کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
افزایش ۱۰۵ درصدی حملات سایبری تا پایان ۲۰۲۴
تعداد حملات سایبری مختل کننده و مخرب جهانی که هر ساله انجام میشود، تا پایان سال ۲۰۲۴ به میزان ۱۰۵درصد افزایش خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش جدید QBE با عنوان «کسبوکار متصل؛ خطر تقویت وابستگی دیجیتال»، اگر این روند ادامه یابد، حملات سایبری استراتژیک و مخرب در سال جاری به ۲۱۱ مورد خواهد رسید که این رقم در مقایسه با ۱۰۳ مورد در سال ۲۰۲۰، رشد بیش از دو برابری را نشان میدهد.
یکی از نمونههای بارز این حملات، حمله سایبری گسترده «نات پتیا» (NotPetya) است که آلودگیهایی را در سراسر اروپا، آمریکای شمالی و آسیا و اقیانوسیه به همراه داشت و حدود ۱۰ میلیارد دلار خسارت وارد کرد. این نوع حملات مخرب، نادرتر از موارد ساده از دست دادن دادهها یا وقایع امنیتی هستند.
خرابی نرمافزار «فالکون سنسور» شرکت «کراود استرایک» در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۴ به شرکتهای «فورچون ۵۰۰» حدود ۵.۴ میلیارد دلار خسارت زد و ۲۵ میلیارد دلار از ارزش آنها کاست. خلافکاران سایبری به سرعت برای بهرهبرداری از این واقعه اقدام کردند و عملیاتهای فیشینگ را با عناوین جذاب مرتبط با «کراود استرایک» راهاندازی کردند تا به سیستمها نفوذ کرده و دادههای قربانیان را به سرقت ببرند.
طبق بررسی «کنترل ریسک»، تمامی انواع وقایع سایبری بهطور کامل گزارش نمیشوند. تحلیل و بررسی QBE در انگلستان نشان داد که ۶۹درصد از کسبوکارهای بزرگ و متوسط در ۱۲ ماه گذشته با رویدادهای سایبری مختلکنندهای مواجه شدهاند.
حدود ۷۸ درصد از کسب و کارها نگران تهدیدهای سایبری هستند و بیش از نیمی از آنها (۵۱درصد) پیشبینی میکنند در ۱۲ ماه آینده با یک رویداد سایبری روبهرو شوند. در واکنش به واقعه «کراود استرایک»، ۵۷درصد از کسبوکارها اعلام کردند که به دنبال خرید یا افزایش پوشش بیمه خود خواهند بود.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی کپتیو اینترنشنال، کسبوکارها هوش مصنوعی را برای امنیت سایبری خود مفیدتر میدانند. ۳۲درصد از آنها بر این باورند که هوش مصنوعی، حفاظت سایبری آنها را بهبود میبخشد، در حالی که ۱۵درصد معتقدند که هوش مصنوعی میتواند ریسکهای سایبری را افزایش دهد.