کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

پزشکیان در دانشگاه شریف: در برق، آب، نفت و بنزین مشکل داریم/ از تجار بپرسید که نبودن FATF چه مشکلی ایجاد کرده است

مسعود پزشکیان امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شریف گفت که برای سرپوش گذاشتن بر روی مشکلات، تولیدی‌ها را به خاک سیاه نشاندیم. او گفت مشکلات کشور تنها با پذیرش واقعیت‌ها و اقدامات علمی قابل‌حل است

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، امروز، ۱۷ آذر ۱۴۰۳، به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف حضور پیدا کرد. او در سخنان خود بر اهمیت همکاری دانشجویان برای حل مشکلات کشور تأکید کرد. او همچنین به ضرورت تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر مستندات علمی و منطق اشاره کرد و مشکلات کنونی را ناشی از عدم توجه به این اصول دانست.

رئیس‌جمهور نیز در سخنان خود با اشاره به مشکلات مدیریتی و اقتصادی کشور، بر لزوم ایجاد شفافیت از طریق FATF داخلی تأکید کرد و از ضرورت تحول در سیاست‌گذاری‌ها و دانشگاه‌ها سخن گفت. او افزود که دولت آماده است تا با همکاری نخبگان و دانشگاهیان، کشور را به سوی آینده‌ای بهتر هدایت کند.


تأکید بر حل مشکلات با همکاری دانشجویان


پزشکیان در ابتدای سخنان خود جایگاه دانشجو را تقوا اعلام کرد و گفت: «تقوا حرکت بدون خطاست. انسان متقی، انسان الهام‌بخشی است، ولی به دنبال دنیا نیست. انسانی که وابسته به پست و مقام نیست. این مقام دانشجویی شماست.»

رئیس‌جمهور رویکرد خود و دولت را مبتنی بر مستندات و منطق خواند. او تصمیم‌گیری بدون شواهد علمی را عامل بسیاری از مشکلات فعلی کشور دانست و بیان کرد: «لزومی ندارید که ما دعوا کنیم. اگر بر اساس منطق صحبت کنیم، کسی که حرف منطقی می‌زند، به‌مرور از دور صحبت خارج می‌شود.»

او وجود مشکلات را تأیید کرد و گفت: «من پزشکم و تا مریض مشکل خود را بیان نکند، نمی‌توانم درمانش کنم. شکایت اصلی بر اساس آنچه که هست، تا نفهمیم مشکلات جامعه دقیقاً چیست، نمی‌شود الکی امید داد. هیچ کجای دنیا لوستری روشن نمی‌کنند. از رایانه برق چه کسی استفاده می‌کند؟ پولداری که لوستر دارد یا فردی که پول ندارد غذای خانه‌اش را تأمین کند؟»

او عدالت بدون رعایت حقوق مستضعفان را ناممکن دانست. تورم را نتیجه تصمیمات نادرست حکومت در مدیریت منابع اعلام کرد و گفت: «برای حل این مشکلات به کمک شما دانشجویان نیاز داریم. همه‌جا پر از مشکل است و به هرجا دست بزنی، یک نفر دردش می‌آید.»


ضرورت وجود FATF برای شفافیت بیشتر


او در ادامه با اشاره به FATF گفت: «یک نفر به این مسئله اشاره کرد. همین را بیایید داخلی حل کنیم. آمریکا در داخل کشور خود می‌داند کدام کشتی کجاست و چه کالایی دارد و می‌داند ما چگونه خرج می‌کنیم؛ ولی ما کشتی با بارش گم می‌شود و نمی‌دانیم کجا می‌رود، چون ما FATF داخلی نداریم.»

مسعود پزشکیان در مورد بعدی به سیستم داده‌ای اشاره کرد که دولت‌ها به این وسیله همه چیز را می‌بینند و مدیریت می‌کنند. او توضیح داد: «در دوران نمایندگی مجلس باید دارایی خود را می‌نوشتیم. در این سیستم من می‌توانستم دارایی خود را به نام پسرم بزنم؛ ولی وقتی داده شکل گرفت، هیچ پولی بدون منبع نمی‌تواند به‌حساب من بیاید.»

پزشکیان ادامه داد: «مشکلات ما سیستمی است که با کمک دانشجو حل می‌شود. دانشگاه و اساتید اگر بیایند، مشکلی وجود ندارد.»


