کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

اینترنت بعدی…

در وب3 چه می‌گذرد؛ از کیف پول رمزنگاری‌شده توییتر تا گجت‌های مخصوص دنیای متاورس

نخستین خبر از بازار وب3 این است که سازنده گوشی‌‎های هوشمند ورتو (Vertu) در رقابت با گوشی سولانا ساگا، سیستم‌عامل اندروید وب3 خود را راه‌اندازی کرده است. از سوی دیگر بازار توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT) لوکس ریر (LooksRare) 25 درصد از هزینه‌های پروتکلش را به سازندگان اختصاص می‌دهد. به این دو خبر باز هم خواهیم پرداخت.

خبر دیگر آنکه بازار نوپای توکن‌های غیر قابل معاوضه ردیت سه میلیون کاربر جدیدالورود به فضای وب3 دارد و در بازار کلکسیون‌های دیجیتال سروصدای زیادی کرده است. این بازار رقابتی جدی را با پلتفرم اوپن‌سی آغاز کرده است.
همچنین درباره کسانی که توکن میمون‌های کسل یا کریپتوپانک دارند و در سوئیس زندگی می‌کنند، بانک فین‌تک SEBA پیشنهاد کرده که این توکن‌ها را مثل هر سپرده دیگری نگهداری کند. این برنامه پیشنهادی آزمایشی است که نشان می‌دهد آیا کاربران می‌توانند به بانک‌های فین‌تک اعتماد کنند یا اینکه ترجیح می‌دهند توکن‌هایشان را در کیف پول خودشان نگه ‌دارند.

در وب3 جریان‌های جالب دیگری هم وجود دارد. اکنون که توییتر رسماً در اختیار ایلان ماسک است، این سؤال وجود دارد که آیا کیف پول رمزنگاری بالقوه توییتر در راه است؟ ماسک توییتر را به مبلغ 44 میلیارد دلار خرید و بیوگرافی توییتر خود را به «Chief Twit» تغییر داد.

پیش از آنکه ماسک صاحب توییتر شود، محققی به نام «جین منچونگ ونگ» (Jane Manchung Wong) در توییتر مطالبی را درباره برنامه‌های بالقوه توییتر جهت راه‌اندازی یک کیف پول رمزنگاری‌شده منتشر کرده بود. او در 24 اکتبر 2022 در توییتی نوشته بود که توییتر در حال کار کردن روی یک نمونه اولیه کیف پول است و قصد دارد از سپرده و برداشت رمزارز پشتیبانی کند.

وونگ از پژوهشگرانی است که محصولات فناورانه و ویژگی‌های جدید در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی را مورد آزمایش و ارزیابی قرار می‌دهد؛ از جمله موضوعاتی که او روی آن کار می‌کند، دکمه ویرایش توییتر برای اعضای سرویس توییتر بلو (Twitter Blue members) است.

از زمانی که وونگ درباره کیف رمزنگاری‌شده توییتر توییت منتشر کرده، یعنی از 24 اکتبر تاکنون، جزئیات و اطلاعات دیگری درباره این کیف پول در دسترس ما نیست. ماسک هم پیش‌تر در ماه ژوئن گفته بود که منطقی است پرداخت‌ها در توییتر ادغام شود. در چنین صورتی پرداخت و برداشت پول، چه ارز و چه رمزارز، به‌سادگی انجام می‌شود.


اثر دومینویی حق امتیازها یا رویالتی‌ها


اول اینکه بازارهای ان‌اف‌تی «سودو سواپ» (SudoSwap) و X2Y2 در طول تابستان امسال به سمت ارائه حق‌امتیازهای «اختیاری» ان‌اف‌تی به سازندگان حرکت کردند. سپس بازار مجیک‌ادن (Magic Eden) که روی شبکه سولاناست، همین کار را انجام داد، زیرا حقوق امتیازات یا رویالتی‌ها به‌دلیل تغییر دینامیک‌های بازار، در سطح پروتکل قابل اجرا نیستند. به‌ویژه داده‌های سایت تحلیلی «نانسن» (Nansen) نشان می‌دهد که خریداران قدیمی مجیک‌ادن در حال خروج از این پلتفرم بوده‌اند، اما از 15 اکتبر که اطلاعیه فوق منتشر شده، تعداد خریدارانی که برای نخستین‌بار از این پلتفرم ان‌اف‌تی می‌خرند، رو به افزایش بوده است.

