کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

جذب بیش از ۱۲۰ شرکت توسط پردیس هوش مصنوعی دبی

گزارشی از نخستین فستیوال هوش مصنوعی و وب ۳ که اخیراً در دبی برگزار شد

احسان جهانی، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار ونچران/ فستیوال هوش مصنوعی و وب ۳ دبی که پردیس هوش مصنوعی دبی (Dubai AI Campus) با همکاری استراتژیک با مرکز مالی بین‌المللی دبی (DIFC) و دفتر وزیر دولت در امور هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و کاربردهای دورکاری برگزار کرده بود، با نظارت شیخ حمدان، ولیعهد دبی؛ معاون نخست‌وزیر و رئیس کمیته عالی فناوری آینده و اقتصاد دیجیتال در روزهای ۱۱ و ۱۲ سپتامبر (۲۱ و ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۳) برگزار شد.


فستیوالی با حضور ۶۸۰۰ نماینده از صد کشور جهان


فستیوال دوروزه هوش مصنوعی و وب ۳ دبی، بیش از ۶۸۰۰ نماینده از بیش از صد کشور جهان را گرد هم آورد تا به بررسی و گسترش امکانات تجاری فناوری‌های هوش مصنوعی و وب ۳ بپردازند. شرکت‌کنندگان شامل مقامات دولتی، سران کشورها، دانشگاهیان، رهبران تجاری از صنایع آینده‌نگر و نمایندگان شرکت‌های فعال در حوزه‌های هوش مصنوعی و وب ۳ بودند و بیش از صد غرفه‌دار آخرین فناوری‌های نوظهور را به نمایش گذاشتند.

حضور شیخ حمدان، ولیعهد دبی و عمر سلطان‌العلما، وزیر هوش مصنوعی امارات و بازدید ایشان از نمایشگاه فستیوال در اولین روز رویداد نشان از اهمیت ویژه این فستیوال داشت.


جذب بیش از ۱۲۰ شرکت توسط پردیس هوش مصنوعی دبی


عارف امیری، مدیر ارشد اجرایی  DIFC در افتتاحیه روز دوم گفت: «بیست سال پیش DIFC به‌عنوان ستونی اصلی برای حمایت از تلاش‌های دبی در تنوع اقتصادی با استفاده از مقررات و بهترین شیوه‌های جهانی ایجاد شد. فرهنگ نوآوری ایجادشده همچون پایه‌ای برای توسعه بزرگ‌ترین اکوسیستم منطقه برای تجارت، فعالیت‌های مالی و فناوری‌های نوظهور عمل می‌کند.

پردیس هوش مصنوعی دبی (Dubai AI Campus) تاکنون بیش از ۱۲۰ شرکت جذب کرده که این رقم بیش از هدف سال اول یعنی ۷۵ شرکت است. انتظار داریم تا سال ۲۰۲۸، بیش از پانصد شرکت را جذب کنیم، بیش از سه هزار شغل ایجاد کنیم، مساحت پردیس هوش مصنوعی را به بیش از ۹ هزار مترمربع گسترش دهیم و سیصد میلیون دلار سرمایه‌گذاری جذب کنیم.»


هوش مصنوعی به‌عنوان یک خدمت


امیری در سخنرانی‌اش از راه‌اندازی فوری اولین مجوز هوش مصنوعی دبی خبر داد که به جذب شرکت‌های بیشتر به دبی کمک خواهد کرد و شرکت‌ها می‌توانند از امکانات و خدمات مرتبط با هوش مصنوعی بهره‌مند شوند. این مجوز پس از موفقیت در اعطای مجوز نوآوری DIFC که تاکنون بیش از ۱۱۰۰ کسب‌وکار را به مرکز جذب کرده، راه‌اندازی می‌شود.

DIFC  همچنین از معرفی مفهوم «هوش مصنوعی به‌عنوان یک خدمت» خبر داد که به شرکت‌ها کمک می‌کند آمادگی خود را برای هوش مصنوعی ارزیابی کنند، به شناسایی فرصت‌ها بپردازند، توصیه‌هایی داشته باشند، استراتژی‌ها را توسعه دهند و به اجرای یافته‌ها کمک کنند.


مباحث کلیدی فستیوال


در طول فستیوال، شرکت‌های هوش مصنوعی و وب ۳ برای کسب عنوان قهرمانی اولین دوره مسابقات جهانی فناوری آینده (Future Tech World Cup) به رقابت پرداختند. در فینال، همه فینالیست‌ها سخنرانی جذابی داشتند و نشان دادند چگونه نوآوری‌های آنها می‌تواند صنایع را متحول و چالش‌های جهانی را حل کند.

