نوآوری مقرون‌به‌صرفه

درباره مازومدار شاو

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وقتی نبوغ زیست‌شناسی با دلسوزی زنانه در فضایی چون کشور هند با هم ترکیب می‌شود، پدیده‌ای به نام «کیران مازومدار شاو» به وجود می‌آید، زنی که علاوه بر قرار گرفتن در فهرست ۵۰ زن قدرتمند جهان، در فهرست زنان برتر کارآفرین نیز قرار گرفته است.

او در سال 1973 با مدرک لیسانس در رشته زیست‌شناسی جانوری از دانشگاه بنگلور فارغ‌التحصیل شد. پدرش به‌دنبال این بود که مازومدار در رشته پرکاربردی مشغول به کار شود، به همین دلیل او را تشویق کرد که در علم تخمیر مواد که کاربرد زیادی در صنایع گوناگون دارد، مهارت کسب کند. او در سال ۱۹۷۴ موفق به اخذ کارشناسی ارشد این رشته از دانشگاه ملبورن شد، اما در هند به او گفتند که هرگز نمی‌تواند در جایگاه یک متخصص اصلی به این کار مشغول باشد. چون او یک زن است!

در همان روزها با یک سرمایه‌گذار ایرلندی آشنا شد که قصد تأسیس یک شرکت نساجی و غذایی در هند را داشت. مازومدار پیشنهاد شراکت را پذیرفت و کسب‌و‌کار با سرمایه ۱۰هزار روپیه از گاراژ خانه او شروع شد. البته قوانین هند اجازه نمی‌داد که سرمایه‌گذار ایرلندی بیش از ۳۰ درصد سهم داشته باشد که این ریسک مازومدار را بیشتر می‌کرد.

ظرف مدت یک سال آنزیم‌هایی با کارایی بالا برای صنایع غذایی تولید کرد که با استقبال خوب شرکت‌های آمریکایی و اروپایی مواجه شد و Biocon در سال ۱۹۷۸ موفق شد ۲۵۰ هزار دلار آمریکا جذب سرمایه کند. از اینجا به بعد تحقیق و توسعه مازومدار به سمت ساخت دارو تغییر مسیر داد و فصل جدیدی از زندگی او آغاز شد.

Biocon طیف مناسبی از داروهای بیوتراپی را به بازار عرضه کرد و ارزش شرکت بسیار بالا رفت، به‌طوری که عرضه اولیه سهام شرکت در بازار سهام، از مرز یک میلیارد دلار عبور کرد. شعار اصلی او نوآوری مقرون‌به‌صرفه است. او معتقد است باید داروها به نحوی تولید شوند که بیماران توان خرید آن را داشته باشند و این نکته در بیماری‌های مزمن بسیار مهم‌تر است.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/o35q
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.