کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

چه کسی سعید جلیلی را به الکامپ دعوت کرد؟

صادق خانی علی‌اکبری، عضو کمیسیون هوش مصنوعی نصر تهران، ضمن بیان روایتی از دعوت سعید جلیلی به الکامپ، می‌گوید سازمان نصر شأن این نامزد ریاست‌جمهوری را حفظ نکرده است

امروز آخرین روز از نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۳ بود؛ نمایشگاهی که علی‌رغم هشدارها برگزار کنندگان آن پیش‌بینی نمی‌کردند انتخابات ریاست‌جمهوری به دور دوم کشیده شود، افتتاحیه‌اش زیر سایه اخبار اعلام نتایج انتخابات برگزار شد و این رویداد هم‌زمان با شلوغی‌های ایام انتخابات ادامه یافت.

حضور سعید جلیلی، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در الکامپ و برگزاری نشستی با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، شاید مهم‌ترین خبر الکامپ در روز سوم برگزاری‌اش را رقم زد؛ نشستی که البته با حاشیه‌هایی همراه بود. گفته می‌شد قرار است دیگر کاندیدای ریاست‌جمهوری، مسعود پزشکیان، نیز در الکامپ حضور یابد، اما چنین اتفاقی نیفتاد.

روایت‌های مختلفی از چگونگی هماهنگی با سعید جلیلی برای حضور در الکامپ به گوش می‌رسد. برخی از اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می‌گویند این سازمان طی نامه‌ای از هر دو کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری برای حضور در الکامپ دعوت کرده است و سعید جلیلی این دعوت را پذیرفته و مسعود پزشکیان، نمایندگانش ازجمله جواد ظریف را به الکامپ فرستاده است. این در حالی است که حضور ظریف در قالب یک بازدیدکننده از نمایشگاه بوده و جلیلی در چارچوب یک برنامه از قبل هماهنگ شده جلسه‌ای با برگزار کنندگان الکامپ و برخی از اعضای صنف داشته است.

از زمان حضور جلیلی در الکامپ حواشی بسیار فراوانی اطراف این اتفاق رخ داد. از مطرح شدن اخراج خبرنگاران از نشست تا مطرح شدن درخواست ارائه اینترنت طبقاتی به اعضای صنف از جمله موضوعاتی بود که در حاشیه حضور سعید جلیلی در الکامپ رخ داد.

صادق خانی علی‌اکبری، عضو کمیسیون هوش مصنوعی نصر تهران، می‌گوید حضور سعید جلیلی در الکامپ با دعوتی بوده که او در برنامه ویژه خبری از نامزدهای ریاست‌جمهوری داشته و هماهنگی‌ها نیز از کانال او انجام شده است. خانی علی‌اکبری انتقادهایی نیز به نحوه برگزاری نشست این نامزد ریاست‌جمهوری با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال دارد.

بیژن عباسی‌ آرند، مدیرعامل ایرانسل، در پستی که دیروز درباره الکامپ در اینستاگرام منتشر کرده، نوشته است:‌ «صبح امروز، سعید جلیلی، نامزد محترم انتخابات ریاست‌جمهوری،‌ پیرو دعوت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از نامزدهای انتخابات، در این نمایشگاه حضور یافت…»

در ادامه، «کارنگ» در گفت‌وگو با دو نفر از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال به بررسی این نشست و حاشیه‌های آن پرداخته است.


خانی علی‌اکبری: سعید جلیلی به دعوت من به الکامپ آمد


صادق خانی علی‌اکبری، عضو کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نصر تهران، درباره حضور سعید جلیلی در الکامپ ۱۴۰۳ و برگزاری نشست با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال بیان کرد:‌ «روز شنبه که الکامپ افتتاح شده بود، من و آقای حکیم‌جوادی به برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر دعوت شدیم و آنجا درباره الکامپ صحبت کردیم. در آن برنامه من اعلام کردم که اقتصاد دیجیتال یکی از فرصت‌های کشور است که در برنامه‌های کاندیداها آنچنان پررنگ نبود و اکنون نمایشگاه الکامپ، با حضور فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، در حال برگزاری است و فرصتی است که کاندیداهای ریاست‌جمهوری، آقای پزشکیان و جلیلی از این نمایشگاه بازدید کنند.»

او ادامه داد: «روز یکشنبه یکی از دوستانم که در ستاد آقای جلیلی فعال است، با من تماس گرفت و گفت با توجه به دعوتی که در برنامه ویژه خبری از کاندیداها داشتید، آقای دکتر جلیلی گفته‌ که می‌خواهد از این نمایشگاه بازدید کند. من هم درباره الکامپ اطلاعاتی در اختیار ایشان قرار دادم. این دوستم بعداً به من اطلاع داد که صبح دوشنبه آقای جلیلی به الکامپ خواهد آمد.»

خانی علی‌اکبری در ادامه افزود: «من نیز روز یکشنبه قبل از ظهر به آقای ذوالفقاریان، دبیر نصر تهران اطلاع دادم که آقای جلیلی قصد دارد به الکامپ بیاید و اگر لازم است برای آن برنامه‌ریزی‌ کنید.»

