کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
رئیس کمیسیون فینتک نصر تهران مطرح کرد / ارائه اینترنت حرفهای اتلاف وقت است
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، به تازگی در مراسمی گفته بود که اینترنت با سطح دسترسی متفاوت یک راهکار و راهبرد میانی برای وضعیت موجود اینترنت در کشور است. او که از اینترنت «حرفهای» یاد کرده، آن را خواسته بسیاری از «بچههای استارتاپی» دانسته بود؛ موضوعی که بسیاری ازجمله خود استارتاپها آن را همردیف اینترنت طبقاتی میدانند و به آن معترضند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، رضا قربانی، عضو هیئتمدیره سازمان نصر تهران و رئیس کمیسیون فینتک این سازمان ضمن مخالفت با هرگونه اینترنت طبقاتی، ارائه اینترنت حرفهای را اتلاف وقت میداند، چراکه به گفته او معماری و شبکه اینترنت کشور به دلیل دستکاریهای پیوستهای که در آن صورت میگیرد، به صورت مداوم دچار اختلال است.
قربانی در این مورد گفت: «قبلاً از اینترنت حرفهای با اصطلاحات دیگری مانند «اینترنت طبقاتی»، «اینترنت ملی» و «شبکه ملی اطلاعات» یاد میشد. واقعیت این که اینترنت، اینترنت است و حرفهای و غیرحرفهای، ملی و غیرملی، صیانتشده و نشده نداریم. ما برای اینترنت مواردی مانند سرعت دسترسی به شبکه یا برخی فاکتورهای دیگر را داریم. اینگونه اصطلاحات ابداعشده، هیچگونه مصداق بیرونی ندارند.»
او ادامه داد: «منظور از اینترنت حرفهای این است که ما اینترنت را فیلتر و محدود میکنیم؛ پس از آن برای برخی جاها این محدودیتها را قائل نمیشویم. واقعیت این است که مسئله اصلی اینترنت امروز ایران اختلالات پیوستهای است که در شبکه وجود دارد و بر این باورم با وجود این اختلالات پیوسته حتی اگر بخواهیم یک منطقه را تعیین کنیم که در آنجا این اختلالات وجود نداشته باشد، این مسئله ممکن نیست. چرا؟ چون معماری و شبکه اینترنت کشور به دلیل دستکاریهای پیوستهای که در آن صورت میگیرد، به صورت مداوم دچار اختلال است.»
قربانی با اشاره به اینکه در حال حاضر معماری اینترنت کشور دچار مشکل است اعلام میکند: «آنها میخواهند دسترسی VPNها را محدود کنند، با این روشی که پیش میرود بر این باورم که ارائه اینترنت بدون محدودیت در یک منطقه خاص امکانپذیر نیست. بهعنوان مثال مدتی پیش سرورهای همه پیامرسانهای ایرانی که تقریباً در یک نقطه متمرکز شدهاند، به صورت همزمان و به دلیل قطعی برق از کار افتاد. در کجای دنیا اتفاق میافتد که همه پیامرسانها را در یک جا متمرکز کنند که چنین اتفاقی برای آنها بیفتد؟»
رئیس کمیسیون فینتک سازمان نصر تهران تأکید میکند: «این تصور که به برخی جاها اینترنت بدهیم، شدنی نیست؛ چون همانگونه که عنوان شد، اینترنت کشور دچار اختلال است و تا زمانی که رویکرد اصلی را تغییر ندهیم و دسترسی آزاد به اینترنت را فراهم نکنیم، این راهحلها تنها اتلاف وقت است.»