کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

فرهنگ‌سازی درباره اعتبار مالیاتی از رسالت‌های مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان است

دبیرکل مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران باور دارد که فعالان بخش خصوصی برای استفاده از قانون اعتبار مالیاتی نیاز به آموزش دارند

سال ۱۴۰۲ قانونی تحت عنوان قانون اعتبار مالیاتی با هدف جهت‌دهی حمایت‌های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد تصویب شد. اما از نظر دبیرکل مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران شرایط آن‌طور که باید پیش نرفته است و برای مراحل اجرایی آن به آگاهی‌رسانی و آموزش نیاز است.

از سال ۱۴۰۲ بر اساس ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعتبار مالیاتی به سیاست‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری اضافه شده است. برای ارتقای این سیاست‌ها کمیسیون کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق ایران، مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران و مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران بر اساس نظرات تشکل‌های مرتبط بخش خصوصی آیین‌نامه‌ای را تدوین و پس از جمع‌بندی برای وزارت اقتصاد، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و سایر نهادهای مربوطه ارسال کرده‌اند.

به گزارش مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مشخصاً مفهوم اعتبار مالیاتی در دو قالب اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه (بند ب ماده ۱۱) و اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری (بند ت ماده ۱۱) می‌تواند به عنوان راهکار مکمل برای تأمین مالی و حمایت از کسب‌وکارها تلقی شود. از این‌رو لازم است سازوکار مناسب برای به کارگیری این ابزار توسط بخش‌های مختلف معاونت علمی و فناوری طراحی و پیاده سازی شود. ضمن اینکه آگاهی‌رسانی به شرکت‌ها و آموزش آنها جهت بهره‌مندی از این اعتبارات موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.


قانون جهش دانش‌بنیان آن‌گونه که باید پیش نرفت


دبیرکل مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران در رابطه با اهمیت این موضوع، گفت: «زمانی که قانون جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شد، برای فعالان حوزه فناوری و اکوسیستم دانش‌بنیان بسیار امیدوارکننده بود. اما در ادامه شرایط آن‌گونه که انتظار می‌رفت رقم نخورد.»

سحر بنکدارپور اظهار کرد: «این ماده ناظر به موضوع اعتبار مالیاتی است و ما نگران هستیم در این بخش دچار مشکلات اجرایی شویم. اما درهرحال دستاورد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری قابل اعتناست و ما هم به‌عنوان بخش خصوصی تا جایی که توانستیم تلاش کردیم که این مهم در مجلس تصویب شود.»

او تصریح کرد: «علاوه‌برآن، برای تصویب آیین‌نامه‌ها نیز، پس از رفت و برگشت‌های فراوان در نهایت توانستیم در آیین‌نامه فعلی که اکنون با مفهوم اعتبار مالیاتی اجرایی شده اثرگذار باشیم. به عقیده من، موضوع اعتبار مالیاتی در حوزه سرمایه‌گذاری موضوع منحصربه‌فردی است که در کشور ما اتفاق افتاده است.»

بنکدارپور با تأکید بر اینکه، امیدوارم تمامی فعالان بخش خصوصی و متقاضیان بتوانند از این امکان استفاده کنند، ادامه داد: «اما به‌هرحال آیین‌نامه مربوط به آن چندان ساده نیست و به‌راحتی نمی‌توان از آن استفاده کرد. ازاین‌رو، ما در بخش‌های مختلف اتاق بازرگانی که شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا را حمایت می‌کنند، تلاش‌مان بر این است که شرکت‌ها و کسب‌وکارها تا حد ممکن بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.»

او توضیح داد:‌ «در این راستا اقدام به برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌هایی با همکاری معاونت علمی و فناوری و باهدف تشریح مباحثی از قبیل آشنایی با قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مواد مربوطه، آشنایی با سرفصل‌های هزینه‌ای مورد قبول ذیل قانون، آشنایی با تعریف تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری و مصادیق قابل‌قبول آن و تشریح فرایند اجرایی برخورداری از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.»

او ادامه داد: «این اقدامات برای کسب‌وکارها و شرکت‌های متقاضی مؤثر بوده و امیدواریم بسیاری از چالش‌های کسب‌وکارها در این حوزه رفع شود.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/cw2o
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.