کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
درخواست نماینده مجلس از دولت و وزیر ارتباطات / حداقل وضعیت اینترنت را به سه ماه قبل برگردانید
یک نماینده مجلس و از اعضای کمیسیون ویژه طرح صیانت به «جماران» اعلام کرده که دولت و در رأس آن وزیر ارتباطات باید نسبت به وضعیت فعلی اینترنت پاسخگو باشند. او خواسته که حداقل وضعیت اینترنت به سه ماه پیش بازگردد.
غلامرضا نوری قزلجه در گفتوگو با جماران، درباره اینکه محدودیت و فیلترینگ در کشور باید به شرایط عادی بازگردد، گفت: «به نظرم باید به سرعت پایین و فیلتر کردن اینترنت پایان دهند و دسترسی آسان مردم به آن را فراهم کنند؛ امروز شرایط مهیاست و نگرانی خاصی وجود ندارد و از آن شرایط اضطراری که گفته میشد عبور شده است.»
او با اشاره به خسارت این محدودیت بر کسبوکارها ادامه داد: «هفته قبل که از نقاط مختلف بازدید میکردم آثار محدودسازیها را در مشاغلی دیدم. من در طول یک سال و خردهای که با اساتید و کارشناسان این حوزه در ارتباط هستم به عمق موضوع پی نبرده بودم که زندگی مردم تا این اندازه به اینترنت و اپلیکیشنهای متعارفی که مردم با آن کار میکنند، وابسته است.»
نوری بیان کرد: «در یک روستا به مجموعهای که توسط کمیته امداد راهاندازی شده بود، سر زدیم و از خانم سرپرست خانوار در رابطه با کارشان جویا شدیم که گفت وضعیت خوب بود، اما با محدودیتها و فیلترینگ در ماههای اخیر فروشمان کاهش پیدا کرده و دچار مشکل شدهایم. تعجب کردم که در یک روستا فروشگاه لباسی متکی به فضای مجازی است.»
او تأکید کرده که نباید با اقتصاد مردم اینگونه برخورد شود. به باور نوری، این فضا عمدتاً با اقتصاد مردم در طبقات پایین جامعه سروکار دارد. او در این مورد گفت: «این واقعیت را نباید دستاویز مسائل دیگری قرار داد و حتماً تأکید دارم وضعیت اینترنت را حداقل به قبل از سه ماه پیش برسانند. در حالی که روزانه اتفاقات جدید رخ میدهد، دوست داریم دسترسیها آسان و کمهزینهتر شود و امیدواریم به وضعیت قبل برگردیم.»
در بیش از سه ماه گذشته و از زمان شروع محدودیتهای اینترنت، عیسی زارعپور اعلام کرده که نمیتواند در مورد رفع محدودیتها و زمان پایان آنها صحبت یا تصمیمگیری کند، چون وزارت ارتباطات تنها مجری انجام تصمیمهای نهادهای امنیتی در این زمینه بوده است.
حالا اما نوری قزلجه میگوید که دولت و وزیر ارتباطات باید در حوزه اینترنت پاسخگو باشند. او در خصوص رد مسئولیت وزیر ارتباطات و دولت از سرعت پایین اینترنت در کشور گفت: «دولت مقداری کوتاهی کرده است؛ حداقل در شورای عالی فضای مجازی، خود دولت با مصوبهای میتوانست جلوی آن را بگیرد، نهاینکه بگوید دست من نیست. وقتی در آن جلسهای که رئیسجمهور حضور دارد، اختیارات را واگذار میکردند، باید فکر امروز را میکردند. بالأخره از نظر ما دولت و وزیر ارتباطات در این حوزه مقام پاسخگو هستند و اگر جایی میخواهند اختیارات را بگیرند باید محکم سرکار بایستند؛ چون این اختیارات اجرایی برای دولت است و نمیتوانند هم سکوت کنند و هم رضایت داده و اختیارات را از دست بدهند و بگویند دست ما نیست! این قابل قبول نیست.»
نوری گفته نمیتوان ارتباط خود را با دنیا قطع کرد و اسم آن را «اینترنت ملی» گذاشت.