کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
کارنگ ۱۵۴ منتشر شد
در هفته گذشته انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی برگزار شد. انتخاباتی که با به حدنصاب نرسیدن مشارکت در آن، مجدداً در هفتههای آتی برگزار خواهد شد و در صورت عدم حضور حد نصاب مشخص شده از اعضای اتحادیه در آن منحل خواهد شد.
رضا قربانی، مدیرعامل کارخانه نوآوری رسانه راهکار، در سرمقاله این اتفاق را بررسی کرده و از روزی گفته است که این اتحادیه پایان خود را آغاز کرده است.
محمود محمدی، مدرس و مشاور توسعه کسبوکار، نیز معتقد است این اتحادیه ازنظر دولت دیگر رسمیت چندانی ندارد و در گفتوگویی جوانب این انتخابات را بررسی کرده است.
رضازرنوخی، مدیرعامل صندوق توسعه تکنولوژی ایران، معتقد است اتحادیه کسبوکارهای مجازی کارکرد سابق خود را از دست داده است و اگر دور بعدی انتخابات هم به همین سرعت و عجله برگزار شود، اتحادیه منحل خواهد شد. البته او تأکید میکند اگر اتحادیه منحل نشود باز هم مشکل اصلی سر جای خود خواهد ماند.
در این شماره همچنین سراغ فعالان حوزه سختافزار و زیرساخت دیجیتال رفتهایم تا از چالشهایی بگویند که در این حوزه وجود دارد و فکر میکنند باید در رویداد زیرساخت دیجیتال ایران به آنها پرداخته شود.
در اولین گفتوگو حسین ریاضی، بنیانگذار صنایع ارتباطی پایا، از مشکلات تأمینکنندگان سختافزار در این حوزه و موانعی که رگولاتور در مسیر آنها قرار میدهد، میگوید.
محمد متشرعی، عضو کمیسیون تأمین کالای تجهیزات فاوای سازمان نصر تهران، نیز از چالشهای این حوزه میگوید و مشکل اصلی را موانعی میداند که رگولاتور با قوانین خود بر سر راه پیشرفت شرکتهای سختافزاری قرار میدهد.
اشکان امیرزاده ابراهیمی، مدیرعامل آداک فناوری مانیا، نیز در گفتوگوی با خبرنگار کارنگ به چالشهای واردات حوزه سختافزار میپردازد.
در داستان اصلی کارنگ ۱۵۴ با سارا شاهرخی، بنیانگذار ایفا، گفتوگو کردیم. ایفا انجیاویی است که با راهحلهای نوآورانه و به کمک میکروفایننس و آموزش به افراد در روستاها امکان راهاندازی کسبوکار میدهد. او همچنین از «زیما» میگوید که با هدف سرمایهگذاری روی استارتاپهای حوزه کشاورزی راهاندازی شد اما به دلیل سختگیریهای رگولاتور در عمل نتوانست به این هدف خود برسد اما کار تأمین مالی را برای شرکتهای مورد تأیید رگولاتوری انجام میدهد. شاهرخی با پروژه «زاگرس» نیز قصد دارد در طولانیمدت و با ایجاد شغلهای جایگزین برای بومیان منطقه زاگرس، تخریبهای انسانی محیطزیست این منطقه را کاهش دهد.
گزارش رویداد «ریل، فرصتی در لجستیک خرده بار» که توســط شــرکت «توسعه بازرگانی پیشتاز راه و شهر» با نام تجاری «قطار بار» برگزار شده از مطالبی است که در صحفه لجستیک کارنگ ۱۵۴ میخوانید.
در بخش کسبوکار نیز سیاوش محسنیان، بنیانگذار دیجیپون، و مهدیه چوپانی، مدیرعامل ریزآموز، از کسبوکارهای خود میگویند.
در نهایت، حسین اسلامی، مدیرعامل رمیس، مهمان بخش برند کارفرمایی کارنگ ۱۵۴ است که از چالشهای حوزه منابع انسانی و نقش این حوزه در پیشرفت یک شرکت و همچنین از چالشهایی که نسل زد با شرکتها دارند، گفته است.