کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
مراسم بهرهبرداری از پروژههای ارتباطی ایرانسل در استان اردبیل، با حضور سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات؛ مسعود امامی یگانه، استاندار اردبیل؛ بهزاد اکبری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، نیک محمد بلوچ زهی، مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO)؛ میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ سیدمحمد امامی، معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی؛ احد بیوته نماینده اردبیل، نمین، نیر و سرعین؛ وحید کنعانی، نماینده خلخال و کوثر؛ بابک رضازاده، نماینده مشکینشهر و محمد خوشسیما، نماینده گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاههای ارتباطی استان و فعالان حوزه فاوا، جمعی از مدیران محلی و اصحاب رسانه، در قالب جلسه شورای اداری استان، در استانداری اردبیل، به صورت آنلاین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در این مراسم از طریق ارتباط زنده تصویری، سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در روستای خانقاه سفلی شهرستان نمین را به نمایندگی از ۱۲ سایت جدید ارتباطی روستایی ایرانسل در استان اردبیل (از دهه فجر ۱۴۰۳ تاکنون)، افتتاح کرد.
در این مراسم، با افتتاح ۱۲ سایت ارتباطی روستایی، روستاهای خانقاه سفلی، علی کمر، سرخانلو، خاکریز، قشلاق امیر خانلو پل رحمان، قشلاق امیر خانلوحاجی شکر، حماملو، اباذر، شریف بیگلو، یل سویی، ادام دره سی علیا، کرده ده، پرچین علیا، حاجی مرتضی کندی، حلاج اباد در استان اردبیل، با مجموع ۱۲۰۹ خانوار و ۴۰۰۰ نفر جمعیت، تحت پوشش اینترنت پرسرعت ایرانسل، قرار گرفتند. این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۱۰۵ میلیارد تومان از محل منابع عمومی اجباری (USO)، احداث شده است.
در این رویداد، طی یک ارتباط آنلاین با سایت ارتباطی 5G ایرانسل در شهر اردبیل، تست سرعت در حضور وزیر ارتباطات انجام شد و سرعت دانلود قریب به یک گیگابیت بر ثانیه ثبت شد. ایرانسل تاکنون در مجموع ۱۱۶۲ سایت نسل پنج را در ایران راهاندازی کرده که از این تعداد، چهار سایت در استان اردبیل قرار دارد.
همچنین در این مراسم، از ۹ سایت ارتباطی ایرانسل در شهرهای اردبیل و مشکینشهر برای تقویت پوشش شبکه 4G نیز بهرهبرداری شد.
در این مراسم، پس از توضیحاتی که نماینده ایرانسل از پروژههای انجام شده در استان اردبیل ارائه داد، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، ضمن تقدیر و تشکر از پروژههایی که توسط ایرانسل در سطح ملی انجام شده است، در بخشی از صحبتهای خود با تأکید بر اهمیت توجه به رشد سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی، بیان کرد: «برنامهریزی شده است که در برنامه هفتم پیشرفت، سهم اقتصاد دیجیتال از کل GDP کشور به بیش از ۱۰ درصد ارتقا پیدا کند. برای رسیدن به این مهم، کیفیت ارتباطات اهمیت بالایی دارد. ما به اتصال بدون کیفیت باور نداریم زیرا که امروزه آموزش، سلامت، گردشگری، اقتصاد و تمام ابعاد زندگی را تحت تأثیر خود قرار میدهند.»
او ادامه داد: «ارتباطات در دو بخش سیار و ثابت تقسیمبندی میشوند. توسعه فیبرنوری در حوزه ارتباطات ثابت کیفیت مناسبی را در نقاط مختلف کشور در اختیار کاربران قرار میدهد. علاوه بر آن، با توسعه نسل پنجم تلفن همراه نیز کیفیت ارتباطات به صورت قابل توجهی ارتقا پیدا میکند. در روستاها نیز بحث پوشش با استفاده از ارتباطات سیار را دستور کار داریم.»
ایرانسل، با هدف توسعه بیش از پیش زیرساختهای ارتباطی و افزایش پوشش اینترنت پر سرعت، بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار داده که این آمار در شهرهای بزرگ ۱۰۰ درصد و در شهرهای دیگر نیز نزدیک به این میزان است.
ایرانسل، برای تکمیل پوشش ارتباطی کشور، علاوه بر شهرها و بسیاری از روستاها، پروژه بزرگ (USO خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات) را بر اساس ابلاغ وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات در روستاها پیش برده و با نصب و راهاندازی یا ارتقای تکنولوژی سایتهای ارتباطی، روستاهای بالای ۲۰ خانواری که طبق برنامه وزارت ارتباطات به ایرانسل واگذار شدهاند را تحت پوشش اینترنت پرسرعت تلفنهمراه، قرار داده است.