کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
نشست خبری دوازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، موارد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت امروز نوزدهم آذرماه در محل ساختمان ستادی وزارت علوم با حضور رضا بخشیآنی معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاون علمی و رئیس نمایشگاه و محمدنبی شهیکی، معاون وزیر علوم، برگزار شد.
تاریخ برگزاری این نمایشگاه از ۲۳ تا ۲۶ آذرماه اعلام شد و محل برگزاری نیز محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در سالنهای میلاد، خلیج فارس و سالن شماره چهل خواهد بود.
تمرکز نمایشگاه بر تعامل صنایع با دانشبنیانها است
تعداد محصولات و تجهیزات عرضه شده در نمایشگاه بیش از ۱۰۰۸۵ مدل محصول خواهد بود. همچنین به اعلام برگزارکنندگان این نمایشگاه یکی از اهداف نمایشگاه ایجاد و پایدارسازی اشتغال نزدیک به ۷۲۰۰ نفر است. گفتنی است این نمایشگاه برنامه دارد تا در دوازدهمین دوره برگزاری خود بازار محصولات شرکتهای دانشبنیان و فناور را در حوزههای «تجهیزات مواد آزمایشگاهی» و «تست و آزمون پیشرفته» توسعه دهد.
در این راستا تمرکز بیشتر نمایشگاه ایرانساخت در دوازدهمین دوره خود، ارتباط و تعامل بین صنایع و شرکتهای دانشبنیان برای عقد قرارداد همکاری و فروش محصولات و توسعه صادرات دو حوزه مذکور، خواهد بود.
حمایت معاونت علمی از نمایشگاه ایرانساخت
بر اساس اخبار قبلی فروش این نمایشگاه در دوره یازدهم بیش از ۱۹۹۴ میلیارد تومان با حمایت سی و پنج درصدی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان بوده است. در دور دوازدهم نیز معاونت علمی بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی بر اساس سطحبندی محصولات را انجام داده است. سطح اول در این رتبهبندی ۴۰ درصد، سطح دوم ۲۵ درصد و سطح سوم ۱۰ درصد دریافت خواهند کرد. لازم به ذکر است که محصولات بر اساس میزان داخلیسازی و سطح ذاتی فناوری خود سطحبندی شدهاند.
از دیگر حمایتهای معاونت علمی از دوازدهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت میتوان به تسهیل در ارائه تسهیلات لیزینگ و برنامهریزی برای استفاده از امکانهای موجود در قانون جهش تولید اشاره کرد. برای مثال اعتبار مالیاتی به منظور گسترش بازار بخش صنعت در نظر گرفته شده است.
یارانه اختصاصی برای حضور دانشبنیانها
گفتنی است در این نمایشگاه یازده محصول رونمایی خواهد شد و از هشت هیئت خارجی به منظور گسترش صادرات محصولات دانشبنیان کشور در حوزه تجهیزات مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته، میزبانی میشود. در دوازدهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت شاهد نشستهای B2B با حضور مدیران صنعت و صاحبان کسبوکارهای دانشبنیان و هیئتهای خارجی خواهیم بود. همچنین چهارمین دوره جایزه طراحی ایران نیز همزمان با این نمایشگاه برگزار میشود.
از جمله اهدافی که دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت آن را دنبال میکند آموزش است؛ از این جهت برای این دوره از نمایشگاه برگزاری کارگاههای آموزشی با عناوینی مانند: برندسازی محصولات برای بازاریابی بینالمللی، تبادل مالی، بینالمللی با متودولوژیهای نوین و استراتژی توسعه کسبوکار برای شرکتهای دانشبنیان برای جهانیشدن در نظر گرفته شده است.
۲۷۸ شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه که فضای ۷۶۰۰ متری برای آن در نظر گرفته شده است شرکت خواهند کرد. همچنین از مدیران صنایع مختلف برای ارتباط بیشتر با شرکتهای دانشبنیان دعوت بهعملآمده.
رضا بخشی آنی معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاون علمی در این نشست با حضور خبرنگاران اعلام کرد: «مطابق سالهای گذشته یارانه اختصاصی برای دانشبنیانهای در نظر گرفته شده است. همچنین محصولاتی از جمله سامانه رادیوگرافی و سامانه جراحی هوشمند شبیهساز رونمایی خواهد شد.»
