کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
رضا غیابی، دبیر بخش استیج رویداد اینوتکس در گفتوگو با «کارنگ» در خصوص بخشهای مختلف محتوایی این رویداد توضیح داد. به گفته او انتظار میرود با برگزاری بخش محتوایی اینوتکس و پرداختن به مسائل مختلف اکوسیستم استارتاپی، دغدغه اکوسیستم تبدیل به دغدغه عموم مردم شود.
دغدغه اکوسیستم، دغدغه مردم
غیابی در خصوص محتوای رویدادهای اینوتکس امسال عنوان کرد: «کنفرانسها در چهار حوزه برگزار خواهند شد؛ یکی کنفرانس استیج اینوتکس است که به موضوعات اکوسیستم استارتاپی میپردازد. نکستاستیشن را برگزار خواهیم کرد که به موضوعات هایتک و تخصصی حوزه فناوری؛ به خصوص به آیندهپژوهی خواهد پرداخت. فروم حکمرانی را نیز خواهیم داشت که به تعامل رگولاتور و حاکمیت با اکوسیستم میپردازد. در کنار این کنفرانسهای اصلی برنامههای جانبی دیگری نیز وجود دارد که در قالب استیجهای کوچکتر برگزار میشوند. هنوز تعداد استیجهای کوچک قطعی نشده، اما تعدادشان زیاد است.»
غیابی در ادامه درباره انتظارات از بخش محتوایی اینوتکس ۲۰۲۴ اظهار داشت: «مشخصاً چند انتظار وجود دارد. از روز ابتدایی طراحی برنامه محتوایی اینوتکس اهدافی داشتهایم که به بخش قابل توجهی از آنها نیز رسیدهایم. هدف اول این است که دغدغه اکوسیستم استارتاپی تبدیل به دغدغه عموم جامعه شود و همه بتوانند به اقتصاد دیجیتال ورود کنند و با این بخش تعامل داشته باشند. قسمت دوم این است که فعالان این صنعت با یکدیگر تشریک مساعی کنند؛ به این معنی که نظرات یکپارچه و خوبی داشته باشند.»
او در ادامه بیان کرد: «نوآوری استفادهشده در یک صنعت میتواند در صنایع دیگر هم به کار رود؛ بنابراین به اشتراک گذاشتن مسائل در این حوزه بسیار پراهمیت است. هدف سوم نیز اجتماعسازی و ارتباطگیری بین فعالان اکوسیستم است که در حاشیه برنامههای محتوایی ایجاد خواهد شد. هدف نهایی گفتوگوی حاکمیت و نهادهای رگولاتوری با بخش خصوصی است.»
تحقق پیشبینیهای سال گذشته
در اینوتکس سال ۲۰۲۳ پیشبینی میشد اکوسیستم استارتاپی دستخوش برخی تغییرات شود. دبیر بخش استیج رویداد اینوتکس درباره تحقق این پیشبینیها، مطرح کرد: «در اینوتکس سال گذشته پیشبینی شد که هلدینگهای صنعتی بزرگ برای سرمایهگذاری اقدام کنند. اکنون در این راستا تحرکات گلرنگ و فولاد مبارکه را در این حوزه مشاهده میکنیم که هر کدام با مبلغ بالای یک همت وارد اکوسیستم شدهاند و در حال سرمایهگذاری هستند. پیشبینی بعدی این بود که رگولاتوری تقلیل پیدا کند و تا حدی هوشمند شود که این اتفاق هم افتاد. همینطور سال گذشته درباره کیفیت اینترنت بیمدهی میدادیم که اکنون همان وضعیت پیش آمده است. به طور کلی تمام پیشبینیهای بیانشده در استیج را امروز در جامعه میبینیم.»
طراحی برنامههای محتوایی بر اساس دغدغهها
غیابی در ادامه درباره هدف غایی بخش محتوایی اینوتکس بیان کرد: «دغدغههای کلی اکوسیستم استارتاپی هر سال قبل از برگزاری رویداد از فعالان این حوزه پرسیده میشود و بر اساس دغدغههای آنان برنامهها طراحی میشوند. این دغدغهها متفاوت و متنوع هستند؛ از روشهای انجام کسبوکار در ایران گرفته تا روشهای سرمایهپذیری، روشهای شرکت در بورس و مجوزهای قانونی. همچنین فعالیتهایی که لازم است در حوزه رگولاتوری انجام شود در میان موضوعات دغدغهمندیها وجود دارد. میتوان گفت هیچ دغدغهای در اکوسیستم استارتاپی نیست که به آن نپردازیم.»
بالای ۲۵ میلیون بازدید از کانال آپارات اینوتکس
دبیر بخش استیج اینوتکس در خصوص میزان استقبال از بخش محتوایی و نمایشگاهی این رویداد گفت: «بخش محتوایی قلب تپنده نمایشگاه اینوتکس است. این نمایشگاه برعکس دیگر نمایشگاهها که اغلب فضافروشی میکنند، ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی را دنبال میکند. محتوا همیشه نقش مؤثری در اینوتکس داشته و حتی شرکتهایی که در اینوتکس غرفهدار هستند با رویکرد محتوایی در نمایشگاه حاضر میشوند. یکی از مصداقهای استقبال وب از بخش محتوایی اینوتکس این است که کانال آپارات اینوتکس بالای ۲۵ میلیون بازدید داشته است.»
غیابی در پایان درباره تنوع شرکتکنندگان عنوان کرد: «تنوع در میان شرکتکنندگان بسیار زیاد است. اما اگر بخواهیم تقسیمبندی کنیم میتوان گفت که بین شرکتهای فناوری و نوآور یا به عبارتی شرکتهایی که بر مبنای بازار طراحی میشوند یا شرکتهایی که بر مبنای نوآوری هستند، تعداد شرکتهای فناور مبتنی بر بازار بیشتر است. این استارتاپها بیشتر در بازار نوآوری کردهاند و نه در فناوری. این دست از استارتاپها در زندگی واقعی روزمره شهروندان تأثیر بیشتری دارند.»