کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
پزشکیان: در شرایط فعلی نمیتوان به فکر رفع فیلتر بود
برگزاری اولین نشست شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم با حضور مسعود پزشکیان
اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی دیروز دهم مهرماه با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد. رئیسجمهور در این نشست بر اهمیت جلوگیری از فروش فیلترشکن اشاره کرد و بیان کرد در شرایط فعلی کشور نمیتوان برنامه رفع فیلتر را دنبال کرد.
باید جلوی فروش فیلترشکنها گرفته شود
پزشکیان در این جلسه اعلام کرد که به دنبال رفع فیلترینگ است اما به دلیل شرایط کنونی فعلاً نمیتوان این خواسته را برطرف کرد. این در حالی است که ستار هاشمی وزیر ارتباطات بارها به موضوع رفع فیلتر و اهمیت آن اشاره کرده است. مسعود پزشکیان نیز در آخرین نشست خبری دولت چهاردهم تاکید کرده بود که در حال تدوین برنامه برای موضوع فیلترینگ و تعیین چارچوبها برای این موضوع است و بهزودی رفع فیلتر در شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار میگیرد.
پزشکیان همچنین تاکید کرد که وجود فیلترشکن که افراد سودجو از فروش آن درآمد میلیاردی دارند و باید به صورت دقیق و جدی برای این موضوع تصمیماتی گرفته شود.
گفتنی است رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیما، وزیر ارتباطات، وزیر علوم، وزیر آموزشوپرورش و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور از جمله اعضای حقوقی این شورا به شمار میروند و محمد آقامیری دبیری این شورا را بر عهده دارد. همچنین سعیدرضا عاملی، رضا تقیپور، رسول جلیلی، عزتالله ضرغامی و محمدحسین انتظاری نیز از اعضای حقیقی این شورا هستند.
مسعود پزشکیان در نشست اخیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت که باید در شرایط کنونی ارزیابی دقیق از فضای مجازی داشته باشیم.
او در ادامه افزود: «بعد از اینکه مشخص شد در چه جایگاه و نقطهای قرار داریم، باید مشخص کنیم که چه کسانی چه مسئولیتی بر عهده دارند و سپس مسئولان امر، بر اساس زمانبندی قابل ارائه و برنامهریزی اجرایی و مالی انجام شده، اقدام به اجرای مأموریتها کنند.»
مسعود پزشکیان در ادامه بیان کرد: «برای اینکه بتوانیم در حوزه اجرا، موضوعات را درست عملیاتی کنیم، حتماً باید بدانیم که در حال حاضر وضعیت موجود ما در حوزه فضای مجازی چیست و سپس سراغ تدوین برنامه و اجرای آن برویم؛ از این رو مرکز ملی فضای مجازی باید گزارشی از وضع موجود و اولویتهای اجرایی را بر اساس منابع موجود و با همکاری دستگاهها و سازمانها مرتبط تهیه و به صحن شورایعالی فضای مجازی ارائه دهد.»
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه دولت چهاردهم به دنبال اجرای قانون است و حتماً قانون را اجرا خواهد کرد، بیان کرد: «باید از ظرفیت فضای مجازی به صورت حداکثری استفاده کنیم و در این راستا، استفاده از توان و نیروی انسانی داخلی، بسیار مهم است.»
مهاجرت منابع انسانی مشکل بسیار مهم کشور
پزشکیان در ادامه به چالش بزرگ مهاجرت منابع انسانی نیز اشاره کرد. او چالش مهاجرت منابع انسانی را از مهمترین مسائل کشور معرفی کرد و گفت: «حفظ نیروی انسانی یکی از موضوعات بسیار مهم کشور است و باید برای حفظ منابع انسانی متخصص و توانمند داخلی که بتواند در رفع مشکلات کشور در حوزه فضای مجازی به ما کمک کند، هزینههای لازم را صرف کنیم؛ چرا باید نیروی انسانی ما را در شرکتهای مهم بینالمللی با حقوقهای آنچنانی به کار بگیرند، اما ما نتوانیم از نیروی انسانی دغدغهمند و باسواد خودمان در داخل کشور استفاده کنیم. معتقدم حتماً باید دغدغههای نیروهای انسانی کشورمان را در زمینههای مختلف از جمله تسهیل تردد به کشور، مرتفع کنیم و آنها را در کنار نیروهای توانمند داخلی، در مجموعههای تخصصی کشور به کار بگیریم و کار را به این عزیزان بسپاریم.».
محمد آقامیری، رئیس شورایعالی فضای مجازی، نیز در خلال اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی، گفت: «چرا باید نیروی انسانی نخبه ما را کشورهای دیگر جذب کنند و پروژههای مهم را به این عزیزان بسپارند، اما ما نتوانیم از دانش این هموطنان استفاده کنیم. باید از کسانی که نخبه هستند و استعداد دارند، حمایت کنیم. در پرداختیها به این افراد هم رعایت عدالت در پرداخت حقوق منصفانه و متناسب با توانمندیهای آنان است تا در کشور بمانند و برای حل مشکلات کمک کنند.»