کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
اولین دوره برگزاری اجلاس دایا در تاریخ نوزدهم شهوریورماه و در محل سالن همایشهای هتل اسپیناس پالاس برگزار خواهد شد. اجلاس دایا بر کاربرد بلاکچین در توسعه کسبوکارها تمرکز دارد. گفتنی است این اجلاس تنها مختص به فعالان حوزه بلاکچین و رمزارز نیست و با حضور کارشناسان حوزههای مختلف اقتصاد دیجیتال برگزار خواهد شد.
رسول لطفی، معاون فناوری اطلاعات بانک مسکن از جمله سخنرانان اجلاس دایا است. محوریت ارائه او در این اجلاس «جلوگیری از فرار مغرها با استفاده از بلاکچین» خواهد بود.
لطفی در این راستا درباره اجلاس دایا بیان کرد: «اجلاس دایا یک گردهمایی بینالمللی است که بهمنظور بررسی و معرفی کاربردهای بلاکچین در صنایع مختلف برگزار میشود. هدف اصلی این اجلاس، افزایش آگاهی و درک بهتر از چگونگی استفاده از فناوری بلاکچین برای بهبود فرایندها و کاهش هزینه کسبوکارها؛ بهویژه در صنعت بانکداری و حوزههای مرتبط با آن است.»
او با اشاره به موضوع صحبتش در این اجلاس که کاربردپذیری بلاکچین در کسبوکارهاست، گفت: «بلاکچین با ویژگیهای خاص خود مثل شفافیت، امنیت و غیرمتمرکز بودن میتواند تغییرات قابل توجهی در کسبوکارها ایجاد کند. یکی از مهمترین مزایای آن، افزایش اعتماد بین طرفهای معامله است.»
لطفی ادامه داد: «این فناوری امکان پیگیری دقیق و شفاف تمام تراکنشها را فراهم میکند که به کاهش کلاهبرداری و افزایش امنیت کمک میکند. همچنین، با خودکارسازی فرایندها و کاهش نیاز به واسطهها، در هزینهها کاهش قابل توجهی به همراه دارد؛ از این رو تمرکز صحبتهایم روی کاربرد بلاکچین در صنعت بانکداری و کسبوکارها؛ بهویژه در زمینه تولید توکن نخبگان و مسکن است.»
توکن نخبگان از کاربردهای نوآورانه بلاکچین
رسول لطفی درباره جلوگیری از فرار مغزها با استفاده از توکن نخبگان اظهار کرد :«نکته بعدی که در اجلاس دایا درباره آن صحبت خواهم کرد توکن نخبگان است. توکن نخبگان یکی از کاربردهای نوآورانه بلاکچین است که تأثیر زیادی در حفظ نخبگان و جلوگیری از فرار مغزها خواهد داشت.»
او ادامه داد: «با استفاده از بلاکچین، میتوان توکنهایی ایجاد کرد که به نخبگان علمی و صنعتی تعلق گیرد و با این توکنها، پاداشها و مشوقهای مختلفی دریافت کنند. این توکنها شامل امتیازات مالی، دسترسی به منابع تحقیقاتی و تسهیلات مسکن است که نخبگان را ترغیب به ماندن و فعالیت در کشور خود میکند. موضوع بعدی ارائهام نیز درباره کاربرد بلاکچین در حوزه مسکن خواهد بود.»
او با اشاره به چالشهای کسبوکارها در پذیرش بلاکچین گفت: «یکی از چالشهای اصلی، پیچیدگی فنی این فناوری است که نیاز به آموزش و تخصص دارد. همچنین مسائل قانونی و نظارتی نیز ممکن است مانع پذیرش سریع بلاکچین شود. تغییر ساختارها و فرایندهای موجود هم هزینهبر و زمانبر است و ممکن است با مقاومتهای افراد یا بخشهای مختلف سازمان روبهرو شود.»
معاون فناوری بانک مسکن در پایان صحبتهایش با اشاره به آینده بلاکچین در کسبوکارها بیان کرد: «من بسیار امیدوارم و معتقدم بلاکچین با گذشت زمان، جایگاه خود را در صنایع مختلف پیدا خواهد کرد. با افزایش آگاهی و درک بهتر مزایای آن، کسبوکارها بیشتر به سمت استفاده از این فناوری حرکت خواهند کرد. همچنین، با پیشرفتهای فناورانه و رفع چالشهای موجود، پذیرش بلاکچین سریعتر و گستردهتر خواهد شد.»