کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
صحبتهای پزشکیان درباره هوش مصنوعی و ضعف تیم رسانهای دولت
نگاهی به نحوه پوشش رسانهای صحبتهای رئیسجمهور در جمع فعالان حوزه هوش مصنوعی
دیروز مسعود پزشکیان با فعالان حوزه هوش مصنوعی نشستی برگزار کرد که در آن برخی از حاضرین ضمن تشریح ابعاد مختلف پدیده هوش مصنوعی به بیان دغدغهها و نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند. رئیسجمهور نیز در این نشست ضمن بیان نکاتی در زمینه هوش مصنوعی عنوان کرد: «دولت علاوه بر حمایت از توسعه هوش مصنوعی، در زمینه هماهنگی دستگاههای مربوطه و جلوگیری از پراکندهکاری در این زمینه نیز مشارکت فعال خواهد داشت.» در این میان اما آنچه از صحبتهای رئیسجمهور در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار گرفت صحبتهای او درخصوص هوش مصنوعی ایرانی بود. پزشکیان در این نشست عنوان کرد: «استفاده از هوش مصنوعی باید متناسب با سبک زندگی ایرانی باشد.» این موضوع انتقادهایی را متوجه عملکرد تیم رسانهای دولت کرده است.
استفاده بهینه از این ظرفیت بزرگ
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، مسعود پزشکیان شنبه، ۱۴ مهرماه در دیدار جمعی از فعالان حوزه هوش مصنوعی، استفاده بهینه از قابلیتها و کارکردهای این پدیده نو، به ویژه در حکمرانی ملی، سلامت و بهداشت، کشاورزی و غذا، آموزش و امنیت و دفاع را موجب شتابدهی به توسعه کشور دانست و گفت: «ما برای استفاده بهینه از این ظرفیت بزرگ نیازمند اشراف به نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصتها و چالشهای حوزه هوش مصنوعی برای برنامهریزی دقیق و کارشناسانه در این عرصه هستیم.»
رئیس جمهور شناخت دقیق وضعیت موجود، ترسیم افق و چشمانداز مطلوب در این حوزه و برنامهریزی برای چگونه رسیدن به این هدفگذاری را از ملزومات توسعه و ارتقای هوش مصنوعی متناسب با زیستبوم و فرهنگ کشور عنوان کرد و افزود: «زمانی استفاده از پدیدههای نوین به رشد و توسعه کشور خواهد انجامید که ما ابتدا وضع موجود خود را دقیق بشناسیم و بدانیم که این پدیده قرار است چه خدمتی به ما ارائه و کدام نیاز کشور را مرتفع کند تا بتوانیم برای گسترش و ارتقای آن به صورت درست و کارشناسانه برنامهریزی کنیم.»
پرهیز از کار پراکنده و موازی و اقدامات غیرمتمرکز
پزشکیان در ادامه بر لزوم متناسبسازی استفاده از این پدیده نوین با فرهنگ و باورها و سبک زندگی ایرانی تاکید کرد و گفت: «متأسفانه عدم آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی، امروزه به چالشی برای نوجوانان و جوانان تبدیل و در مواردی به دلیل کمتحرکی، سلامت آنان را به خطر انداخته، لذا ضروری است به موازات توسعه و ارتقای هوش مصنوعی، ساختار نظام آموزشی ما نیز به صورت اساسی متحول و اصلاح و در کنار انتقال علم و مهارتآموزی به دانشآموزان، با تقویت روحیه کار تیمی در آنها بر بخشی از این چالش فائق آییم که خوشبختانه این روند در دولت چهاردهم آغاز شده است.»
رئیس جمهور همچنین با تأکید بر لزوم پرهیز از کار پراکنده و موازی و اقدامات غیرمتمرکز در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد: «دولت علاوه بر حمایت از توسعه این پدیده نوین، در زمینه هماهنگی دستگاههای مربوطه به منظور جلوگیری از پراکندهکاری و هدررفت فرصتها و سرمایهها در این زمینه نیز مشارکت فعال خواهد داشت.»
ضعف دستگاههای رسانهای دولت
رضا قربانی، مدیرعامل کارخانه نوآوری رسانه راهکار در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به نشست رئیسجمهور با جمعی از فعالان حوزه هوش مصنوعی و نحوه پوشش رسانهای این نشست مینویسد: «این دولت اگر با همین دست فرمان جلو برود از سمت رسانه ضربه میخورد. یک جلسه گذاشتهاند و حرفهای درستی در جلسه رد و بدل شده و پزشکیان هم گفته استفاده بهینه از قابلیتها و کارکردهای هوش مصنوعی موجب شتابدهی به توسعه کشور میشود؛ ولی چه چیزی از جلسه برجسته شده؟ هوش مصنوعی ایرانی!»
او میافزاید: «پزشکیان به درستی گفتهد دولت علاوه بر حمایت از توسعه هوش مصنوعی، در زمینه هماهنگی دستگاههای مربوطه و جلوگیری از پراکندهکاری در این زمینه نیز مشارکت فعال خواهد داشت؛ ولی چه چیزی برجسته شده؟ حرفهای حاشیهای مثل هوش مصنوعی متناسب با سبک زندگی ایرانی.»
قربانی ادامه میدهد: «پزشکیان دو تا حرف درست زده؛ استفاده ازهوش مصنوعی و عدم پراکندهکاری. بعد چه چیزی بیرون میآید؟ سوژه جوک و خنده. مقصر کیست؟ دم و دستگاه رسانهای دولت که این چنین ضعیف عمل میکند. بر همین وزن وزارتخانههای دیگر هم آسیب خواهند دید.»