محمدنبی شهیکی همچنین به سامانه ارزیابی فناوری ایران که تحت نظارت وزارت علوم کار میکند اشاره کرد. او در این باره عنوان کرد: «سامانه ارزیابی فناوری ایران سامانهای است که بانک اطلاعاتی فناورهای سطح کشور است و تا کنون بیست هزار فناوری را ثبت کرده است. این سامانه مجموعه خوبی برای جریان فناوری و نیروهای آن است و به توسعه فناوری در کشور کمک میکند.»
حضور پررنگ پارکهای علم و فناوری در نمایشگاه ایرانساخت
همچنین به گفته شهیکی به نظر میرسد بخش قابلتوجهی از نمایشگاه به حضور پارکهای علمی و فناوری اختصاص یافته است. به اعتقاد شهیکی پارکهای علم و فناوری هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی در سالهای گذشته پیشرفت خوبی داشتهاند.
به گفته شهیکی از جمله بخشهایی که در نمایشگاه حضور پررنگ خواهند داشت، بخش الکترونیک، فناوری اطلاعات و فناوریهای مربوط به کشاورزی خواهد بود. گفتنی است در حوزه آب و انرژیهای تجدیدپذیر نشستهایی با حضور متخصصان و در حوزه B2B برگزار خواهد شد.
محمدنبی شهیکی همچنین اعلام کرد بیشترین موضوعی که غرفههای پارکهای علم و فناوری در دوازدهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت به آن پرداختهاند، هوش مصنوعی است و هر پارک پنج واحد فناور را از طرف خود به نمایشگاه معرفی کرده است. بر اساس توضیحان معاون وزیر باید انتظار داشت ۳۵ فناوری نوظهور از سوی پارکهای فناوری در نمایشگاه ایرانساخت رونمایی شوند.
در پایان مهمترین دستاوردهای برترین فناوریها از میان این ۳۵ فناوری نوظهور معرفی خواهند شد.
بهکارگیری تسهیلات لیزینگ به صنایع برای اولینبار
رضا بخشی آنی، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاون علمی، در این نشست به خبرنگاران اعلام کرد که تسهیلات اعتبار مالیاتی و لیزینگ برای اولینبار و با همکاری معاونت علمی و فناوری راهاندازی شده است و مجموعههای صنعتی میتوانند با استفاده از این تسهیلات، محصولات مورد نظر خود را از شرکتهای دانشبنیان خریداری کنند.
بخشی آنی در ادامه خاطر نشان میکند: «سعی میکنیم مجموعههای صنعتی را بیشتر مشارکت دهیم از این رو همه مدیران صنعت به این نمایشگاه دعوت شدند و پنلها و قراردادهایی بین صنایع و شرکتهای دانشبنیان ایجاد خواهد شد.»
او درباره رویکرد و تمرکز امسال نمایشگاهایران ساخت توضیح داد: «بحث صادرات را برای اولینبار و بهصورت آزمایشی در این نمایشگاه خواهیم داشت و از کشورهای همسایه برای خرید محصولات دانشبنیان و بازدید در نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین در این راستا هشت هیئت خارجی از نمایشگاه بازدید خواهند کرد.»
بخشیآنی ابراز امیدواری کرد که با سازوکار لیزینگ فروش داخلی دانشبنیانها و با حضور هیئتهای خارجی، بخش صادرات دانشبنیانها رشد قابل ملاحظهای داشته باشد.
در پایان شایانذکر است که مواردی مانند تأمین مالی، مالکیت حقوقی دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان و حوزه صنایع خلاق از جمله مواردی هستند که در این نمایشگاه موردتوجه خواهند بود.
گفتنی است فرایند بررسی این نمایشگاه به صورت آنلاین خواهد بود و ۱۰ فناوری از پارکهای علم و فناوری، یک فناوری از مراکز رشد و یک فناوری از مراکز اجرایی انتخاب خواهند شد. بخشیآنی وعده داد که دستاوردهای این نمایشگاه متعاقباً اعلام خواهد شد.