او گفت:‌ «آخر شب بود که دیدم اعلام کردند روز دوشنبه قرار است ساعت هفت صبح آقای پزشکیان به نمایشگاه بیاید و ساعت هشت صبح آقای جلیلی. بعدازظهر یکشنبه نیز شاهد تلاش‌هایی بودم که برخی از اعضای صنف برای دعوت از آقای پزشکیان داشتند و باعث خوشحالی بود که ایشان هم قصد بازدید از نمایشگاه را داشت، اما ظاهراً آقای پزشکیان فرصت نکرده بود از نمایشگاه بازدید کند یا اگر نامه‌ای داده شده بود، این دعوت را نپذیرفته بود.»


شأن سعید جلیلی در الکامپ حفظ نشد


این فعال حوزه اقتصاد دیجیتال با اشاره به اینکه در برگزاری نشست فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال با سعید جلیلی، کاری غیراخلاقی انجام شد، توضیح داد: «هر کسی که کاندیدای ریاست‌جمهوری است، فارغ از اینکه چه دیدگاهی دارد، نماینده بخشی از مردم ایران است. حضور ایشان در قامت فردی بود که کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری است، اما طی حضورشان در الکامپ، شأن این کاندیدا حفظ نشد.»

او اضافه کرد:‌ «برای مثال در سایت نظام صنفی رایانه‌ای، تیتر خبر حضور ایشان را این‌طور نوشته‌اند: «حضور کاندیداهای ریاست‌جمهوری در الکامپ» و عکس آقای ظریف و آقای جلیلی را کنار هم گذاشته‌اند. آقای ظریف کاندیدای ریاست‌جمهوری نیست و حتی به نمایندگی از آقای پزشکیان هم به الکامپ نیامده بود و او معمولاً در نمایشگاه‌ها حضور پیدا می‌کند.»


خبرنگاران همراه جلیلی را به نشست راه ندادند


خانی‌ علی‌اکبری همچنین گفت: «به خبرنگارانی که همراه آقای جلیلی بودند اجازه ندادند که در نشست ایشان با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، حضور یابند و این هم کاری غیراخلاقی بود. به هر حال ایشان کاندیدا هستند و می‌خواهند برنامه‌هایشان را به گوش مردم برسانند. وقتی ما اجازه نمی‌دهیم تیم خبری آنجا حضور یابد، به این معناست که برگزارکنندگان نمی‌خواهند بازتاب سؤال‌هایی که از کاندیدا می‌شود به بیرون منعکس شود.»

او در ادامه تأکید کرد: «این اتفاق بزرگی است که ما می‌توانیم کاندیدای ریاست‌جمهوری را بیاوریم و بگوییم که ما یک صنف هستیم و حرف ما را نیز بشنوید. آقای جلیلی در مناظره خود سه بار از نشستی که در الکامپ داشت یاد کرد. هدف من از دعوت کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری این بود که اقتصاد دیجیتال دیده شود که به نظرم این موضوع درباره آقای جلیلی اتفاق افتاد.»


برخی‌ها به ‌جای مطالبات صنفی، نظرات شخصی‌شان را مطرح کردند


این فعال حوزه اقتصاد دیجیتال درباره نشست سعید جلیلی با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال توضیح داد: «مسائلی که در این نشست مطرح شد، بعضاً بغض‌آلود بود و این یک نگاه سیاسی است. اگر من کاندیدای ریاست‌جمهوری را به‌وسیله صداوسیما دعوت کرده‌ام و فکر می‌کنم دلیل حضور ایشان هم دعوت بنده بود و نه پیگیری‌های دیگر، به دنبال این بودم که کاندیداها با مطالبات واقعی حوزه فناوری اطلاعات آشنا شوند و اگر با این حوزه آشنا هستند، این حضور باعث شود صحبت‌های فعالان اقتصاد دیجیتال را بشنوند. هدف از طرح سؤالات هم رساندن مطالبات صنف به گوش کاندیدای ریاست‌جمهوری نبود و بیشتر بحث این بود که درباره مسائلی غیر از مطالبات صنفی بپرسند.»

او در ادامه مطرح کرد:‌ «برای مثال آقای مظلوم (که البته من برای ایشان احترام زیادی قائلم) برخی نظرات شخصی خود را به‌عنوان مطالبات صنف مطرح کرد که خیلی با ساختار قدرت در ایران هم‌خوانی نداشت و ذهن کاندیدای ریاست‌جمهوری به این سمت رفت که آقایان بخش اقتصاد دیجیتال کشور به دنبال این هستند حوزه سیاست‌گذاری را که در اختیار دولت است به‌صورت انحصاری برای خودشان داشته باشند.»

به گفته او، پیشنهاد آقای مظلوم این بود که وزیر ارتباطات را نظام صنفی معرفی کند. دکتر جلیلی به‌شدت به پیشنهاد آقای مظلوم واکنش نشان داد و گفت که این موضوع حتماً غلط است. حتی دیشب در مناظره به این اشاره کرد که چنین مطالبه‌ای غلط است.

