کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت سند ملی هوش مصنوعی را به عهده میگیرد / سند هوش مصنوعی در وزارت ارتباطات تدوین شد
رجبعلی برزویی، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در آخرین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بهعنوان مسئول نهاییسازی سند ملی هوش مصنوعی انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، برزویی ضمن اشاره به اینکه هوش مصنوعی از فناوریهای اولویتدار در کشور است و شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای ۱۳۹۷، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نهاییسازی سند راهبردی حوزه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داده است، اعلام کرد: «در سال ۱۳۹۹ موضوع تدوین سند ملی هوش مصنوعی بهعنوان یکی از اولویتهای کاری ستاد علم، فناوری و نوآوری مطرح شد و به جهت همافزایی بازیگران این حوزه و مشارکت سایر دستگاهها در تدوین این سند مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت.»
سند ملی هوش مصنوعی؛ از ارائه پیشنویس تا تعیین مسئول
پیشنویس سند ملی هوش مصنوعی ابتدا در مهرماه سال ۱۴۰۱ ارائه شد. این پیشنویس ابتدا بهعنوان نقشهراهی برای فعالان صنعت هوش مصنوعی در کشور توسط نخبگان دانشگاهی و صنعتی و نمایندگان بخش خصوصی در مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی ارائه شد.
محمد شهرام معین، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در زمان انتشار پیشنویس سند ملی هوش مصنوعی درباره هدف و چگونگی تنظیم و تدوین این سند اظهار کرده بود: «برای تدوین این نقشه راه از متدولوژی شورای عالی عتف استفاده شده که شامل مطالعات تطبیقی، تحلیل محیط، نظرسنجی از خبرگان و تدوین چشمانداز است. همچنین سیاستهای کلان، ارزشها و راهبردهای کلان، اقدامات ذیل راهبردها و برنامهها و پروژهها و فعالیتهای ذیل اقدامات در این نقشه راه ملاحظه شده است.»
این پیشنویس بعد از یک سال در مردادماه سال ۱۴۰۲ در نخستین نشست میز تخصصی هوش مصنوعی ارائه شد. البته حدود یک ماه بعد پیشنویس سند ملی توسعه هوش مصنوعی در دومین نشست میز تخصصی هوش مصنوعی مورد بازبینی قرار گرفت؛ در این نشست قرار شد مبانی و آموزهها و معارف اسلامی- ایرانی در مورد تبیین اصول و مبانی ارزشی سند هوش مصنوعی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، مهرماه امسال نشست علمی _ تخصصی «اولویتها و تقسیم کار ملی در حکمرانی هوش مصنوعی» با حضور حجتالاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس؛ محمد رضویزاده، رئیس پژوهشگاه فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ علیاصغر انصاری، معاون برنامهریزی وزارت ارتباطات و نمایندگانی از وزارتخانههای علوم، دفاع، آموزش و پرورش، مرکز ملی فضای مجازی، معاونت علمی و فناوری، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور و نمایندگان سکوهای هوش مصنوعی در کشور به میزبانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
علیاصغر انصاری، معاون برنامهریزی وزارت ارتباطات در نشست تخصصی «اولویتها و تقسیم کار ملی در حکمرانی هوش مصنوعی با بیان اینکه سند و نقشه راهی در حوزه هوش مصنوعی در وزارت ارتباطات نوشته شده، گفت: «این سند را در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرکز ملی فضای مجازی تشریح کردهایم.»
او اضافه کرد: «نکته مهم این است که در احکام برنامه هفتم چند حکم درباره هوش مصنوعی به صراحت صحبت میکند و بهتر است مرکز پژوهشهای مجلس روی این احکام بحث و بررسی کند.»
در تاریخ ۱۲ مهرماه رجبعلی برزویی، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که مسئول نهاییسازی سند ملی هوش مصنوعی شده است، اعلام کرد: «با توجه به تدوین چندین سند در این خصوص توسط دستگاههای مختلف، تمامی این سندها جهت تهیه سند ملی هوش مصنوعی دریافت و مقرر شد بررسی و نهاییسازی پیشنویس این سند در قالب میز تخصصی سند هوش مصنوعی انجام و جهت طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.»
او در ادامه بیان کرد: «میز تخصصی هوش مصنوعی پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با مشارکت سایر دستگاهها و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، اولین پیشنویس این سند را جهت طرح در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آماده کرد و این اولین جلسه شورای ستاد با دستور پیشنویس سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران است که البته با توجه به گستردگی و اهمیت مطلب، پیشبینی میشود چندین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به این امر اختصاص یابد.»