کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

وزیر بهداشت: با چالش‌های مرتبط با مهاجرت متخصصان روبه‌رو هستیم

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در همایش حکمرانی فرهنگ و علم بیان کرد که ایران سالانه حدود ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهد

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در همایش حکمرانی فرهنگ و علم که به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار داشت: «ایران سالانه حدود ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهد و این هزینه انسانی آلودگی هوا است. شاید باورکردنی نباشد، اما کل بودجه‌ای که برای تولید و درآمد نفت در سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده، تنها ۱۱ میلیارد دلار است، در حالی که هزینه‌های مالی ناشی از آلودگی هوا حداقل ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده و طبق برخی محاسبات، این رقم حتی به ۲۰ میلیارد دلار نیز می‌رسد.»

او افزود: «من درباره آلودگی هوا تحقیق کردم و متوجه شدم که از دست دادن نیروی انسانی معمولی چه هزینه‌های مالی هنگفتی به کشور تحمیل می‌کند. گزارش این موضوع را نیز به دولت ارائه دادم.»

وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات حوزه سلامت بیان کرد: «ما در این حوزه با مسائلی روبه‌رو هستیم که امیدواریم با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و آقای خسروپناه بتوانیم این مشکلات را شناسایی و موانع را رفع کنیم. یکی از مشکلات عمده ما، مهاجرت نیروی انسانی است که اگر به آن بی‌توجهی شود، مانند موریانه‌ای پایه‌های کشور را می‌خورد و افراد زمانی متوجه آن می‌شوند که دیگر دیر شده است. این موضوع در حوزه سلامت بسیار جدی است و باید بدون تعصب و فرافکنی، علل مهاجرت را شناسایی کنیم تا بتوانیم این سرمایه‌های بزرگ انسانی را حفظ کنیم. این نیروها بی‌قیمت هستند.»

ظفرقندی ادامه داد: «در حوزه بهداشت و درمان، شاهد مهاجرت پرستاران، پزشکان و دانشجویان هستیم که به معضلی کلان تبدیل شده است. بررسی این موضوع نیازمند فضای فنی، کارشناسی و حرفه‌ای است. شورای انقلاب فرهنگی نیز روی این مسئله کار کرده اما باید نتایجی ملموس حاصل شود تا بتوانیم این روند مهاجرت را معکوس کنیم.»

او درباره اهمیت کیفیت در علوم پزشکی تصریح کرد: «کیفیت، موضوعی بسیار مهم در تمام علوم و به طور ویژه در حوزه پزشکی است. رهبر معظم انقلاب در مورد شورای انقلاب فرهنگی تأکید کرده‌اند که توسعه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی باید همراه با افزایش کیفیت علم و تحقیق و تربیت معنوی دانشجویان باشد. ما در حوزه پزشکی، کیفیت را خط قرمز خود می‌دانیم. اگر مصوبه‌ای داشته باشیم که پیوست‌های لازم را نداشته و کیفیت را قربانی کند، نتیجه‌ای جز نارضایتی نخواهد داشت.»

ظفرقندی با تأکید بر تأثیر مستقیم شرایط آموزشی بر کیفیت آموزش گفت: «دانشجویی که ۶ تا ۷ سال در خوابگاه زندگی می‌کند، اگر شرایط خوابگاه نامناسب باشد، نارضایتی ایجاد می‌شود. دانشجوی دندانپزشکی نیاز به کیت آموزشی دارد و نمی‌تواند آموزش خود را با اشتراک پنج دانشجو روی یک کیت تکمیل کند. همچنین دانشجوی پزشکی برای یادگیری عملی به تعداد کافی بیمار نیاز دارد. اگر بیمارستان، کلاس، خوابگاه و تجهیزات مناسب فراهم نشود، نارضایتی مزمن و خاموش و در نهایت افت کیفیت خواهیم داشت.»

او در پایان گفت: «واقعیت این است که ما زمانی موفق هستیم که دانشجویان از محیط آموزشی و درس خواندن خود لذت ببرند.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/x6lv
منبع روزنامه اطلاعات
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.