صادق خانی علی‌اکبری در پایان صحبت‌هایش گفت: «آنچه در اداره جلسه به دست نظام صنفی انجام شد، اتفاق خوبی نبود. زمانی هم که آقای دکتر جلیلی صحبت می‌کرد، فیگور نشستن آقای مظلوم و حالت چهره‌اش که کنار آقای جلیلی نشسته بود، نوعی دهن‌کجی به کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری و مردم بود. هم آقای جلیلی و هم آقای پزشکیان از بخشی از این مردم رأی گرفته‌اند و این شیوه درستی نبود.»


ظاهرا آقایان حکیم جوادی و رمدانی هماهنگی نشست را برعهده داشتند


سهیل مظلوم واجاری، دبیر اسبق سازمان نصر از روند دعوت و حضور کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری به الکامپ ۱۴۰۳ ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: «در این نشست فقط از من خواستند که مدیریت سؤالات را به عهده بگیرم. ظاهراً آقایان حکیم‌جوادی و رمدانی هماهنگی را برعهده داشتند و من در جریان چگونگی تشکیل این نشست نیستم.»

مظلوم درباره نشست فعالان اقتصاد دیجیتال با سعید جلیلی، کاندیدای ریاست‌جمهوری بیان کرد‌: «فرصت‌های این‌چنینی که کاندیداها را دعوت کنند تا نقطه‌نظرات صنف را بشنوند و نقطه‌نظرات‌ خودشان را هم بگویند و فضایی برای گفت‌وگو فراهم شود خیلی خوب است. آقای جلیلی دیروز تشریف آوردند و از طرف آقای پزشکیان نیز آقای ظریف آمده بودند و امروز نیز خانم زرآبادی آمدند. ظاهراً آقای پزشکیان به دلیل کسالت موفق به آمدن نشدند.»

او در ادامه تأکید کرد: «باید فضای گفت‌وگو را فراهم کرد تا حرف‌ها گفته و شنیده شود و راه برای همکاری‌های بیشتر صنف با دولت و حاکمیت باز شود.»

شایان ذکر است، در حالی سهیل مظلوم عنوان می‌کند که ظاهراً کسالت دلیل عدم حضور مسعود پزشکیان در الکامپ بوده که این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ظهر امروز و در ادامه برنامه‌های تبلیغاتی خود در جمع بازاریان میدان شوش تهران حاضر شد.


جلسه پشت درهای بسته نبود


سهیل مظلوم در این‌باره که برخی رسانه‌ها از اجازه ندادن به خبرنگاران برای حضور در این نشست گفته بودند، بیان کرد: «تا جایی که من می‌دانم سالن پر بود و دوستان آمده بودند و به این شکل نبود که جلسه پشت درهای بسته برگزار شود. حالا اینکه در میان آنها خبرنگار بود یا نه را نمی‌دانم. سؤالاتی که مطرح شد، چالشی بود و این‌طور نبود که یک نشست نمایشی باشد. من باز هم تأکید می‌کنم که در برگزاری این نشست نقشی نداشتم و فقط آقای حکیم‌جوادی از من خواستند که مدیریت سؤالات مطرح‌شده را بر عهده بگیرم و من هم این کار را انجام دادم.»


هیچ آداب و ترتیبی برای انتخاب افراد سؤال‌کننده وجود نداشت


مظلوم همچنین درباره نحوه انتخاب افرادی که در این نشست سؤال پرسیدند، توضیح داد:‌ «خود دوستانی که تمایل داشتند سؤال بپرسند، پیش از شروع جلسه اعلام ‌کردند و هرکس هر سؤالی را که می‌خواست پرسید و در این زمینه محدودیتی وجود نداشت. فقط با توجه به محدودیت وقت، مدیریت شد که سؤالات تکراری را نپرسند. سؤالات تقریباً همه حوزه‌های اقتصاد دیجیتال را پوشش می‌داد. هیچ آداب و ترتیبی در این زمینه وجود نداشت و هر فردی هر سؤالی را که می‌خواست پرسید.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/znfd
3 نظرات
  1. امیر می گوید

    چقدر مغرضانه نوشتی برادر. واقعا از رسانه بعیده که سمت و سو بگیره و از واقعیتها دور عمل کنه.

  2. دشمن دغلکاری می گوید

    روشن است که دعوت آقای جلیلی برای برگزارکنندگان اهمیت بیشتری داشته و تلاشی برای دعوت از آقای پزشکیان نبوده. آقای جلیلی هم نهایت استفاده را از این دعوت برد و در مناظره هم چنان وانمود شد که ایشان مورد اقبال صنف هست.
    دست و پا زدنهای آقایان برای توجیه کار نادرست شان هم سودی ندارد.

  3. حسین.مپنا می گوید

    واقعا چرا همیشه مغرضانه و همین مملکت باقی بمانید

نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.