کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
در پی تصویب سند کلیات هوش مصنوعی، سازمان ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری هوش مصنوعی تشکیل میشود.
کلیات سند هوش مصنوعی در ۲۹ خردادماه و در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری تصویب شد.
در پی تصویب این سند، شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی را تصویب کرد.
بر اساس این سند، جمهوری اسلامی ایران قصد دارد تا سال ۱۴۱۲ ایران را در بین ۱۰ کشور برتر حوزه فناوری هوش مصنوعی قرار دهد. ایجاد اکوسیستم هوش مصنوعی از افقهای دید این سند تا سال ۱۴۱۲ محسوب میشود.
اهداف و برنامههای سند هوش مصنوعی
به گزارش ایسنا، سازمان ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران زیر نظر رئیسجمهور تأسیس میشود و یک سازمان مستقل است. اساسنامه این سازمان نیز طی سه ماه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.
اهداف کلان این سند در هفت حوزه دنبال میشود. سرمایه انسانی، زیرساخت، علم و پژوهش، نوآوری، رقابتپذیری اقتصادی، توسعه تعاملات بینالمللی و اثربخشی هفت حوزه مدنظر در این سند هستند.
رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی بالاترین مقام اجرایی این مرکز است که به پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیسجمهور و با حکم رئیسجمهور آغاز به کار خواهد کرد.
در بخشی از این سند اولویتهای سند ملی هوش مصنوعی با عنوان اولویتهای «الف» و «ب» ذکر شدهاند. برخی از اولویتهای «الف» این سند به شرح زیر است:
- سامانه آموزش هوشمند شخصیشده و معلم مجازی
- سیستمهای حملونقل هوشمند و وسایل نقلیه خودران و بدون سرنشین
- افکارسنجی عمومی هوشمند
- اصلاح الگوی کشت با توجه به تجمیع دادههای کشاورزی
برخی از اولویتهای «ب» این سند نیز در زیر آمده است:
- ایجاد سامانه هوشمند خدمات علمی و فناوری و نوآوری در عرصههای آموزشی و پژوهشی
- مدیریت هوشمند مزارع
- افزایش دقت و بهینهسازی نویسهخوانهای فارسی
- ایجاد سامانه هوشمند خدمات علمی و فناوری و نوآوری در عرصههای آموزشی و پژوهشی