اکنون بازار لوکس ریر هم حق امتیاز تولیدکننده را حذف کرده؛ اما خریداران هنوز می‌توانند هنگام تسویه برای داشتن حق امتیاز اختیاری، مبلغی پرداخت کنند. اما در عوض این بازار 25 درصد از هزینه‌های پروتکل لوکس ریر را به سازندگان و صاحبان مجموعه‌ها اختصاص داده است.

لوکس ریر در یک پست وبلاگی نوشته که وجود بازارهای فاقد حق امتیاز و روند فعالیت‌شان، در سراسر بازار ان‌اف‌تی، تمایل عمومی را به پرداخت حق امتیاز از میان برده است. این روند ممکن است برای تریدرها خوب باشد، اما از اکثر سازندگان یک منبع درآمد غیرفعال مهم را سلب می‌کند.

این پلتفرم با طرح انتقال مستقیم هزینه‌های پروتکل به سازندگان ان‌اف‌تی امیدوار است که پرداخت کارمزد برای فروشندگان را به صفر درصد برساند. هزینه پروتکل لوکس ریر پیش‌تر دو درصد بود. اکنون از هر معامله 1.5 درصد به سهام‌داران پلتفرم و 0.5 درصد به مجموعه‌داران اختصاص پیدا می‌کند.

علاوه بر آن 95 درصد از پاداش‌های مربوط به معاملات به فروشندگان و پنج درصد به خریداران تعلق می‌گیرد.
زمان نشان خواهد داد که آیا از بین بردن حق امتیاز یا رویالتی که یک جریان درآمدی برای سازندگان است، آنها را از ارائه خدمات مستمر منع می‌کند یا نه. اگر آنها نتوانند هنگام ورود خریداران جدید سودی ببرند، چه انگیزه‌ای برای افزودن ارزش به ان‌اف‌تی‌های خود دارند؟


جدیدترین گوشی‌های هوشمند وب3


آیا شما حاضرید یک گوشی 41 هزار دلاری بخرید؟ آخرین تلفن همراه عرضه‌شده در وب3 چنین قیمتی دارد. سازنده گوشی‌های هوشمند ورتو، جدیدترین دستگاه اندرویدی خود به نام متاورتو را راه‌اندازی کرد که می‌تواند یک نود بلاکچینی باشد و عکس‌ها و ویدئوها را با یک کلیک به ان‌اف‌تی تبدیل کند.

متاورتو روی سیستم‌عامل اندروید اجرا می‌شود و در عین حال به کاربران این امکان را می‌دهد که به وب3 دسترسی داشته باشند. ورتو درباره مزایای حالت وب3 در این گوشی‌ این موارد را برشمرد؛ تولید در لحظه ان‌اف‌تی، ارتباطات رمزگذاری‌شده همتابه‌همتا و دسترسی به برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps).

علاوه بر آن متاورتو دارای سرویسی است که مجوز قرار گرفتن ان‌اف‌تی در بلاکچین و دسترسی به لیست سفید (Whitelist) را می‌دهد. مدل پایه این گوشی 3600 دلار قیمت دارد و دارای فیبر کربن، 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی است. مدل گران‌قیمت آن دارای 18 گیگابایت رم و یک ترابایت فضای ذخیره‌سازی و همچنین طلای 18 عیار و الماس است و به قیمت 41 هزار دلار عرضه می‌شود. پیش از این نیز سولانا موبایل، تولید گوشی هوشمند اندرویدی خود را راه‌اندازی کرده که با شبکه بلاکچین سولانا یکپارچه شده است. این گوشی سولانا ساگا (Solana Saga) نام دارد و قیمت آن حدود 1000 دلار است و در اوایل سال 2023 عرضه خواهد شد.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/cleq
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.