کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
استارتاپاستودیو دایان، یک صندوق سرمایهگذاری برای کسبوکارها و استارتاپها به شمار میرود که بیشتر سرمایهگذاریهای این استودیو روی ایدههای هوش مصنوعی، فینتک و سیستمهای نرمافزاری بود. دایان در آخرین پست خود در لینکدین اعلام کرده که دیگر بر کسبوکارهای اکوسیستم نوآوری و توسعه بخشیدن به آنها سرمایهگذاری نخواهد کرد.

دلیلی که دایان برای اقدام اخیر خود مبنی بر عدم سرمایهگذاری بر اکوسیستم نوآوری ایران و توسعه کسبوکارها بیان کرده، شرایط اقتصادی فعلی کشور است. در کنار این دلیل اگر توجهی به اولین نیازمندی استارتاپها که همان اینترنت است داشته باشیم، شاید تصمیم دایان بر عدم سرمایهگذاری روی استارتاپها توجیه بهتری هم پیدا کند.
نمایشگاه الکامپ تقریبا آخرین گردهمایی استارتاپها و کسبوکارهایی بود که دیگر از مرحله استارتاپی هم گذشته بودند. اما پای صحبت هرکدام که مینشستیم میگفتند اینترنت خون در رگهای هر استارتاپ و کسبوکاری است که این روزها دیگر دارد خشک میشود.
از طرف دیگر شاهد برخوردهای قهری با استارتاپ و کسبوکارها به دلیل مسائل اجتماعی، و قوانینی که سنگ جلوی پای استارتاپهای نوآور و نوپای کشور میشوند هستیم. شاید باید به دایان حق داد که دیگر نخواهد سرمایهگذار این بخش از اقتصاد دیجیتال کشور باشد.
دایان تاکنون با کدام استارتاپها همکاری داشته است؟
البته استارتاپاستودیو دایان بیان کرده که همکاری خود را تا انتها با استارتاپهای پورتفوی خود ادامه خواهد داد، اما دیگر همکاری جدیدی را آغاز نخواهد کرد. استارتاپهایی که در حال حاضر زیر نظر دایان هستند یا بودند به شرح زیر هستند:
آکادمی دایان: به نظر میرسد این استارتاپ با هدف مهارتافزایی مدیران و سرمایههای انسانی استارتاپها تأسیس شده است.
پروست: این استارتاپ در مرحله اولیه بهعنوان یک سیستم مدیریت منابع (ERP) تخصصی در جهت حل چالشهای صنعت سنگ توسعه داده شده است.
ریچویل: ریچویل پلتفرم مدیریت گروهی آنلاین پورتفولیو رمزارز است که با هدف برطرف کردن چالشهای موجود بین سرمایهگذارها و تریدرها ایجاد شده است.
ایجس: ایجس کسبوکار تخصصی در حوزه بازرگانی بینالمللی است.
بیفیلتر: بیفیلتر یک موتور هوشمند است که به کاربران در تصمیمگیری برای یافتن بهترین فرصتهای سرمایهگذاری کمک میکند.
آنالیزوم: پلتفرم آنالیزوم با هدف پاسخ به نیاز تحلیلی سبدگردانها در بازار بورس ایجاد شد.
کوانتوم: کوانتوم پلتفرم تخصصی ارائه سیگنال و پیشنهادات خریدوفروش براساس استراتژیهای مختلف در بازار بورس است.
پروگرس: پروگرس برای آموزشهای پایه و تخصصی در زمینه بازارهای مالی مختلف و ارائه مدل جدیدی از آموزش به سرمایهگذاران و فعالان این حوزه ایجاد شد.
از دیگر استارتاپهایی که تحت نظارت استارتاپاستودیو دایان هستند میتوان به فاندکس، هلثاپ، فیلینا و دایانپرایم اشاره کرد.
استارتاپاستودیو دایان تا قبل از اقدام اخیر خود در مراحل شکلگیری استارتاپها همچون منتورینگ و خدمات زیرساختی، سرمایهگذاری و خدمات سرمایه و ایدهپردازی و اعتبارسنجی و تیمسازی با استارتاپها همراه بود.