کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

جاه‌طلبی جبل‌الطارق

دورخیز جبل‌الطارق برای تبدیل‌شدن به مرکز رمزارزی دنیا

در یکی از دورافتاده‌ترین نقاط جنوب مدیترانه، کشور کوچک و پوشیده از صخره جبل‌الطارق در سکوت مشغول آماده‌شدن برای پروژه‌ای است که می‌تواند برای این کشور کوچک عواقبی جهانی داشته باشد. دفتر معامله سهام جبل‌الطارق تنها بازار سهام این کشور بسیار کوچک است و حالا نشان از آن‌ دارد که مسئولان کشور در فکر واگذاری یا فروش آن به شرکت والریوم -‌ که تخصص آن بلاکچین است – هستند.

این بدان معنی است که این کشور تحت کنترل پادشاهی متحده بریتانیا، به‌زودی ممکن است دارای اولین بازار سهامی باشد که به عرضه توکن‌سازی‌شده سهام شرکت‌های مختلف در ازای رمزارزهای گوناگون (برای شروع دوج‌کوین و بیت‌کوین) بپردازد. هرچند ایده توکن‌سازی سهام و عرضه آنها در ازای رمزارزها ایده‌ جدیدی نیست، اما همواره یکی از ایده‌هایی بوده است که نیازمند قانون‌گذاری شدید شمرده می‌شده و اجرای آن به این زودی برای کسی متصور نبود.

برای کشوری که تنها ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد و حاکمیت نهایی آن با کشور دیگری است، این پروژه حرکت بسیار پرجرئتی به‌شمار می‌رود. وزارت اقتصاد جبل‌الطارق که به‌تنهایی مسئول نظارت بر بیش از یک سوم درآمد سرانه سالیانه این کشور به ارزش 2.4 میلیارد دلار است، تنها ۸۴ کارمند دارد.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود،‌ این منطقه کوچک به‌زودی با اقتصادی که از بنیان متحول خواهد شد و موج عظیمی از توجه از سوی علاقه‌مندان رمزارزها مواجه خواهد شد که می‌تواند جبل‌الطارق را به پایتخت رمزارزی دنیا تبدیل کند. هرچند، نیمه تاریک‌تر این ریسک بزرگ، می‌تواند آسیب جدی به آبروی اقتصاد این کشور در صورت شکست باشد.

با توجه به سرمایه‌گذاری‌های دولت بریتانیا در این کشور به‌عنوان یک مقصد توریستی و همچنین بحث‌برانگیز بودن افراطی چنین پروژه‌ای،‌حتی امکان تحریم اقتصادی جبل‌الطارق توسط دیگر کشورهای اروپایی، خصوصاً اسپانیا نیز وجود دارد.

تلاش جبل‌الطارق برای تأمین اقتصادی خود در بازار آینده در حالی اتفاق می‌افتد که کشورهایی مثل چین و بریتانیا، یا به‌طور کلی معاملات با رمزارزها را ممنوع یا به‌طور رسمی درباره آنها هشدار داده‌اند. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند سد راه جبل‌الطارق در انجام موفق این پروژه باشد، شهرت آن به‌عنوان یکی از کشورهای کوچکی است که افراد با سرمایه‌گذاری در آن از پرداخت مالیات در کشور خودشان فرار می‌کنند؛ امری که ماهیت غیر قابل ردیابی رمزارزها در ترکیب با سرمایه‌گذاری از طریق سهام، می‌تواند زمینه‌ساز تبدیل‌شدن جبل‌الطارق، نه به پایتخت رمزارزی دنیا، بلکه پایتخت بلامنازع فرار از مالیات شود.

آلبرت ایسولا، وزیر خدمات اجتماعی، مالی و حوزه دیجیتال می‌گوید: «شهرت جبل‌الطارق به‌عنوان پناهگاهی برای فرار مالیاتی، در عین اینکه بخشی از حقیقت را به همراه دارد، منصفانه نیست. ۲۰ سال از زمانی که جبل‌الطارق چنین نقشی داشت، می‌گذرد و سال‌هاست که سیاست‌های مالی کشور اصلاح شده است.

این پروژه جدید و ادغام‌سازی موفق رمزارزها و بازار سهام قدمی است در جهت امن‌تر ساختن این محیط و جذب سرمایه از بازار رمزارز، نه در راستای تبدیل جبل‌الطارق به یک بازار سیاه بزرگ. اگر کسی بخواهد با استفاده از رمزارز به فعالیت‌های شیطنت‌آمیز بپردازد، در جبل‌الطارق موفق به این کار نخواهد شد، چراکه دفاتر شرکت‌های فعال، به‌طور مستقیم با ما همکار و تحت نظارت ما هستند. در صورتی که در هیچ کشور دیگری این‌طور نیست.»

قانون‌گذاران جبل‌الطارق تاکنون بیش از ۱۴ شرکت رمزارزی و بلاکچین را برای فعالیت در بازار سهام این کشور مورد تأیید قرار داده‌اند. اصلی‌ترین این شرکت‌ها، شرکت والریوم است. ریچارد پولدن، مدیر ارشد این شرکت می‌گوید: «بازار رمزارزها از مرز سه تریلیون دلار گذشته؛ رقمی که برابر با ارزش کل شرکت‌های ثبت‌شده در بازار سهام لندن است. تلاش ما این است که تنها بخش بسیار کوچکی از آن را، کمتر از یک‌صدم درصد، به سهام توکن‌سازی‌شده در بازار سهام جبل‌الطارق تبدیل شود.»

انجام این پروژه بدون شک نیازمند تغییرات گسترده سازمانی و زیرساختی است. در حال حاضر بازار سهام جبل‌الطارق تنها سه کارمند دارد. تغییرات دیگر شامل تغییرات مستقیم در قوانین مالی کشور و تنظیم برنامه‌ای برای تبادل صحیح رمزارزها در ازای سهام خواهد بود. با این وجود شرکت والریوم می‌گوید که تلاش اصلی آنها پیاده‌سازی این پروژه، نه از طریق افزایش نیروی انسانی، بلکه از طریق به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند برای اتوماسیون بسیاری از فرایند‌های کلیدی است.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/ufyr
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.