کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
شرکت دانشبنیان دیده رایان صنعتی اصفهان (درصا) به عنوان یکی از شرکتهای سرمایهپذیر صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، موفق به دریافت جایزه انجمن پارکهای علم و فناوری آسیا (ASPA) شد. این جایزه، که هرساله به شرکتهای برتر و نوآور در حوزههای مدیریتی، مهارتی و فناوری اعطا میشود، بهعنوان نشانی از توانمندی و نوآوریهای برجسته شرکتهای منتخب در عرصه فناوری شناخته میشود.
شرکت درصا، در حوزههای پردازش تصویر، بینایی ماشین و اشعه ایکس توانست این جایزه معتبر را به دست آورد. هسته اولیه این شرکت توسط جمعی از اساتید و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی اصفهان شکل گرفت و با بیش از دو دهه تجربه در صنعت فولاد، اکنون با اتکا به دانش و تخصص جوانان ایرانی، در مسیر توسعه فناوریهای نوین در کشور گام برمیدارد.
لازم به ذکر است که درصا یکی از ۲۱ شرکت سرمایهپذیر صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه محسوب میشود. صندوق سرمایهگذاری خطر پذیر فولاد مبارکه، با هدف توسعه مدل کسبوکار گروه فولاد مبارکه در حوزه فولاد تأسیس شده است. برنامهریزی برای حل چالشهای اساسی گروه فولاد مبارکه در افقهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت شامل کمبود معادن سنگآهن پرعیار، افزایش قیمت حاملهای انرژی، مشکلات زیستمحیطی و ظهور نسل چهارم صنعت با تکیه و تمرکز بر فناوریهای نوین از اولویتهای اجرایی این صندوق است.
معیارهای ارزیابی ASPA
مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت درصا، نیز در خصوص این موفقیت اظهار داشت: «معیارهای ارزیابی ASPA شامل وضعیت فروش، نیروی انسانی، فناوریهای موجود و تحقیق و توسعه بود. ما از سال گذشته با جذب سرمایه موفق توانستیم فعالیتهای خود را به سطح جدیدتری ارتقا دهیم.»
او همچنین بر اهمیت دستاوردهای زیستمحیطی درصا تأکید کرد و گفت: «محصولات درصا با کاهش ضایعات و صرفهجویی در مصرف انرژی، به تولید کالاهای باکیفیتتر و حفظ محیط زیست کمک میکنند.»
حیدری خاطرنشان کرد که فناوری اصلی در درصا هوش مصنوعی است و این حوزه توجه بسیاری از شرکتهای بزرگ جهانی را به خود جلب کرده است. به گفته او، بیشتر کارکنان درصا از فارغالتحصیلان دانشگاههای معتبر کشور مانند دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان هستند و همکاری مستمر با این دانشگاهها به نقاط قوت این شرکت افزوده است.
او تأکید کرد: «تحقیق و توسعه نقش بسیار مهمی در موفقیت درصا ایفا میکند و نیمی از پرسنل شرکت در این بخش فعالیت میکنند. در حال حاضر، ۱۲ پروژه فعال در شرکت داریم که هرکدام تیم تحقیق و توسعه اختصاصی خود را دارند.»
درباره انجمن پارکهای علمی آسیایی (ASPA)
گفتنی است که انجمن پارکهای علمی آسیایی (ASPA)، یک سازمان بینالمللی غیردولتی است که در سال ۱۹۹۷ در ژاپن تأسیس شد. هدف این سازمان، دستیابی به توسعه مشترک در زمینههای فناوری، صنعت و اقتصاد در منطقه آسیا است. ASPA با برگزاری رویدادهای بینالمللی و تقویت تبادل دانش و تجربیات، بهعنوان شبکهای پیشرو در تبادل فناوری و توسعه صنعتی در آسیا شناخته میشود.