کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
بر اساس پیشبینیهای پیشینِ مجمع جهانی اقتصاد، حدودا 100 سال زمان لازم بود تا برابری جنسیتی در بیشتر کشورهای دنیا تحقق پیدا کند. یعنی نزدیک به 100 سال دیگر زمان میبُرد تا زنان بتوانند درحوزههای آموزش، اشتغال و دستمزد به برابری کامل با مردان برسند.
اما تازهترین یافتههای این مرکز حاکی از آن است که پس از همهگیری ویروس کرونا، 136 سال دیگر برای حذف شکاف جنسیتی زمان لازم است. در گزارش مجمع جهانی اقتصاد آمده است که همهگیری اوضاع را بدتر کرده و حتی بسیاری از دستاوردهای پیشینِ زنان را از میان برده است.
دلایل زیادی برای این موضوع بیان شده است؛ یکی اینکه همهگیری ویروس کرونا به صنعت گردشگری آسیبهای زیادی را وارد آورده است و اکثر کارکنان شاغل در بخش گردشگری را زنان تشکیل میدادند. در واقع زنان در بخشهای مختلف از بازار کار حذف شدند.
در این گزارش همچنین آمده است که زنان در دوران همهگیری مجبور به پذیرش مسئولیتهای مضاعفی شدند و با حضور بچهها در خانه، مسئولیت آموزش آنها نیز به سایر وظایفشان افزوده شده و به شیفت دوم و بدون دستمزد کاریشان بدل شده است. اتفاقی که به افزایش استرس، نگرانی و عدم احساس امنیت شغلی انجامیده و برقراری توازن میان کار و زندگیشان را مختل کرده است.
در کشورهای درحالتوسعه که اکثر مدیران زن در بخش خصوصی و کسبوکارها فعالیت میکردند، تغییر در منحنی تقاضا برای کالاهای مختلف باعث شد کسبوکارهای خرد بسیاری نابود شود و این زنان موقعیت خود را از دست دهند.
به تمامی اینها باید تعداد نامشخص دختران بازمانده از تحصیلی را اضافه کرد که به خاطر عدم دسترسی به اینترنت، از آموزش مناسب محروم ماندهاند و با توجه به احتمال ورود آنها به بازار کار در کشورهای کمترتوسعهیافته، مشخص نیست که آیا پس از اتمام همهگیری به مدرسه بازمیگردند یا خیر.