از نکات برجسته روز دوم می‌توان به موضوعاتی همچون تنوع و فراگیری، هوش غیرمتمرکز، تاب‌آوری در مدیریت فروشندگان هنگام استفاده از هوش مصنوعی در کسب‌وکار، قوانین و مقررات مرتبط با هوش مصنوعی و موضوعاتی همچون مدل‌سازی پیش‌بینی، کاربردهای هوش مصنوعی، تجسم داده‌ها، پردازش کلان‌داده، استخراج داده‌ها، تطبیق سازمانی در استفاده از وب ۳ و حکمرانی داده با توجه به هوش مصنوعی اشاره کرد.

اولین دوره فستیوال هوش مصنوعی و وب ۳ برگزار شد

در طول فستیوال، درباره تعدادی از مهم‌ترین موضوعات روز در زمینه هوش مصنوعی و وب ۳ در میزگرد‌های تخصصی بحث و بررسی شد. برخی از مباحث کلیدی شامل نکات زیر است:

چالش‌ها و فرصت‌های مقررات‌گذاری در دنیای وب۳:

در این میزگرد به بررسی چگونگی ایجاد چهارچوب‌های قانونی و نظارتی برای فناوری‌های غیرمتمرکز پرداختند و بحث در این باره بود که چگونه می‌توان نوآوری را بدون کاهش امنیت و شفافیت ترویج کرد.

استفاده از هوش مصنوعی در امنیت سایبری:

این بحث به اهمیت هوش مصنوعی در مقابله با تهدیدات سایبری و استفاده از مدل‌های پیش‌بینی برای شناسایی حملات احتمالی قبل از وقوع پرداخت.

اخلاقیات و مسئولیت‌پذیری در استفاده از هوش مصنوعی:

حاضران در این میزگرد بر چگونگی طراحی و اجرای هوش مصنوعی، به نحوی که به اصول اخلاقی پایبند باشد و از سوگیری‌ها جلوگیری کند، تأکید کردند.

وب ۳ و تحولات مالی غیرمتمرکز (DeFi):  

دراین میزگرد به بررسی تحولات اخیر در حوزه مالی غیرمتمرکز و نقش وب ۳ در ایجاد اکوسیستم‌های مالی جدید و بدون واسطه پرداختند.

پردازش داده‌های بزرگ و تجسم داده‌‌ها:

در این بخش، درباره چالش‌های پردازش و تجزیه‌وتحلیل کلان‌داده‌ها و نحوه بهره‌برداری از ابزارهای تجسم داده‌ها برای تصمیم‌گیری‌های بهتر در سازمان‌ها بحث شد.

حاکمیت داده و نقش آن در پذیرش هوش مصنوعی:

این میزگرد به مسئله چگونگی مدیریت و حاکمیت داده در عصر هوش مصنوعی پرداخت و راهکارهایی برای اطمینان از امنیت و حفاظت از داده‌ها ارائه کرد.


چشم‌انداز تبدیل شدن به بزرگ‌ترین رویداد هوش مصنوعی جهان


برای گسترش پذیرش فناوری‌های هوش مصنوعی و وب ۳، پردیس هوش مصنوعی دبی در طول فستیوال چندین توافقنامه امضا کرد که شامل توافقاتی با سازمان دفاع مدنی دبی، Holon، Kearney، NayaOne، SIEF، ویزا، بانک واربا (Warba Bank) و شرکت Zurich می‌شود. همکاری با Holon برای توسعه زیرساخت داده‌های پایدار و مدیریت مسئولانه داده‌ها نیز یکی از توافقات کلیدی این رویداد معرفی شد که به ایجاد تحول در اکوسیستم دیجیتال جهانی کمک خواهد کرد.

در اولین دوره فستیوال هوش مصنوعی و وب ۳ دبی، سی شرکت حامی‌ مالی رویداد شدند که می‌توان به اتاق اقتصاد دیجیتال دبی، Holon، صرافی الفردان و Hyperfusion اشاره کرد.

دومین دوره این فستیوال نوامبر سال آینده برگزار می‌شود و تا سال ۲۰۲۷، فستیوال هوش مصنوعی و وب ۳ دبی به یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای هوش مصنوعی جهان تبدیل خواهد شد.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/f9p2
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.