کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
در سال ۲۰۲۱، السالوادور جزء اولین کشورهایی بود که بیتکوین را بهعنوان ارز قانونی پذیرفت. این بدان معناست که میتوان برای خرید خدمات و کالاها در این کشور از بیتکوین استفاده کرد و کسبوکارها میتوانند از آن برای پرداخت حقوق کارکنان خود استفاده کنند. کارشناسان معتقدند در طول سال ۲۰۲۲ چندین کشور دیگر نیز این کار را انجام میدهند.
«الکساندر هاپتنر»، مدیرعامل صرافی بیتمکس پیشبینی میکند که حداقل پنج کشور در حال توسعه، سال جاری میلادی پذیرش بیتکوین را آغاز میکنند و این پذیرش ناشی از تورم جهانی و افزایش هزینههای سازمانهای واسطه مالی است که برای ارسال پول به داخل کشور از کارگران خارجی استفاده میکنند.
رمزارزهای ملی، رمزارزهایی هستند که بانکهای مرکزی تولید میکنند تا بتوانند به جای ارزهای غیرمتمرکز بر آنها مدیریت کنند. این مورد از مفاهیمی است که در سال ۲۰۲۲ رشد بسیاری خوبی داشت. این رمزارزها معمولاً در کنار سایر رمزارزهای قدیمیتر عمل میکنند و این امکان را به کاربران میدهند تا بدون اتکا به خدمات شخص ثالث، تراکنشهای خود را انجام دهند و داراییهای خود را مدیریت کنند.
همه این موارد در حالی است که کاربران این اجازه را به بانک مرکزی میدهند تا مقدار عرضه را کنترل کنند و ارزش توکن را با پول ملی خود یکسان نگه دارند. دولت بریتانیا اعلام کرده که بریتکوین تا سال ۲۰۲۵ عرضه نخواهد شد، اما سایر کشورها از جمله چین، سنگاپور، تونس و اکوادور پیشتر توکن خود را عرضه کردهاند و به احتمال زیاد کشورهای ژاپن، روسیه، سوئد و استونی بهزودی بـــــــــــه این جنبش ملحق خواهند شد.