کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

درس‌های جبل‌الطارقی برای احیای باور به کریپتو

آلبرت ایسولا، وزیر اقتصاد جبل‌الطارق، به احیای بازار رمزارزی و ایمان مصرف‌کنندگان امیدوار است

شکی نیست که در هفته‌های اخیر بازار و صنعت کریپتو یکی از سخت‌ترین دوران تاریخ خود را پشت سر هم گذاشته است. زنجیره خبرهای ناگوار یکی پس از دیگری بر بازار نازل شده و امید به آینده بازار و صنعت رمزارزی به واسطه فشار کلان رگولاتوری از همیشه پایین‌تر است.

با این وجود در حالی که آسیب‌زدن به کریپتوی مجروح از همیشه آسان‌تر است، هستند کسانی که با وجود تکیه‌زدن بر اریکه قدرت،‌ حمایت از کریپتو را انتخاب کرده‌اند. مثال اصلی چنین فردی، «آلبرت ایسولا»، وزیر اقتصاد کشور کوچک جبل‌الطارق در مرز جنوبی اسپانیاست.

رفتار و بیانات ایسولا در سخت‌ترین روزهای بازار رمزارز به‌خوبی نمایانگر قدرت بازار رمزارزی برای شناساندن رساله حقیقی آن و همچنین نمونه‌ای از عمل درست برای محافظت از حقوق مصرف‌کنندگان بدون آسیب‌زدن به کلیت صنعت است.

ایسولا در بیانیه‌ای به‌تازگی چنین گفته است: «یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که این روزها همه ما صرف‌نظر از ملیت با آن مواجهیم، مسئله اعتماد است. یا شاید نبود اعتماد عبارت بهتری باشد. وقتی مردم شروع به درک نوسان شدید بازار رمزارزی می‌کنند، به یکباره اولین سؤالی که به ذهن آنها می‌رسد، این است که چطور چنین چیزی ممکن است؟ چطور چنین چیزی اتفاق افتاد؟ و خیلی سریع اعتماد زیر سؤال می‌رود. پس اعتماد مشکل اصلی ما در عموم بازارها و خصوصاً در بازار پرنوسان رمزارزهاست.»

ایسولا در ادامه به رگولاسیون متعادل به‌عنوان تنها راه‌حل ممکن برای ایجاد اعتماد اشاره می‌کند: «فکر می‌کنم که دقیقاً در چنین بازه‌های زمانی بسیار سخت است که طرفین بهترین فرصت را برای ایجاد اعتماد دارند. بازار کریپتو تضعیف شده و برخی از شرکت‌ها در حال رفتار غیرمسئولانه هستند.

این ضعف و رفتار غیرمسئولانه حال سلاحی است در دست قانون‌گذاران که به آنها اجازه می‌دهد با شدت بالاتری به‌دنبال محدود کردن رمزارزها باشند. اما اگر در لحظات سخت، یکی از طرفین با استناد به تعادل و منطق عمل کند،‌ اعتماد به‌وجود‌آمده ناگسستنی خواهد بود. رگولاسیون در صورت چنین رفتاری برای همه بهتر خواهد بود، نه بدتر.»

ایسولا باور دارد که حالا، اولویت رگولاتورها باید عجله در بررسی رفتار شرکت‌هایی مانند ترا و سلسیوس باشد. او تأکید دارد که به جای محکومیت یکباره و یک‌طرفه، تمرکز بر چرایی و چگونگی رسیدن این شرکت‌ها به وضع فعلی باشد. او ادامه می‌دهد: «در تمام این وقایع، خود رویدادها نیستند که جو قانون‌گذاری و نگرش و رویکرد طرف‌های مقابل را تعیین می‌کنند، بلکه واکنش‌ها به این رویدادها هستند که این نقش را ایفا می‌کنند.»

جبل‌الطارق از سال ۲۰۱۸ تاکنون خود را به‌عنوان یک کشور هوادار کریپتو معرفی کرده است. جبل‌الطارق خود به‌عنوان یکی از قلمروهای مشترک‌المنافع بریتانیا شناخته می‌شود. با وجود بیانات ایسولا، جبل‌الطارق همواره در تلاش بوده تا دست هر گونه کلاهبرداری و فعالیت مشکوک را به محض آشکار شدن کوتاه کند. رویکردی که باعث شده تعدادی از نمایندگان میانه‌رو اتحادیه اروپا مدل رگولاسیون جبل‌الطارق را به‌عنوان یک نمونه بین‌المللی در نظر بگیرند.

جبل‌الطارق در خصوص همکاری‌های رمزارزی نیز کشوری شناخته‌شده است. حدود دو ماه پیش، اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت این کشور در نظر دارد تا با امضای قراردادی با شرکت رمزارزی والریوم، بازار بورس اوراق بهادار خود را تحت نظر بلاکچین این شرکت قرار دهد. همکاری‌ای که در صورت رخ‌دادن، ‌اولین از نوع خود در جهان خواهد بود.

با وجود اینکه مساحت کل کشور جبل‌الطارق تنها هفت کیلومتر است، بیش از ۱۵ شرکت رمزارزی صاحب‌نام مانند بیتسو، اف‌تی‌ایکس هوبی و بولیش در مرزهای این کشور دفتر دارند. ایسولا تأکید می‌کند که یکی از دلایل اصلی موفقیت جبل‌الطارق در حفظ منافع مشتریان و در عین حال شرکت‌های رمزارزی، اول عمل‌نکردن و درس‌گرفتن از نمونه کشورهایی مانند سنگاپور بوده است.

ایسولا در این خصوص می‌گوید: «مهم است که یکباره و با شدت عمل نکنیم. بنابراین تصمیم ما این بود که هیچ‌وقت اولین تصمیم‌گیرنده در این صنعت بین‌المللی نباشیم. برای ما حالا روشن است که حقوق مصرف‌کنندگان و منافع شرکت‌های رمزارزی نه در خلاف هم، بلکه در راستای هم هستند؛ نگرشی که امیدواریم به‌زودی در دیگر مناطق حائز اهمیت‌تر دنیا مانند آمریکا و اتحادیه اروپا نیز وارد شود.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/ncwy
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.