کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال امروز، ۳ دیماه ۱۴۰۳ با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» و با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور؛ ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ صدیف بیکزاده، مدیرعامل شرکت سهامی هاشمی و داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا برگزار شد. در این مراسم سخنرانان بر اهمیت حضور بخش خصوصی در قانونگذاری و دیگر حوزههای مربوط به فناوریهای نوین، به صورت قابل توجهی تاکید کردند.
بخش خصوصی پذیرنده بهتری برای نیروی انسانی است
ستار هاشمی در بیانات خود در افتتاحیه نمایشگاه تلکام درباره حضور بخش خصوصی در حوزه قانونگذاری فناوریهای نوین صحبت کرد و اینطور گفت: «تنظیمگری فناوریهای نوین پیچیدگیهای خاص خود را دارد و به همین دلیل است که ما در جلسات مختلف تأکید کردهایم این تنظیمگری پشت درهای بسته اتفاق نمیافتد و با مشارکت ذینفعان و بخش خصوصی صورت خواهد گرفت.»
به گفته وزیر ارتباطات، در راستای رونق تولیدات داخلی در زمینه فناوری اطلاعات باید از ظرفیتهای بخش خصوصی حمایت کرد: «این حمایت باید بهگونهای باشد که شکاف و فاصله کشور را در حوزه فناوریهای نوین با دیگر کشورها کم کند.»

او ضمن تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه فناوری اطلاعات درباره تولیدات داخلی بیان کرد: «اگر انحصار ایجاد شد اولین بخشی که آسیب میبیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شدهای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایهگذاری ایجاد نمیشود. بنابراین ظرافت و تدبیر ویژهای میطلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوریهای روز جهان عقب نمانیم.»
هاشمی همچنین در ادامه صحبتهای خود به معضل گسترده مهاجرت نیروی انسانی اشاره و عنوان کرد که بخش خصوصی پذیرنده بهتری برای نیروی انسانی است.
با ابلاغ اصل ۴۴، موانع حضور بخش خصوصی برداشته شد
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در جریان مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در راستای اهمیت حضور بخش خصوصی با توجه به برنامه سوم توسعه در خصوص تلاشهایی که برای حضور بخش خصوصی شده است، عنوان کرد: «در برنامه سوم توسعه به دنبال آن بودیم که در یک اقدام حوزه فناوری اطلاعات از بخش خصوصی کمک بگیریم که با موانع قانونی روبهرو شدیم. شورای نگهبان در جلسهای به من اعلام کرد که این حرکت و بهرهگیری از بخش خصوصی خلاف قانون اساسی است؛ اما با تلاشها، این خدمات حوزه فناوری اطلاعات به بخش خصوصی واگذار شد و با این اتفاق ارزشمند و همچنین ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری در کنار تنظیم سیاستهای کلی بزرگترین موانع برای ورود بخش خصوصی برداشته شد.»

او همچنین در ادامه تاکید کرد که اکنون بخش خصوصی در عرصه فناوریهای نوین در کشور نسبت به بخش دولتی پیشتاز است لذا این بخش باید در توسعه بازار داخلی و خارجی کوشا باشد.
عمده محصولات حاضر در نمایشگاه، در حوزه هوش مصنوعی هستند
داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا و رئیس انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه بیشت و پنجمین نمایشگاه تلکام بود. او به عنوان نماینده بخش خصوصی در این مراسم حضور یافت.
به گفته ادیب، برگزاری چنین نمایشگاههایی گام مهمی در همرسانی حوزه دانش، صنعت و بازار، ایجاد فرصتهای همکاری و توسعه ارتباطات میان بخش خصوصی، نهادهای دولتی و جامعه علمی خواهد بود.
او همچنین در سخنرانی خود توجه ویژهای به دستاوردهای کسبوکارها در حوزه هوش مصنوعی داشت. ادیب در این مراسم عنوان کرد که بیش از ۷۰ درصد از شرکتهایی که برای رونمایی از محصول فناورانه خود اعلام آمادگی کردند، دستاوردی در حوزه هوش مصنوعی داشتهاند. او در این باره گفت: «امروز در این نمایشگاه، رونمایی محصولات متعددی را در حوزههای فناورانه از جمله هوش مصنوعی خواهیم داشت، اگرچه تفاوت معنیداری میان حوزه دانشی و حوزه کاربردیسازی هوش مصنوعی در کشورمان وجود دارد و این ناترازی در چند سال گذشته کاملاً مشهود و آشکار بوده است، ولیکن همین اندازه که امروز مشاهده میکنید که شرکتهای داخلی با تمام محدودیتها و مشکلاتی که در حوزه کسبوکار خود دارند، عزم خود را جزم کردهاند تا این فاصله را به حداقل برسانند و با حضور فعال و عملیاتی در این حوزه، قدرتنمایی نمایند، اتفاق خوبی است که میبایست قدر آن را بدانیم.»
سامانه مدیریت یکپارچه مراکز داده مبتنی بر هوش مصنوعی، طرح کامل هوشمندسازی برق و گاز، پلتفرم هوش مصنوعی کاهش مصرف انرژی در صنایع فولاد و آلومینیوم، چتبات هوش مصنوعی سازمانی و سامانه اشتراکگذاری هوش تهدیدات سایبری از جمله محصولاتی بودند که به گفته ادیب در این نمایشگاه در حوزه هوش مصنوعی رونمایی خواهند شد.
حضور ۱۶۰ شرکت داخلی و خارجی
صدیف بیکزاده، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران نیز در مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال عنوان کرد: «نمایشگاه تلکام با حضور ۱۶۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار شده است و کشورهایی همچون چین، ترکیه، لبنان و… با آخرین فناوریهای خود حضور پیدا کردهاند.»

او در ادامه عنوان کرد: «سطح نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته رشد ۲۰ درصدی داشته که نشان از استقبال فراوان آن است.» بیکزاده همچنین تصریح کرد: «یکی از ملزومات اساسی برای دستیابی به رشد هشتدرصدی برنامه هفتم توسعه، برپایی چنین نمایشگاههایی است که منجر به رشد ۲۳درصدی صادرات خواهد شد. رویکرد ما ارائه خدمات به استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان است و بستههای حمایتی خود را برنامهریزی کردهایم.»