کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست برگزار شد / شرایط دریافت جایزه چیست؟

امروز پنجم شهریور نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست در محل معاونت علمی ریاست‌جمهوری و با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد. در نشست اخیر، شقایق حق‌جو، سرپرست مرکز توسعه فناوری راهبردی به شرح اهداف جایزه ملی نکست پرداخت.

احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی‌ و تحقیقاتی اصفهان که مسئولیت برگزاری این رویداد را بر عهده دارد نیز در این نشست حضور داشت.

در این رویداد به سه رتبه برتر در هر رشته مشخص‌شده که دارای سه محصول نوآورانه باشند، از طرف معاونت علمی، جوایز نقدی میلیاردی اهدا خواهد شد. بنا به گفته یزدیان، به نفر اول پنج میلیارد، به نفر دوم سه میلیارد و به نفر سوم دو میلیارد که هر کدام دارای مبالغی تسهیلات هم هستند اعطا خواهد شد.

یزدیان همچنین اشاره کرد که مخاطب هدف این جایزه شرکت‌هایی هستند که قبلاً بلوغ فناورانه خود را ثابت کرده‌اند و خودشان را در بازار به اثبات رسانده‌اند.

او ویژگی شرکت‌های واجد شرایط را این‌گونه اعلام کرد: «این شرکت‌ها حداقل باید سه محصول فناورانه را بتوانند به بازار ارائه کنند. حداقل پنج میلیارد تومان گردش مالی و ساختار سازمانی مدون داشته باشند و طرح‌های ارسالی باید سال به سال با موضوعات جایزه هماهنگ باشد.»

او در ادامه تأکید کرد: «ایده‌های شرکت‌کننده باید هم قابلیت اجرایی داشته باشند و هم نو و جذاب باشند.»


اهداف جایزه فناوری نکست


حق‌جو، سرپرست مرکز توسعه فناوری راهبردی در ابتدا توضیح داد: «یکی از مهم‌ترین وظایف برای معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری این است که به افزایش نقش‌آفرینی دانش در اقتصاد و صنعت کشور کمک کند و اقتصاد کشور را تاب‌آور و مقاوم کند، توسعه فناوری را مردمی‌سازی کند، باعث افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری صنعت کشور شود و باعث ارتقای شاخص پیچیدگی اقتصاد کشور شود.»

او در ادامه لازمه تحقق اهداف بالا را این‌گونه عنوان کرد: «سرمایه انسانی و ارتقای زیرساخت‌های اکوسیستم فناوری کشور، توانمندسازی شرکت‌های پیشران دانش‌بنیان، ارتقای نظام تأمین مالی این پشتیبانی‌ها، افزایش توان و تنوع محصولات صادراتی کشور. برای تحقق تمام این موارد لازم است رؤیای جدیدی برای شرکت‌های توانمند به وجود آید.»

او با تأکید بر بهبود وضعیت اقتصادی و کسب‌وکارها در کشور گفت: «برای تحقق پیشرفت اقتصادی جایزه‌ای در نظر گرفته شده به نام جایزه ملی نکست.»

حق‌جو در ادامه توضیح داد که کلمه نکست سرواژه  کلمات نوآوری، کارآفرینان، سرآمد و توسعه است.

احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی‌ و تحقیقاتی اصفهان اهداف جایزه ملی نکست را این‌گونه شرح داد: «افزایش توان شرکت‌های فناور، کمک به شرکت‌های بالغ جهت توسعه سبد محصولات‌شان که اتفاقاً این مورد نکته کلیدی برگزاری این رویداد است، زیرا اعتقاد داریم پیشرفت کشور از طریق همین شرکت‌های بالغ و ورود آنها به عرصه‌های فناوری‌های نوآورانه نوظهور است. تشویق صنایع به برآورد نیازهایشان از طریق فناوری‌های نوآور و در آخر هم‌افزایی و شکل‌دادن رقابت در بین صنایع کشور.»


موضوعات قابل شرکت در جایزه ملی فناوری نکست


یزدیان در خصوص موضوعات رویداد گفت: «هوش‌ مصنوعی، رباتیک و انقلاب صنعتی چهارم از موضوعات اصلی هستند که هر کدام زیرشاخه‌هایی دارند. دفاع سایبری، مدیریت تصمیم، هوش مصنوعی مولد، هوش مصنوعی قابل اعتماد، عامل‌های مجازی و یادگیری تقویتی و بینایی ماشین از ریزمسائل این موضوعات هستند.»

به گفته یزدیان، هر بخش سه نفر برنده خواهد داشت و به رتبه اول پنج میلیارد تومان جایزه و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، به رتبه دوم سه میلیارد تومان جایزه و ۹ میلیارد تومان تسهیلات و به رتبه سوم دو میلیارد تومان جایزه و شش میلیارد تومان تسهیلات اعطا خواهد شد.

در آخر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی ریاست‌جمهوری گفت: «یکی از موضوعات جدی که در این دوره معاونت علمی به آن توجه می‌شود، بحث توازن و تناسب حمایت‌های نوآورانه است. تمام رویدادها و فعالیت‌ها در این زمینه همگی یک هدف دارند و آن هم این است که از تمام اکوسیستم علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور ، حمایتی متوازن و مناسب داشته باشیم. حمایت گفته‌شده در دو زاویه قابل بررسی است؛ یکی اندازه و ابعاد شرکت‌هاست و دیگری در زاویه زمان است. اینکه شرکت‌ها نوپا هستند یا شرکت‌هایی با ابعاد متوسط هستند یا شرکت‌هایی بزرگ که متناسب با هر کدام برنامه‌ریزی‌هایی در نظر گرفته شده است.»

او در ادامه توضیح داد بر اساس مسائلی که شرکت‌ها در گذشته و حال خود طی کرده‌اند برنامه‌ریزی‌های دیگری در نظر خواهد گرفته شد.

فراخوان این رویداد تا روز 31 شهریور ادامه دارد. داوری در خصوص شرکت‌کنندگان نیز تا 30 آبان‌ماه انجام می‌شود. تاریخ تقریبی رویداد هم در آذرماه عنوان شد، اما تاریخ دقیق برگزاری رویداد هنوز مشخص نیست.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/2w3o
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.