کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد / الکامپ جایی برای پیشرفت دانش‌بنیان‌هاست

بهناز ملکی/ معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اعلام می‌کند که الکامپ از بستری برای فعالیت‌های بازرگانی و ارائه محصولات خارجی حالا به جایی برای نمایش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل شده است. به باور روح‌الله فیروزآبادی دهقانی اگر در دوره‌های گذشته استارتاپ‌ها نقش پررنگی در نمایشگاه الکامپ داشتند، حالا این دانش‌بنیان‌ها در حوزه‌های مختلف هستند که دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذارند. 

او در پاسخ به کارنگ که در دوره‌های گذشته حضور استارتاپ‌ها به صورت مجزا در نمایشگاه به یکی از بخش‌های جذاب الکامپ تبدیل شده بود و امسال استارتاپ‌ها به صورت پراکنده در نمایشگاه حضور دارند اعلام کرد که این نشانه ضعف این دور از نمایشگاه نیست. به باور او دوران هیجانات استارتاپی به پایان رسیده است و حالا آنها به ثبات مورد نیازشان رسیده‌اند.

همچنین او حضور نمایشگاه معاونت علمی و فناوری با حضور پارک‌های فناوری و پاویون‌های شرکت‌های دانش‌بنیانی را یکی از نقاط مثبت این دور از نمایشگاه دانست و اعلام کرده که این معاونت با فراهم کردن شرایط برای حضور مهمانان خارجی، شرایط را برای همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای خارجی فراهم کرده است.


حضور خارجیان نشان‌دهنده پیشرفت دانش‌بنیان‌ها است


 امروز (۶ تیر) روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از بخش‌هایی که حضور پررنگی در بیست‌وششمین نمایشگاه الکامپ دارد، از این نمایشگاه بازدید کرد.

فیروزآبادی در این بازدید، وضعیت نمایشگاه الکامپ را در باوجود حضور شرکت‌های دانش‌بنیان مثبت ارزیابی کرد. او ضمن مقایسه این دور از نمایشگاه با دوره‌های پیشین تاکید کرده که این نمایشگاه از جایی برای ارائه محصولات خارجی به فضایی برای نمایش پیشرفت‌های دانش‌بنیان‌ها تبدیل شده است.

فیروزآبادی در خصوص پیشرفت الکامپ در طی این سال‌ها گفت: «الکامپ در بیست‌وشش دوره گذشته عموما یک نمایشگاه بازرگانی و بستری بود برای ارائه نرم‌افزارها که برای استفاده ارائه می‌شدند. اکنون در این نمایشگاه قسمت زیادی از شرکت‌ها دانش‌بنیان و تولید داخل هستند، این امر نشان دهنده رخ دادن اتفاقات بزرگ است. در واقع نمایشگاهی که بازار و محل عرضه کالاهای خارجی بود امروز در حال تبدیل شدن به نمایشگاهی است که فرصت‌های اقتصادی را برای دانش‌بنیان‌های داخلی فراهم می‌کند.»

معاونت علمی ریاست جمهور یکی از نشانه‌های پیشرفت دانش‌بنیان‌ها را حضور مهمانان خارجی دانست و اعلام کرد: «نمایشگاهی که معاونت علمی ریاست جمهوری به صورت جنبی در کنار این نمایشگاه برگزار کرد و هفتاد مهمان خارجی در آن حضور داشتند، این پیام را می‌رساند که اکنون فناوری دانش‌بنیان ما آنقدر رشد کرده است که می‌تواند برنامه‌های مشترک با شرکت‌های خارجی داشته باشد.»

او ادامه داد: «هدف اصلی ما از دعوت مهمانان و شرکت‌های خارجی شکل دادن ارتباطات بی تو بی (ارائه خدمات به کسب و کارها) بین شرکت‌ها است و معتقدیم که دنیای اقتصاد دیجیتال دنیای بدون مرز است و می‌توان همکاری وسیعی با تمام شرکت‌های دنیا داشت. به این امید که عدالت و رشد و تعالی انسانی با کمک این شرکت‌ها در تمام دنیا رقم بخورد.»

