کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

چهار روز مانده به مجمع، اساسنامه پیشنهادی سازمان نصر تهران منتشر شد

در مجمع نوبت دوم روز یکشنبه، افزایش مبلغ حق عضویت سازمان نصر تهران و دستورالعمل‌های عضویت در شاخه شرکت‌ها، فروشگاه‌ها و اشخاص حقیقی به رأی گذاشته خواهد شد

چهار روز مانده به برگزاری نوبت دوم مجمع عمومی فوق‌العاده سازمان نصر تهران، اساسنامه پیشنهادی هیئت‌مدیره این نهاد صنفی برای بررسی و تصویب به‌وسیله اعضای سازمان، منتشر شد. جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، ساعت ۹ صبح روز یکشنبه هفته بعد در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار می‌شود.

به گزارش روابط‌ عمومی سازمان نصر تهران، جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده این سازمان از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه، ۲۷ خردادماه ۱۴۰۳ در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور اعضای سازمان برگزار می‌شود. دستور جلسه این نشست، بررسی و تصویب اساسنامه اصلاح‌شده سازمان نصر تهران است. هیئت‌مدیره سازمان متن اساسنامه پیشنهادی خود را چهار روز پیش از برگزاری مجمع منتشر کرد و اعضای این نهاد صنفی مجبورند در زمان اندک باقی‌مانده تا برگزاری مجمع و به روش تندخوانی، متن پیشنهادی را بررسی کرده و در مجمع نوبت دوم رأی و نظر خود را اعلام کنند.

طبق یک سنت نانوشته، مجامع سازمان نصر در نوبت اول به حد نصاب نمی‌رسند و در نوبت دوم برگزار می‌شوند. مجمع روز یکشنبه هم از این قاعده جدا نیست و قرار است نوبت دوم مجمع عمومی فوق‌العاده و مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده برگزار شود.

معمولاً با اینکه تکالیف قانونی برای برگزاری نوبت اول مجمع انجام می‌شود، تبلیغات خاصی برای برگزاری نوبت اول نمی‌شود و در کل جدی گرفته نمی‌شود. جدی نگرفتن نوبت اول مجمع به حدی در سازمان نصر به یک سنت تبدیل شده که نکات نیازمند بررسی هم در آستانه برگزاری نوبت دوم منتشر می‌شود. نمونه آن همین متن پیشنهادی اساسنامه است که چهار روز پیش از برگزاری نوبت دوم مجمع منتشر شده است.


حالا نوبت دوم است


سازمان نصر تهران، با توجه به اینکه مجمع عمومی فوق‌العاده و مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده سازمان نصر تهران در نوبت اول به حد نصاب نرسیدند، از اعضا خواسته تا در مجمع نوبت دوم که روز یکشنبه ۲۷ خردادماه در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار خواهد شد، شرکت کنند.

دستور جلسه مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده نوبت دوم سازمان، بررسی و تصویب بودجه سال منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ است. تصویب صورت‌مالی سه ماه مانده به پایان سال مالی هم در نوع خود جالب توجه است. در مجمع خردادماه قرار است صورت مالی منتهی به شهریور بررسی شود.

دستور جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده نوبت دوم سازمان هم اصلاح اساسنامه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران است. متن اساسنامه امروز یعنی چهار روز پیش از برگزاری مجمع منتشر شده است.


بررسی تغییر دستورالعمل و افزایش حق عضویت


در مجمع پیش‌ رو دستورالعمل‌های عضویت در شاخه‌های شرکت‌ها، فروشگاه‌ها و اشخاص حقیقی و افزایش مبلغ حق عضویت نیز به رأی گذاشته خواهد شد.

یکی از چالش‌های جدی سازمان نصر در سال‌های گذشته، عضویت اشخاص حقیقی در آستانه برگزاری انتخابات و تأثیرگذاری آنها بر نتایج انتخابات بوده است. در محافل صنفی از ورود اتوبوسی افراد حقیقی صحبت می‌شود و حتی برخی از این می‌گویند که اتوبوس برای دوره‌های قبل بوده و اکنون عده‌ای با بوئینگ در حال ورود به سازمان نصر هستند. مجموع چالش‌های گذشته، هیئت‌مدیره سازمان را به این نتیجه رسانده که دستورالعمل‌های عضویت در سازمان نصر را اصلاح کند.

طبق آمارهای تأییدنشده موجود، تعداد اشخاص حقیقی سازمان نصر از ابتدای تأسیس تاکنون حدود ۱۵۸۰ نفر بوده و تعداد اعضای حقیقی معتبر در این دوره ۷۸۸ نفر است. تعداد مشاوران نیز از ابتدا تاکنون ۳۶۶ نفر و تعداد مشاوران معتبر در حال حاضر ۱۲۲ نفر است. این آمارها نشان می‌دهد نسبت اعضای حقیقی شش‌برابر مشاوران است و باتوجه‌به تأثیر اشخاص حقیقی در انتخاب مشاوران، این موضوع همیشه محل چالش‌های بسیار در انتخابات گذشته بوده و این ترس وجود دارد که در انتخابات آتی اتوبوس و بوئینگ هم جوابگوی تقاضاهای عضویت افراد حقیقی در آستانه انتخابات نباشد.

گفتنی است که مفاد قانونی مرتبط با سازمان نصر در کتابی با جلد آبی‌رنگ جمع شده که به کتاب آبی معروف است. محتوای این کتاب مبنای فعالیت‌های قانونی سازمان نصر است و به گفته فعالان صنفی دچار کاستی‌ها و گاهی تضاد و تناقض است. این کتاب شامل قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزار، آیین‌نامه اجرایی، دستورالعمل تشکیل مجمع‌ عمومی مؤسس استان‌ها، اساسنامه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان‌ها، دستورالعمل عضویت شرکت‌ها و مانند آن است.

لزوم تغییر اساسنامه سازمان باعث شد در دوره ششم هیئت‌مدیره فعالیت‌های جدی انجام شود، ولی اساسنامه‌‌ای که تأیید مجمع تهران را داشته باشد در مجمع نصر کشور تصویب نشد و به‌ جای آن سازمان نصر کشور اساسنامه‌ای به نام «الگو» تهیه و به استان‌ها ابلاغ کرد که در نصر تهران پذیرفته نشد، ولی در پایان دوره ششم قرار شد در مجمع درباره آن تصمیم‌گیری شود. دلیل برگزاری مجمع پیش‌ رو، تکلیف مجمع قبلی به هیئت‌مدیره جدید برای تعیین‌تکلیف اساسنامه الگو و مورد مشاوران است.

به نظر می‌رسد در وضعیتی که تمام رؤسای ادوار، معروف به پدرخوانده‌ها، از هیئت‌مدیره فعلی نصر تهران حمایت می‌کنند و رئیس نصر تهران و کشور نیز یکی است، هیئت‌مدیره فعلی سازمان نصر تهران برای انجام اصلاحات اساسی کار سختی پیش رو نداشته باشد.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/q8ed
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.