کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
همزمان با اولین قرعهکشی آنلاین، اولین رویداد بیتپین میت هم برگزار شد که در آن مدیرعامل این صرافی رمزارزی به سؤالات کاربران پاسخ داد.
در این برنامه که از صفحه رسمی اینستاگرام و کانال آپارات بهصورت زنده و با اجرای مهدی شجاری، اینفلوئنسر فناوری برگزار شد، امیرحسین مردانی به بسیاری از سؤالات کاربران در مورد این پلتفرم و بازار پاسخ داد. این برنامه از استودیو ویکست کارخانه نوآوری و در صفحات رسمی اینستاگرام و آپارات بهصورت آنلاین ساعت ۲۰ سهشنبه ۲۷ اردیبهشتماه پخش شد. سؤالات کاربران از شبکههای اجتماعی توییتر، اینستاگرام و آکادمی بیتپین جمعآوری شده بود.
در کمپین «جمع برنده» این صرافی که از ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ شروع شده و تا پایان فروردینماه به مدت ۵۱ روز ادامه داشت، ۲۰۴.۱۷۴ نفر از این طریق عضو بیتپین شده و احراز هویت کرده بودند. همچنین، بیش از ۲۰ هزار نفر بدون قرعهکشی، ۱۵ نوع جایزه دریافت کردند.
درباره فیوچرز و احتمال راهاندازی معاملات آن
امیرحسین مردانی در اولین دیدار صمیمی بیتپین با کاربرانش در پاسخ به سؤالی در مورد بالا بودن کارمزدها گفت: «کارمزدها به چند دسته تقسیم میشوند، کارمزد بخش خرید آسان، پلتفرم و برداشت کوینها. منطق بیتپین طوری است که به کاربران امکانی ارائه دادهایم تا بتوانند ظرف سه ثانیه بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال را معامله کنند.
در این سرویس ویژه بهدلیل هزینهبر بودن تأمین و ارائه سرویس، قیمتها کمی بالاتر است، اما در سوی مقابل شاید کاربری تمایل داشته باشد که خودش قیمت را تعیین کند. در این بخش یک کارمزد از سمت فروشنده و خریدار اخذ میشود و میزان کارمزدها در بخش کارمزدها بهصورت عمومی قابل مشاهده است.
بخشی از کارمزدها مربوط به برداشت و انتقال در شبکه بلاکچین و شلوغی شبکه و کوین مربوطه است و مجموعه بیتپین هیچ دخالتی در این فی ندارد. بیتپین کارمزد معاملات و واریز و برداشت خیلی کمتری نسبت به پلتفرمهای دیگر دارد و این میزان نیز با افزایش معاملات کاربران و ارتقای سطح کاربری، کاهش پیدا مییابد.»
در پاسخ به سؤال بعدی که کاربری پرسیده بود «چرا بیتپین فیوچرز ندارد و چه زمانی این امکان اضافه میشود؟» مدیرعامل این صرافی گفت: «بحث استککردن کریپتوکارنسی و فیوچرز یکی از خواستههای اصلی کاربران ایرانی است.
اما اضافهکردن ابزار فیوچرز (بازارهای آتی) در ایران، هم منع قانونی و هم شرعی دارد و بیشتر پلتفرمهای ایرانی زیرساخت و آمادگی امکان اضافهکردن این خدمات را دارند، اما بهدلیل این موانع، امکان اضافهکردن این ابزار به پلتفرم وجود ندارد؛ چراکه ما سعی میکنیم از قوانین داخلی کشور تبعیت کنیم و امیدواریم در آینده با تدوین قانون درباره بازار ارزهای دیجیتال، بتوانیم خدمات بیشتری همگام با قانون کشور به کاربران ارائه دهیم.
ارائه این خدمات به کاربران نیازمند درخواست کاربران از دولت است تا با تدوین قوانین بتوانیم از این ابزار نیز رونمایی کنیم.»
چرا نمیتوان سرمایهها را تضمین کرد؟
کاربری نیز پرسیده بود که «بهدلیل وجود خطر هکشدن، آیا امکان تضمین سرمایه در بیتپین وجود دارد یا خیر؟» که مردانی در پاسخ به این سؤال مهم نیز گفت: «تضمین سرمایه در هیچ پلتفرمی، حتی بایننس اتفاق نمیافتد، مگر در حالتهای خاص!
بنابراین، در فضای کریپتوکارنسی که یک نوع سرمایهگذاری با ریسک بالاست، این قضیه اصلاً اتفاق نمیافتد! اما این عدم ضمانت به معنی نبود امنیت نیست! تضمین سرمایه کاربران باعث میشود که پلتفرمها به بهشت هکرها تبدیل شوند!
چرا هکرها با خیال آسوده از پرداخت سرمایه کاربران از طرف پلتفرم، حملات بیشتری به این پلتفرمها خواهند داشت، اما در دنیا برای این قضیه یک راهحل وجود دارد و حتی بیمهای هم برای آن تعریف شده که در ازای درصدی از سرمایه مشتریان ویژه، امکان پرداخت خسارت را تعریف کرده است؛ راهحلی که این روزها در پلتفرمهای ایرانی نیز وجود دارد و به محض تدوین قوانین مربوط به بازار ارزهای دیجیتال، این فرایند در اختیار بیشتر کاربران قرار خواهد گرفت.»
وی در ادامه گفت: «ما در بیتپین استانداردهای امنیتی مهمی برای حفظ دارایی و سرمایههای کاربران پیاده میکنیم تا بتوانیم فضای خوبی برای معاملات فراهم کنیم.»
