کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

دستگیری بنیان‌گذار تلگرام همچنان در هاله‌ای از ابهام

دستگیری پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام، در فرانسه در جهان سرو صدای زیاد به پا کرده است. به گزارش رسانه‌های فرانسوی، دوروف در ۲۴ آگوست حوالی ساعت ۲۰:۰۰ به‌وقت محلی از آذربایجان وارد فرانسه شد و در فرودگاه لو بورژه خارج از محدوده پاریس به اتهام آنچه جرایم مرتبط با تلگرام عنوان عنوان شده، بازداشت شد.
پلیس پاریس هنوز این موضوع را تأیید نکرده است و این خبر موجی از بحث‌ها و گمانه‌زنی‌ها را برانگیخته است. منابع محلی گفته‌اند که دوروف، با جت شخصی خود از جمهوری آذربایجان سفر کرده بوده است و حکم بازداشت او به‌عنوان بخشی از تحقیقات اولیه در فرانسه از قبل داده شده بود.


چرا دوروف دستگیر شد؟


اتهامات وارد شده به دوروف بسیار جدی است و اینکه او باوجود اینکه از حکم جلب خود آگاه بوده تصمیم گرفته به فرانسه پرواز کند عجیب است. برخی معتقدند او یا اوضاع را دست‌کم گرفته یا خود را دست‌نیافتنی تصور می‌کرده است.
آژانس OFMIN فرانسه که با پیشگیری از خشونت علیه خردسالان سروکار دارد، مسئول این بازداشت است. دوروف متهم است که اقدامی در برابر استفاده مضر از تلگرام انجام نداده است. لیست اتهامات او شامل مسائلی مانند تعدیل محتوای ضعیف در تلگرام، امتناع وی از همکاری با مقامات و استفاده بالقوه این پلتفرم برای تراکنش‌های رمزارزها است.
این لیست ممکن است با مواردی مثل تروریسم، کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر، پول‌شویی، پورنوگرافی کودکان، زورگویی سایبری و جرایم سازمان‌یافته ادامه پیدا کند. بر اساس گفته‌ها تحقیقات روی نبود نظارت بر محتوای تلگرام متمرکز شده است و پلیس فکر می‌کند که ادامه این وضعیت اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های مجرمانه در تلگرام ادامه یابد.


دوروف کیست؟


پاول دوروف سال ۲۰۱۳ تلگرام را پایه‌گذاری کرد. او سال ۲۰۱۴ به دلیل محدودیت محتوایی و سانسورهای دولت روسیه از این کشور خارج و بعد از جستجوهای فراوان برای مقر اصلی شرکت خود، دبی را برای این منظور انتخاب کرد.
پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، تلگرام به مکان اصلی محتوای بدون فیلتر برای هر دو طرف متخاصم تبدیل شد و به‌ویژه رئیس‌جمهور اوکراین از آن استفاده می‌کند.
بااین‌حال، باتوجه‌به محبوبیت روزافزون تلگرام، چندین کشور در اروپا، از جمله فرانسه، به دلیل نگرانی‌های امنیتی و نقض اطلاعات، این اپلیکیشن را مورد بررسی قرار داده‌اند.


واکنش‌های بین‌المللی؛ روسیه به‌سرعت پاسخ داد


وزارت امور خارجه روسیه در فرانسه در تلاش است تا دلایل این اتفاق و اصل ماجرا را روشن کند.میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، در شبکه اجتماعی ایکس به این اتفاق واکنش نشان داد و گفت: «افراد ساده‌لوحی هنوز نمی‌دانند که اگر نقش کم‌وبیش قابل‌ مشاهده‌ای در فضای اطلاعاتی بین‌المللی ایفا کنند، بازدید از کشورهایی که توتالیتر عمل می‌کنند برایشان امن نیست.» او در این توییت فرانسه را به توتالیتر بودن متهم کرد.
شخصیت‌های بین‌المللی از جمله مارجوری تیلور گرین، نماینده آمریکا و کارین کنایسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش، از بازداشت دوروف انتقاد کرده و آن را حمله به آزادی بیان خواندند. همچنین کیم داتکام در مورد کاهش آزادی‌ها در اروپا و تهدیدات احتمالی آزادی بیان و حقوق دیجیتال ابراز نگرانی کرد.
ایلان ماسک نیز از دستگیری دوروف انتقاد کرد و گفت: «در اروپا سال ۲۰۳۰ است و شما به‌خاطر لایک کردن یک میم اعدام می‌شوید.»
چندین وبلاگ نویس روسی خواستار تظاهرات در خارج از سفارتخانه‌های فرانسه در سراسر جهان شده‌اند.


کاهش ۱۵ درصدی تون‌کوین


دستگیری دوروف تأثیر زیادی بر بازار رمزارزها، به‌ویژه روی تون‌کوین که به طور گسترده در اکوسیستم تلگرام استفاده می‌شود، داشته است. پس از انتشار این خبر، قیمت تون‌کوین در صرافی بایننس بیش از ۱۵ درصد کاهش یافت. این افت قابل‌توجه نشان می‌دهد که هرگونه خبر حقوقی مربوط به چهره‌های برجسته فناوری می‌تواند به‌شدت بر بازارهای مالی تأثیر بگذارد و اعتماد سرمایه‌گذاران را متزلزل کند.


حالا چه می‌شود؟


بازداشت دوروف می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای تلگرام داشته باشد. در نگاه کلی‌تر برخی از صاحب‌نظران معتقدند این موضوع حقوق دیجیتال و آزادی بیان را به خطر می‌اندازد.

گفته می‌شود که تلگرام پلتفرمی است که می‌تواند فعالیت‌های غیرقانونی را تسهیل کند. این اتفاق سؤالات مهمی را در مورد یافتن تعادل مناسب بین آزادی بیان و امنیت عمومی مطرح می‌کند. نظارت بر چگونگی این وضعیت و نحوه واکنش جامعه جهانی بسیار مهم است، زیرا این امر می‌تواند روی آینده پلتفرم‌های دیجیتال و مقررات اینترنت تأثیر بگذارد.


تلگرام: منتظر حل فوری این موضوع هستیم


تلگرام در اولین واکنش به دستگیری پاول دوروف، مدیرعامل این پلتفرم در کانال رسمی اطلاع رسانی خود که بیش از ۷.۵میلیون دنبال کننده دارد نوشت: ما تابع قوانین اتحادیه اروپا از جمله قانون خدمات دیجیتال این اتحادیه هستیم. مدیرعامل ما چیزی برای پنهان کردن ندارد و اغلب در اروپا سفر می‌کند. ادعای اینکه یک پلتفرم و صاحب آن مسئول سوءاستفاده از آن هستند کاملاً پوچ و بی‌اساس است. تقریباً یک میلیارد کاربر در جهان از تلگرام به عنوان وسیله ارتباطی و اطلاع‌رسانی و منبع اطلاعات حیاتی استفاده می‌کنند. منتظر حل فوری این موضوع هستیم.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/u0hg
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.