به گفته او چین به عنوان کشور دوست که در سال‌های اخیر نیز ارتباطات و پیمان همکاری ایران با آنها بسیار محکم‌تر پیش می‌رود یکی از کشورهای جدی مورد هدف برای همکاری است. او اعلام کرد که در این نمایشگاه نیز چند شرکت بسیار خوب چینی حضور داشتند و ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها ادامه داشته باشد.

فیروز آبادی در پاسخ به خبرنگار کارنگ در خصوص چرایی حضور پراکنده استارتاپ‌ها در این دور از نمایشگاه گفت: «در خصوص کمرنگ شدن شرکت استارتاپ‌ها می‌توان این‌گونه استدالال کرد که هر جریانی در آغاز خود دچار هیجان است ودر مسیر طبیعی خود در زمانی به اوج خود می‌رسد ، اما در ادامه همین روند طبیعی به مرحله افت و در انتها به ثبات خواهد رسید.»

فیروزآبادی ادامه داد: «در کشور ما استارتاپ‌های اقتصاد دیجیتال با توجه به رشد استفاده از اینترنت 4G توسعه پیدا کرد و زیرساخت‌های اینترنت موبایل نتیجتا رشد شرکت‌های اقتصاد دیجیتال را به همراه داشت.»

به باور او استارتاپ‌‌های کشور نیز بعد از گذراندن دوره اوج خود به ثبات رسیده‌اند. اکنون در حوزه استارتاپ‌های اقتصاد دیجیتال ثبات وجود دارد و هر سال تعداد خوبی از استارتپ‌های اقتصاد دیجیتال شکل می‌گیرند. در مقابل، حوزه‌های دیگر مثل فناوری‌های زیستی و یا فناوری‌های دارویی تجهیزات پزشکی و موضوعاتی از این دست که کمتر جریان ساز بودند اکنون جریان ساز شده‌اند.


ضرورت ایجاد یک منطقه علم و فناوری در کشور 


در ادامه روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در جمع خبرنگاران بر ایجاد یک منطقه علم و فناوری در کشورتاکید کرد و گفت: «سیاست ما این است که ایران به عنوان یکی از محورهای اصلی منطقه علم و فناوری شناخته شود و فعالیت کند.»

فیروز آبادی ادامه داد: «هاب‌های فناوری معاونت علمی در حوزه‌های مختلفی تاسیس می‌شوند که یکی از آن‌ها هوش مصنوعی است. البته در حوزه‌های دیگر مانند مواد، میکرو الکترونیکی نیز این هاب‌ها را ایجاد خواهیم کرد. به اعتقاد ما قطعی‌ترین و بهترین‌ توسعه محتوای ملی این است که بازیگران ملی در آن بازی تعریف شوند. هر کاری که در ابعاد ملی تعریف کنیم را با حضور بازیگران ملی پیش خواهیم برد.»
به گفته او«هاب» یا آزمایشگاه ملی محلی را برای حضور، زندگی و کار با امکانات لازم برای کسانی ایجاد می‌کنند که به صورت هدفمند برای چندی مسئله مشخص کار می‌کنند. او تاکید می‌کند که این محل صرفا جایی برای آزمایش فناوری نیست و در آنجا تولید فناوری صورت می‌گیرد. 

او درباره پیشرفت هوش مصنوعی در کشور گفت: «یکی از موضوعات جدی که مانند تمام دنیا مورد توجه ویژه جمهوری‌اسلامی ایران قرار گرفته، پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی است. ما محققان خیلی خوبی در این زمینه داریم و برنامه‌ریزی ما این است که در آینده نزدیک مراکز بزرگ با امکانات خوب برای آن‌ها تاسیس کنیم.»
او تاکید کرد که  حرکت و توسعه هوش مصنوعی هم از نظر علوم و هم از نظر فناوری‌ها،برنامه بسیار جدی در جمهوری اسلامی ایران است.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/mw8k
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.