ریسک بالای لونا از امروز به بعد!
سؤال دیگر در مورد سرگذشت ارز دیجیتال لونا بود که در چند هفته اخیر یکی از جریانات بازار ارزهای دیجیتال بود. مدیرعامل بیتپین در پاسخ به این سؤال گفت: «این اتفاق که برای لونا افتاد، اولینبار نیست که در حوزه کریپتوکارنسی رخ داده است.
اگر به ۱۰ رمزارز برتر از سال ۲۰۱۰ نگاه کنید، بسیاری از رمزارزها را میبینید که در این چند سال از بین رفتهاند. ماهیت بازار ارزهای دیجیتال همین عدم قطعیت است. بازارها در دنیا به سه دسته تقسیم میشوند، بازارهای کمریسک مثل ملک و زمین، بازارهای ریسک مدیوم مثل بورس و بازارهای هایریسک مثل سرمایهگذاری در رمزارزها.
هرچه شما سطح ریسک بیشتری را تحمل کنید، نتیجه بازدهی بیشتری ممکن است ببینید. دلیل اصلی ریزش این ارز، پشتوانههای ناپایدار بود و در مورد آینده لونا میتوان گفت که خریدوفروش آن از امروز به بعد، ریسک بالایی به همراه خواهد داشت، مگر اینکه استراتژی خاصی پیاده شود.
مثلاً کسی که خالق لوناست، با ارائه یک پروپوزال ادعا کرده که میتواند ارز لونا را احیا کند. پیشنهاد میکنم که حتماً این پیشنهادنامه را مطالعه کنید و بر اساس هیجانات و احساسات تصمیم نگیرید. همچنین حتماً از افراد باتجربه مشورت بگیرید و در صورت علاقهمندی به سرمایهگذاری، فقط بخشی از سرمایه خود را به این رمزارز اختصاص دهید.»
«چقدر احتمال مسدود شدن حسابها در بیتپین وجود دارد؟» یکی دیگر از سؤالات پرتکرار کاربران بود، امیرحسین مردانی در پاسخ به این سؤال گفت: «احتمال مسدود شدن حساب شما بدون دلیل در بیتپین صفر است، اما بهدلیل فعالیت بیتپین زیر نظر قوانین جمهوری اسلامی ایران، باید چهارچوب قوانین مربوطه را رعایت کنیم.
تنها در صورتی حساب کاربران مسدود میشود که حکم قضایی وجود داشته باشد! در غیر این صورت نه حساب کسی مسدود میشود و نه اطلاعات کاربران در اختیار شخص ثالث قرار میگیرد. بیتپین امین اطلاعات مردم است. بیتپین صرفاً و فقط با حکم قضایی این موارد را پیش خواهد برد.»
معیارهای فهرستشدن کوینها
سؤال پرتکرار دیگر «معیارهای فهرستشدن کوینها در بیتپین» بود که بنیانگذار بیتپین در پاسخ به این سؤال گفت: «یکسری از کاربران درخواست میکنند که کوینهایی با پشتوانه خوب اضافه شوند. برای مثال ارز دیجیتال لونا که جزء ۱۰ کوین برتر دنیا بود.
در سوی دیگر، برخی کاربران درخواست اضافهشدن کوینهای ترند و زردارزها (شتکوین) را دارند. در بیتپین از ابتدا برای این فرایند یک چهارچوب تعیین کردیم. چهارچوبمان هم حجم معاملات خوب و وجود عرضه و تقاضا در بازار جهانی، اعتبارسنجی بر اساس فهرستشدن آن کوین در صرافیهای معتبر دنیا و ترند بودن آن است.
بر اساس این سه معیار، در بیتپین تصمیم گرفته میشود که یک ارز دیجیتال به بازار بیتپین اضافه شود یا خیر.» سؤالات دیگر کاربران در مورد امکان احراز هویت اتباع خارجی و ایجاد حساب در بیتپین بود.
در پایان گفتوگو نیز بنیانگذار بیتپین خطاب به کاربران و معاملهگران ارزهای دیجیتال گفت: «بازار کریپتوکارنسی، بازار پرریسکی است و در انتخاب پلتفرمی که قصد فعالیت در آن دارید، دقت کنید. میزان شفافیت ارائه اطلاعات در پلتفرم، تیم فنی و توسعه آن و موارد دیگر را در نظر بگیرید.
استراتژی ما از ابتدا حضور در بازار بهصورت شفاف و کاملاً پاسخگو بوده و اعتماد و دغدغه کاربران برایمان بسیار اهمیت دارد؛ تا جایی که سعی میکنیم سؤالات کاربران را در تمام پلتفرمها بهصورت کامل و شفاف پاسخ دهیم.»
در ادامه این برنامه نیز پژمان امیری عرفانی، مدیر بازاریابی بیتپین به ارائه اطلاعات در مورد کمپین جمع برنده، شرکتکنندهها و فرایند دریافت جوایز بدون قرعهکشی و ارسال آنها پرداخت و سپس قرعهکشی خودرو ۲۰۶ بین شرکتکنندگان در کمپین این صرافی بهصورت زنده برگزار و برنده این جایزه مشخص شد.
پس از ارائه امیری عرفانی، رونمایی از تیزر مستند «قبل از مصرف تکان دهید» که با همکاری تیم رضا رشیدپور تهیه شده بود و اجرای موسیقی زنده در چهار بخش توسط گروه لیان نیز یکی از بخشهای این رویداد آنلاین بود.