کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
سعید جلیلی، یکی از نامزدهای راهیافته به دور دوم انتخابات ریاستجمهوری روز دوشنبه ۱۱ تیرماه با حضور در نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۳ نشستی را با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال برگزار کرد که با حواشی متعددی همراه بود. آنطور که گفته میشود این نشست در ابتدا قرار بوده با حدود ۳۵ نفر از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال برگزار شود اما در نهایت با توجه به اینکه محدودیتی برای حضور افراد در این نشست در نظر گرفته نشده بود و دعوتنامهای در کار نبود، این برنامه با حضور نزدیک به ۱۸۰ نفر برگزار میشود.
همچنین برخی از رسانهها عنوان کردهاند که در این نشست از خبرنگاران خواسته شده است پس از گرفتن عکس سالن را ترک کنند. یکی از حواشی دیگر این جلسه مطرح کردن موضوع اینترنت طبقاتی توسط یکی از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال بوده است که به گفته حاضرین صحبت کردن این فرد بدون هماهنگی بوده و این درخواست با ابراز ناراحتی سایر افراد حاضر در نشست مواجه شده است.
کارنگ در ادامه برای بررسی آنچه در این نشست اتفاق افتاده با تعدادی از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال و فعالان صنفی این حوزه تماس گرفت اما اغلب این افراد بهنحوی از صحبت کردن درباره این نشست و حواشی آن خودداری کردند. رضا حیدری، عضو هیئت مدیره سازمان نصر تهران و از مسئولان برگزاری الکامپ، احسان زرینبخش عضو هیئت مدیره سازمان نصر تهران، مهرداد ذوالفقاریان، دبیر سازمان نصر تهران؛ آزاد معروفی، خزانهدار سازمان نصر تهران، علیرضا کشاورز، عضو هیئت مدیره سازمان نصر تهران، سهیل مظلوم دبیر دوره اول سازمان نصر تهران و رعنا منافی از جمله این افراد بودند. در ادامه گفتوگوی کارنگ با دو تن از فعالان صنفی که در نشست مذکور حاضر بودند را درباره مطالبات مطرح شده در این نشست و حواشی به وجود آمده در آن میخوانید.
تکذیب بیرون راندن خبرنگاران از نشست
عباس رمدانی، سرپرست دبیرکل نظام صنفی رایانهای کشور ضمن بیان اینکه سازمان نظام صنفی طی نامهای از نامزدهای انتخاباتی برای حضور در الکامپ دعوت کرده و احتمالاً مسعود پزشکیان نیز فردا در این رویداد حضور خواهد یافت، عنوان کرد: «در نشست امروز که با حضور آقای سعید جلیلی برگزار شد، اعضا و فعالان این صنف دغدغههای خود را با ایشان مطرح کردند و نظر ایشان را خواستند که در صورت انتخاب به عنوان رئیسجمهور چه اقداماتی را در این حوزه انجام خواهند داد. از جمله موضوعاتی که در این نشست مطرح شد، موضوع فیلترنگ و پایین بودن سرعت اینترنت بود. همچنین چگونگی شاخصهایی که در دولت بعدی در خصوص حوزه اقتصاد دیجیتال در نظر گرفته میشود از دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح شد و آقای جلیلی به این مسائل پاسخ گفت.»
رمدانی درباره حاشیه این نشست که در رسانهها عنوان شده بود مبنی بر اینکه از خبرنگاران خواسته شده که جلسه را ترک کنند، گفت: «چنین اتفاقی نیفتاده است و شدیداً آن را تکذیب میکنیم. برنامه ما این بود که این نشست با حضور حدود ۳۵ نفر برگزار شود اما این برنامه با حضور بیش از ۱۸۰ نفر برگزار شد. برخی این موضوع را مطرح میکنند که نگذاشتند رسانهها بیایند و اینکه آنها را از سالن بیرون کرده باشند، چنین اتفاقی نیفتاده است.»
