کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

مشخص نیست مخاطب اصلی سند ملی هوش مصنوعی چه کسانی هستند

در پنل تخصصی «بررسی و نقد سند ملی هوش مصنوعی» عنوان شد

نشست تخصصی «بررسی و نقد سند ملی هوش مصنوعی» در پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد. در این جلسه که با حضور کریم زاهدی، معاون فناوری و نوآوری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدهادی زاهدی، رئیس انجمن هوش مصنوعی و محمدرضا معبودیان، رئیس کمیسیون هوش مصنوعی انجمن صنفی رایانه‌ای برگزار شد، ابعاد مختلف این سند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

در این نشست، کریم زاهدی به توضیح روند تدوین سند ملی هوش مصنوعی پرداخت و بیان کرد: «این سند پس از دو سال تلاش و بررسی‌های همه‌جانبه تدوین و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد. هرچند که مانند هر سند دیگری کاستی‌هایی دارد، اما جامعه نخبگان می‌تواند به رفع این مشکلات کمک کند.

او افزود: «برخلاف اسناد مشابه، سند هوش مصنوعی با یک بازه زمانی پنج‌ساله ارائه شده تا تحولات این حوزه را بتوان زیر نظر گرفت، در حالی که در بسیاری از کشورها این بازه ۲ تا ۷ ساله تعیین شده است.»

زاهدی همچنین تأکید کرد که این سند تا سه سال آینده قابلیت اجرایی دارد و لزومی به بازنگری در آن وجود ندارد. او با اشاره به سختی‌های تدوین سند در حوزه‌های مختلف، گفت: «نمی‌توان نظر همه را اعمال کرد و با این وجود، ما سعی کردیم از نظرات کارشناسان نهادهای مختلف از جمله آموزش و پرورش و نظام صنفی رایانه‌ای بهره بگیریم.»


چشم‌انداز سند ملموس نیست


در ادامه این نشست، محمدهادی زاهدی، رئیس انجمن هوش مصنوعی، ضمن تقدیر از تدوین این سند گفت: «ما در انجمن هوش مصنوعی سعی داریم با همراهی سیاست‌های کلان، زیست‌بوم فناوری را برای توسعه هوش مصنوعی در کشور ایجاد کنیم.»

او با اشاره به برخی نقاط ضعف سند، تأکید کرد که شاخص‌های دقیقی برای ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها ارائه نشده است و باید به این مساله توجه شود. زاهدی همچنین اعلام کرد که انجمن هوش مصنوعی قصد دارد تا پایان سال اولین کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی در ایران را برگزار و اولین نشریه تخصصی این حوزه را منتشر کند.

او افزود: «اگرچه این سند دارای نقاط قوتی است، اما برخی از نکات آن محافظه‌کارانه مطرح شده‌اند و هنوز چشم‌انداز عملیاتی سند برای ما ملموس نیست. ما به دنبال عملیاتی کردن بندهای قابل اجرا در این سند هستیم.»


لزوم بازنگری سند برای شفاف‌سازی


محمدرضا معبودیان، رئیس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نیز با اشاره به اهمیت وجود این سند، گفت: «داشتن یک سند بهتر از نداشتن آن است، اما باید به بازنگری و اصلاحات لازم در آن توجه شود.» او همچنین به ابهاماتی در سند اشاره کرد، از جمله اینکه مشخص نیست مخاطبان اصلی آن چه کسانی هستند؛ مردم، بدنه علمی، یا مدیران و صنعت؟

معبودیان تاکید کرد که اگر این سند بازنگری نشود، به یک «سند کاغذی» تبدیل خواهد شد و اجرایی نخواهد شد. او پیشنهاد داد که نظرات کارشناسی دریافت و سپس سند اصلاح شود تا شفافیت بیشتری در آن حاصل شود.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/2qdd
منبع شوای عالی انقلاب فرهنگی
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.