کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
ایندرا کریشنا نویی در سال ۱۹۵۵ از پدری هندی و مادری آمریکایی متولد شد و کودکی و نوجوانی خود را در هند گذراند. او در سال ۱۹۷۸ میلادی توانست مدرکMBA را کسب کند. مدتی در یک کارخانه هندی کار کرد و پس از به آمریکا مهاجرت کرد و پس از چندین سال کار در شرکتهای مشاوره مدیریت، در سال ۱۹۹۴ در پپسیکولا مشغول به کار شد. با پشتکار و هوش و ذکاوتی که داشت، در این شرکت بهسرعت رشد کرد و در نهایت در سال ۲۰۰۷ میلادی به مقام مدیریت ارشد رسید.
ایدههای خلاقانه او تحولات بزرگی در پپسیکولا ایجاد کرد و تصمیمات او سود زیادی برای پپسی داشت. او شرکتهای پیتزا هات (Pizza Hut)، کیافسی (KFC) و تاکو بل (Taco Bell) را زیر چتر پپسی گرفت و این سود سرشار باعث شد هیئتمدیره و سهامداران بهراحتی تصمیمات او را بپذیرند.
نویی توانست با این تصمیمات تأثیرات مثبت و بلندمدتی هم بر پپسیکولا بگذارد و هم در جهتدهی به مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست از سوی شرکت مؤثر بود. او پپسی را از برندی که تنها محصولات مضر تولید میکرد به برندی که ارزشهایی چون بهبود سلامتی را نیز دنبال میکرد، تغییر داد.
نویی محصولات پپسی را به سه شکل دستهبندی کرد. محصولات «سرگرمکننده برای شما» مثل چیپس و نوشابه معمولی، محصولات «بهتر برای شما» مثل محصولات کمچرب و رژیمی و محصولات «مفید برای شما» مثل جوی دوسر.
همین ابتکارات رشد و سود فروش را بهسرعت بالا برد و پپسی با رشد بیش از ۷۲ درصدی فروش محصولات خود روبهرو شد و میزان فروش آنها به 5/6 میلیارد دلار در سال رسید.
نویی در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در رتبه چهارم زنان موفق جهان قرار گرفت و در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ نیز در لیست بهترین مدیران زن جهان نشریه فوربز معرفی شد و عنوان سومین مادر قدرتمند جهان را از آن خود کرد. فوربز در توصیف تواناییهای نویی نوشت: «فرقی نمیکند نویی چه شرکتی را اداره میکند، او همواره با تکیه بر سواد و دانش خود جدیدترین و بهروزترین روشهای مدیریتی را در یک مجموعه ارائه میدهد. او با دارایی ۴۳ میلیارد دلاری یکی از پولدارترین زنان تاریخ است.»
نویی همسری هندی دارد و مادر دو دختر است. خانواده او اکنون در گرینویچ انگلستان زندگی میکنند. نویی در سال ۲۰۱۸ پس از ۱۲ سال مدیریت، از مدیرعاملی پپسی کنارهگیری کرد. یعنی هفت سال بیشتر از متوسط زمان مدیران قبلی پپسی، این منصب را در دست داشت.
او اکنون الگوی بسیار درخشان و معتبری برای زنانی است که به دنبال موفقیت در کسبوکار هستند.