم. سخنرانی خود خانم راد، در مورد چالش‌های زنان در مدیریت و راهبری سازمان‌ها خواهد بود. اینجا هم امروز زمان قابل توجهی به این موضوع اختصاص داده شد. در مورد رهبران سازمان‌ها، دیگر صحبت از تعادل کار و زندگی نیست، صحبت از قابلیت‌های تاثیرگذاری و توانایی‌های راهبری است. چرا هنوز شرکت‌ها و جوامع، از رهبری زنان استقبال نمی‌کنند؟ چرا در جامعه‌ای مانند آمریکا، هنوز یک خانم به ریاست جمهوری نرسیده و چرا در خود وب‌سامیت، از خانم توانمندی چون «کاترین ماهر» فقط به عنوان جایگزین پدی در دوران غیبت او استفاده شد؟ سخنرانان امروز جوابی نداشتند. فقط از این وضعیت، متأسف بودند و بر استمرار حضور زنان در صحنه، تاکید داشتند.


پرداخت فرامرزی  (Cross-border payment)


دیشب از طریق یکی از دوستان ساکن کانادا مطلع شدم که پروژه اتصال شبکه شتاب ایران به شبکه پرداخت الکترونیک روسیه، توسط یکی از دوستان مشترک اجرا شده و بسیار خوشحال شدم. امروز هم در اینجا جلسه‌ای در مورد پرداخت فرامرزی برگزار شد. این همزمانی را به فال نیک می‌گیرم و پیام نهفته در داخل آن را جستجو می‌کنم.

قبلاً در مقاله‌ای تحت عنوان «پرداخت الکترونیکی در غیاب ویزا و مسترکارت» چگونگی توسعه مستقل شبکه پرداخت الکترونیکی ایران را بررسی کرده بودم و اکنون که نخستین ارتباط فرامرزی آن برقرار می‌شود، به نظر می‌رسد که این شبکه با وجود تمامی مشکلات ناشی از تحریم‌های داخلی و خارجی، حداقل استانداردهای لازم را داراست.


داستان‌های بسیار دیگر


روزانه برنامه‌های بسیاری در پانزده استیج متوسط تا بزرگ برگزار می‌شود که امکان ندارد کسی بتواند نیمی از آنها را ببیند زیرا با هم تداخل زمانی دارند. خوشبختانه محتوی ارائه شده در اغلب استیج‌ها در یوتیوپ منتشر می‌شود و دوستان علاقمند می‌توانند سر فرصت بررسی کنند.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/21fo
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.