کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
سومین رویداد عرضه و تقاضای فناوری پلیس هوشمند با همکاری فراجا و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری یکشنبه پانزدهم مهرماه برگزار شد. در این رویداد چهار تفاهمنامه بین فراجا و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری، اتحادیه سراسری شرکتهای فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی و شرکتهای دانشبنیان به امضا رسید.
امضای چهار تفاهمنامه
اولین تفاهمنامه بین صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری و معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات پدافند سایبری فراجا برای برگزاری رویدادهایی مانند رویداد اخیر که با حضور ۵۵ شرکت دانشبنیان بود به امضا رسید.
دومین تفاهمنامه بین اتحادیه سراسری شرکتهای فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی و معاونت فاوا و پدافند سایبری فراجا مبادله شد.
در میان قراردادهای عقدشده در این رویداد، دو تفاهمنامه نیز بین فراجا و دو شرکت دانشبنیان به امضا رسید. یکی از این شرکتها به نام «تورینتن» در حوزه هوش مصنوعی فعالیت میکند و دیگری شرکت دانشبنیان «دادهکاوان اندیشه برتر» است که در حوزه تشخیص پلاک فعال است. شرکت تورینتن در حوزه تحلیل محتوا و تحلیل صوت و سامانههای هوشمند نیز فعالیت میکند.
پنج همت تفاهمنامه همکاری در رویدادهای تبادل فناوری
مصطفی بغدادی، مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری، در این رویداد به شرح فعالیتهای صندوق در سالهای اخیر پرداخت و گفت: «در سال ۱۳۹۲ تعداد شرکتهای دانشبنیان فقط ۵۵ عدد بوده، اما امروز بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد. اکنون شرکتهای دانشبنیان در میزان فروششان، از یک همت به مبلغ ۹۲۴ هزار میلیارد فروش در سال رسیدهاند.»
بغدادی بیان کرد: «صندوق نوآوری و شکوفایی با تعریف بیش از هشتاد سرویس مختلف که در چهار دسته تسهیلات، ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی تقسیمبندی میشوند، ۶۳ همت گردش مالی را در اکوسیستم شرکتهای دانشبنیان ایجاد کرده است.»
او درباره سومین رویداد عرضه و تقاضای فناوری پلیس هوشمند گفت: «رویداد امروز از جنس تبادل فناوری است. در این رویداد سعی کردیم نقش و جایگاه دانشبنیانها را در کشورها جا بیندازیم و بازار شرکتهای دانشبنیان را توسعه دهیم. در این راستا ۴۳ رویداد برگزار کردیم که در آنها صاحبان نیاز را به دانشبنیانها وصل کرده و ارتباط بین آنها را تسهیل میکنیم.»
به گفته بغدادی، در رویدادهای تبادل فناوری که صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار کرده، تاکنون پنج همت تفاهمنامه همکاری بین شرکتهای دانشبنیان و صاحبان نیاز منعقد شده و نزدیک به هشتصد میلیارد از این تفاهمنامهها محقق شدهاند.
او بهطور خاص در حوزه رویداد امروز که درباره پلیس هوشمند است توضیح داد: «صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خود را با نیروی انتظامی از سال ۱۳۹۹ با اولین رویداد عرضه و تقاضای فناوری آغاز کرده است. ۳۴ نیاز در رویداد نخست معرفی شد و ۲۷ محصول از ۲۷ شرکت دانشبنیان معرفی شد که در نهایت بیش از ۶۴ میلیارد تومان در رویداد سال ۱۳۹۹ عقد قرارداد انجام شد.»
به گفته مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری، سال گذشته رویداد پلیس هوشمند با همکاری پارک دانشگاه تهران و میزبانی صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد که در آن نیز ۶۲ شرکت دانشبنیان حضور داشتند و منجر به عقد پنج فقره قرارداد شد.
فراجا چه نیازی به شرکتهای دانشبنیان دارد؟
همانطور که اشاره شد ۵۵ شرکت دانشبنیان در سومین رویداد عرضه و تقاضای فناوری پلیس هوشمند حضور داشتند. در این رویداد نیازهای فراجا در پنج محور به شرکتهای دانشبنیان معرفی شد. پنج محور مذکور شامل فناوری و امنیت اطلاعات، شبکه و زیرساخت، مراقبت و الکترونیک و ارتباطات رادیویی است.
شرکتهای دانشبنیان حاضر در این رویداد در ۱۰ محور به ارائه محصول و خدمت پرداختند. این ۱۰ محور شامل کلانداده، تحلیل داده، رایانش ابری، امنیت سایبری، شبیهسازها، دفاع سایبری، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، الکترونیک و مراقبت و ارتباطات سیار بودند.