کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

کارنگ ۱۴۸ منتشر شد

تصویر جلد کارنگ ۱۴۸ به نشستی با حضور مهناز علمایی، مدیرعامل «اسپید» و مهشید مقیمی‌فر، مدیرعامل «کد ۲۴» در در برنامه «لجستیک‌شو» اختصاص‌یافته است. آنها در این گفت‌وگو از حیاتی بودن لجستیک در زنجیره تأمین و عدم سرمایه‌گذاری به‌ویژه در کسب‌وکارهای کوچک سخن گفتند. چالش دیگری که در این میزگرد به آن پرداخته شد، بحث فیلترینگ اینترنت بود که تمام فرایند تجارت الکتریکی را با اختلال مواجه می‌کند.

میثم سلیمانی، سردبیر کارنگ در سرمقاله این شماره با عنوان «آیا ستار هاشمی وزیر خوبی می‌شود؟» به شرایطی که وزیر ارتباطات جدید با آن روبرو است پرداخته است.

در گزارشی با عنوان «آغاز به کار تیمی که قول داده تغییر ایجاد کند» شرایط چهار وزیر مرتبط با اکوسیستم نوآوری و اقتصاد دیجیتال در کابینه پزشکیان را بررسی کرده‌ایم.

یکی از مهم‌ترین موضوعات این روزهای اکوسیستم بحث فیلترینگ است و با روی کار آمدن دولت پزشکیان و انتصاب وزیر جدید ارتباطات این موضوع داغ‌تر هم شده است. در گزارش «هیچ کسب‌وکاری در اکوسیستم فیلترینگ را نمی‌خواهد» به موج جدید مخالفت پلتفرم‌های داخلی با فیلترینگ پرداخته‌ایم.

در ادامه کارنگ برنامه‌ها و سخنان ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، را در مجلس بررسی کرده است. در این شماره از کارنگ همچنین با پشت سر گذاشتن جلسات رأی اعتماد وزیران، بخش‌هایی از برنامه‌های وزیر گردشگری، وزیر بهداشت، وزیر علوم و وزیر نیرو که مرتبط با اقتصاد دیجیتال بوده‌اند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

جاباما گزارش سال ۱۴۰۲ خود را با نگاهی ویژه به شهر چابهار منتشـر کــرد که در بخش گردشگری این شماره کارنگ به آن پرداخته‌ایم.

بررسی وضعیت فین‌تک و لندتک در عراق و قطر از مطالب دیگر کارنگ ۱۴۸ است؛ عراقی که یک بازار دست‌نخورده و تشنه برای فین‌تک به شمار می‌آید و قطری که با سرعت بسیار زیاد فناوری را در حوزه اقتصاد دنبال می‌کند.

در هفته گذشته سازمان تأمین اجتماعی آزمایشگاه‌ها را مجبـور به قطع همکاری با پلتفرم‌های سلامت دیجیتال کرده است؛ اقدامی که با مخالف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و انجمن تجارت الکترونیک تهران مواجه شد. هرچند تأمین اجتماعی در نهایت اصرار دارد که این اقدامش براساس قوانین موجود بوده است. شرح این ماجرا را در این شماره از کارنگ بخوانید.

در نهایت به بهانه اختصاص جلد مجله اکونومیست به مسئله مهاجرت، ابعاد جامعه‌شناسانه این پدیده در یادداشتی با عنوان «مهاجرت برای ما رفتن است؛ برای آنها آمدن» تحلیل شده است.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/jte5
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.