دغدغههای فعالان اقتصاد دیجیتال در نشست با جلیلی
یکی از اعضای هیئتمدیره نصر تهران که نخواست نامش فاش شود، درباره نشستی که امروز سعید جلیلی با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال داشت، عنوان کرد: «این نشست بیشتر پیرامون شنیدن دغدغهها بود. از جمله موضوعاتی که در این نشست طرح شد، بحث تخصیص ارز و فرایند واردات محصولات سختافزاری، مهاجرت نیروهای انسانی، بحث مجوزها، فیلترینگ، به رسمیت شناختن حق مالکیت پلتفرمها و عدم تلاش دولت برای فشار برای گرفتن سهام پلتفرمها بود. همچنین در خصوص سرعت اینترنت و توسعه فیبر نوری صحبت شد و تضاد منافع و اجرای قوانینی که در این حوزه وجود دارد و ترک فعلهایی که صورت گرفته نیز از سایر موارد مطرح شده در این نشست بود.»

فرصتی برای سؤال پرسیدن خبرنگاران نبود
برخی رسانهها درباره نشست سعید جلیلی با فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال در حاشیه الکامپ خبر داده بودند که در این نشست از خبرنگاران خواسته شده بود، پس از گرفتن عکس این جلسه را ترک کنند. این عضو هیئتمدیره نصر تهران درباره این خبر، عنوان کرد: «من نیز چیزهایی در این زمینه شنیدهام اما درباره آن بیاطلاع هستم. مطمئنم که چنین موضوعی از سمت نظام صنفی نبوده است. اینکه گفته باشند خبرنگاران عکس بگیرند و از جلسه خارج شوند را در جریان نیستم اما در انتهای جلسه خبرنگاران میخواستند سؤال بپرسند و با توجه به اینکه در ابتدای جلسه نیز اعلام شده بود که وقت آقای جلیلی محدود است و ساعت ۱۰ برای سفر به استان گلستان پرواز داشتند، همراهان ایشان از خبرنگاران خواهش کردند که با توجه به اینکه نشست طولانی شده بود، ایشان زودتر بروند.» او تأکید کرد: «موردی که درباره خبرنگاران مطرح کردید را نه اطلاع دارم و نه تأیید یا رد میکنم. اما اگر چنین اتفاقی افتاده شاید نگاه این بوده که به دلیل محدود بودن وقت تنها فعالان حوزه دیجیتال در زمینههای مختلف سؤال بپرسند.»
کسی که بحث اینترنت طبقاتی را مطرح کرد، خارج از نوبت بود
این عضو هیئتمدیره نصر همچنین درباره اینکه آیا در این نشست از سوی فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال بحث اینترنت طبقاتی مطرح شده است، گفت: «واقعیت این است که یکی از اعضا که عضو فعال سازمان هم نیست و پس از جلسه توسط سایر اعضا برای مطرح کردن این موضوع تذکر گرفت، متأسفانه موضوعی را مطرح کرد که موجب نارضایتی و ناراحتی همه اعضای جلسه شد و در انتهای جلسه حتی چند نفر با او برخورد کردند و تذکر دادند و گفتند که ما دنبال اینترنت آزاد هستیم.»
او تأکید کرد: «این موضوع اصلاً حرف صنف و اعضای آن نبود. یک آقایی آن هم خارج از نوبت چنین موضوعی را مطرح کرد. همه افراد حاضر در جلسه از جمله آقای حکیم جوادی از مطرح شدن چنین موضوعی ناراحت شدند و ایشان تذکر دادند که خارج از نوبت کسی سؤال نپرسد و وارد مسائل حاشیهای نشود.»
او ادامه داد: « اینکه این فرد چنین موضوعی را مطرح کرد در برنامه نبود و اکثریت افرادی که آنجا بودند ناراحتی خود را از مطرح شدن این موضوع ابراز کردند. این فرد احتمالاً براساس اطلاعرسانیهایی که شده بود، خودش به این نشست آمده بود. نشست هم به این شکل نبود که کسی برای حضور در آن دعوتنامه داشته باشد. هر کسی که میآمد میتوانست داخل نشست حضور داشته باشد.» او خاطرنشان کرد: «مطرح کردن چنین موضوعی اشتباه و زشت است. ما به عنوان فعال صنفی به دنبال دسترسی آزاد اینترنت برای همه هستیم.»