کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
دهه سوم قرن 21 بدون شک دهه احیای محیط زیست است. اقدام جالب 79 مدیر صنعتی در پافشاری بر اقدامات قویتر از سوی رهبران سیاسی، خبر از جهتگیری تازه صنایع به سمت توسعه پایدار دارد.
نامهای که به امضای مدیرعاملهای شرکتهای مطرح جهان از جمله زیمنس، بانک استاندارد اند چارترز، پپسی، اسکانیا، نستله، مکدونالد، ماهیندرا، آیکیا، ING، آسترازنکا، باسف، کارلسبرگ، هولت پاکارد و BBVA رسیده، نشان میدهد گروه G7 در دور جدید دیدار خود بایستی تصمیمات بهتر و فراگیرتری را برای حفاظت از محیط زیست بگیرد.
این شرکتها در نامه رسمی خود به سران G7 درخواست «اقدامات جسورانه» کردهاند تا انتقال بزرگ به عصر محیط زیست صورت گیرد. در نامه این 79 شرکت آمده است: با توجه به چالش مداوم بیماری همهگیر کووید، بهراحتی میتوان فراموش کرد که تغییرات آبوهوایی تهدیدی فوری و رو به رشد برای مردم، اکوسیستمها و اقتصاد است.
اما نباید چنین باشد. سیر فعلی ما را به نتایج غیرقابل برگشتی میرساند که جبرانپذیر نیست. برای جلوگیری از بدتر شدن تأثیرات تغییرات آبوهوایی، ما باید گرمایش را به 5/1 درجه سانتیگراد محدود کنیم که این امر به کاهش تقریبی انتشار گازهای گلخانهای تا سال 2030 و رسیدن به صفر خالص تا سال 2050 نیاز دارد.
ضروری است دولتها پنج ماه قبل از موعد مقرر در ماه نوامبر 2021، به استقبال تغییرات رفته و اقداماتی جدی را برای شروع یک انتقال بزرگ انجام دهند.تعهد حدود دو هزار شرکت دولتی به در پیش گرفتن اقداماتی در راستای نیل به کربن صفر، چارچوبی است که در راستای چالش نیل به صفر (Race to Zero) طراحی شده است.
این چارچوب از همه شرکتهایی که در مسیر کار خود دست به فعالیتهایی میزنند که به کاهش انتشار کربن در فرایند تولید منجر میشود، حمایت میکند. 79 شرکت مذکور به عنوان اعضای اتحادیه مدیرعاملهای جهانی نیز تضمین میدهند ضمن تعیین اهداف خود در زمینه کاهش کربن، از اهداف اقتصاد کمکربن پشتیبانی و شرکتهای خصوصی را از جاهطلبی در نحوه تولید منع کند.
در عین حال این گروه بر نُه درخواست که بر جلوههای سبز اقدامات جهانی برای توسعه پایدار جامعه عمل میپوشاند، تأکید دارند. این درخواستها شامل این موارد پیش رو هستند:
- کشورها به تفکیک با تعهد به نصف کردن تولید کربن خود تا سال 2030، تلاش برای کاهش میزان گرمایش زمین به 5/1 درجه را عملیاتی کنند.
- تعهد به تحقق کربن صفر تا سال 2050 در قالب سیاستهایی که از اقدامات اساسی پشتیبانی کند و اهداف کوتاهمدت را عملیاتی سازد.
- تعهد کشورهای توسعهیافته به تخصیص 100 میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه در زمینه تحقق اهداف کربن صفر.
- استفاده از بازار کربن که در آن با قیمتگذاری کربن، مسیر برای استفاده از تکنولوژیهای کمکربن فراهم میشود.
- حذف یارانه سوختهای فسیلی و برداشتن تعرفه کالاهای دوستدار محیط زیست/
- تشویق شرکتها به سرمایهگذاری در فرایند تحقیق و توسعه در حوزههای نوآوری که راهکارهایی را برای حذف کربن از زنجیره تأمین پیشنهاد میکند.
- سرمایهگذاری در زیرساختها و شهرهایی که در آنها آب، غذا و زیست شهروندان پایدار و دارای تابآوری است.
- حوزههای نیرو، شهر، تأمین مالی، ساختمان، زمین و جنگل و حملونقل باید با مدل تازهای مبتنی بر اهداف سبز بازسازی شوند.
- افشاگری در راستای شفافیت میزان تولید کربن صنایع.