توسعه‌سازمانی و آینده‌نگری در سیاست‌گذاری‌ها


مشکل منابع انسانی، موضوع بعدی بود. او به ناتوانی دولت در انتخاب استاندار اشاره کرد و گفت: «دربه‌در دنبال استاندار بودیم. با مصیبت و پرسش و جو، آخرین استاندار معرفی شد. هر کسی را معرفی می‌کردیم، کسی مشکل ایجاد می‌کرد، زیرا ما بر اساس سلسله‌مراتب بالا نیامده‌ایم.»

پزشکیان با توضیح مفهوم توسعه‌سازمانی، مشکل دولت را ناتوانی مدیران در مدیریت دانست و پرسید: «آیا هرکسی بر اساس سلسله‌مراتبی پیش می‌آید یا یک فرد ناگهان مدیرعامل جایی می‌شود؟ نگاه سیاست‌گذاران ما سلسله‌مراتبی نیست. خیلی می‌شنویم که فلان مدیر هرچه بلد بوده را پیاده کرده و حالا برود و دیگری بیاید. این یعنی ما نمی‌دانیم کجا می‌خواهیم برویم. اگر راه را بلد باشیم، با عوض‌کردن افراد، مسیر عوض نمی‌شود. درحالی‌که در ایران با عوض شدن آدم‌ها، همه چیز عوض می‌شود.»


برنامه توسعه رهبر انقلاب و نیاز به تحول دانشگاهی


رئیس دولت چهاردهم هدف خود را برنامه توسعه رهبر انقلاب اعلام کرد. او این برنامه را فارغ از هر چیز خواسته یک ایرانی دانست و گفت: «فارغ از همه چیز، چه کسی نمی‌خواهد بهترین باشد؟ هر کسی هم که می‌خواهد تلاش کند، بیاید. ما نوکری‌اش را هم می‌کنیم. این مملکت نیاز دارد تا درست شود.»

او نیاز امروز دانشگاه و جامعه را فراتر رفتن از دانشگاه نسل دو معرفی کرد. دانشگاهی که مشکلات جامعه را حل می‌کند و درون جامعه است. به گفته او، در نسل پنج مشکلات ۱۰۰ سال آینده حل می‌شود و دولت آماده است تا بستری مناسب برای این اتفاق فراهم کند.


آینده روشن ایران با همکاری نخبه‌ها و پذیرش مشکلات


مسعود پزشکیان در آخر بر نقش دانشجو و مستندات علمی و منطقی تأکید کرد و گفت: «باید مستند علمی و تجربه بین‌المللی پشتوانه تصمیم من به‌عنوان رئیس‌جمهور باشد. نمی‌شود هر کاری که من دلم می‌خواهد اجرا شود. باید بگویید نظر کارشناسی در اینجا چیست. آینده جایی است که شما می‌خواهید، نه جایی که من می‌گویم. بخواهید که این مملکت را بسازید، می‌توانید بروید، ولی می‌توانید بمانید و ایران را بسازید که بشود جایی که سربلند باشد. به نخبه‌ها احترام بگذارید. اگر مال جایی نیستید، با رانت و لابی به آنجا نروید. ما آماده‌ایم با کمک شما و باقدرت، این مملکت را بسازیم.»

او افزود: «می‌گویید خصوصی‌سازی کنید. ولی وقتی می‌خواهیم برق را قطع کنیم، اول تولیدی را قطع می‌کنیم. آنها را بدبخت می‌کنیم و به خاک سیاه می‌نشانیم تا نشان دهیم مشکلی وجود ندارد. مشکل وجود دارد و برای حل این مشکلات باید تولید مداوم انجام شود. بسیاری FATF را قبول ندارند. بگویید چرا قبول ندارید. بدون فهم فلسفه اصلی یک ماجرا می‌گویند قبول ندارند. اما از تولیدکننده بپرسید که نبود ارتباط بانکی چه بلایی سر آنها آورده است. قبول این مورد وا دادن در برابر قدرتمندان نیست، تلاش برای قدرتمند کردن خودمان است. با شعار نمی‌شود مملکت اداره کرد. می‌خواهیم با پذیرش مشکلات، مشکلات را حل کنیم.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/ayq1
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.