کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

بارد و تفاوت‌هایش با چت جی‌پی‌تی

ایمیل پیچای به کارمندانش درباره هوش مصنوعی روی چه چیزی تأکید دارد

چت ربات جدید گوگل در حال آزمایش است و در هفته‌های آینده راه‌اندازی خواهد شد. یک API این چت ربات را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار خواهد داد. گوگل نمی‌خواهد به مایکروسافت و شرکت‌های دیگر اجازه دهد که گوی رقابت در زمینه جست‌وجوگرها را بدون دردسر بربایند.

این شرکت امروز اعلام کرد که یک چت‌بات به نام بارد (BARD) را در هفته‌های آینده عرضه خواهد کرد. به نظر می‌رسد این چت‌بات پاسخی به چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) است که Open AI آن را با سرمایه مایکروسافت توسعه داده است.

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل در یک پست وبلاگی نوشته که بارد اکنون در حال آزمایش نهایی است و در اختیار افراد آزمایش‌کننده مورد اعتمادی قرار گرفته است. هدف از طراحی بارد، قرار دادن گستره وسیع دانش جهان در پشت یک رابط مکالمه است. بارد از نسخه کوچک‌تر یک مدل هوش مصنوعی قدرتمند به نام LaMDA استفاده می‌کند که آن را گوگل برای نخستین‌بار در مه ۲۰۲۱ معرفی کرد.

فناوری‌ این مدل مشابه چت جی‌پی‌تی است. به گفته گوگل، این فناوری به این شرکت کمک می‌کند ربات چت را در اختیار کاربران بیشتری قرار دهد و درباره کیفیت و دقت چت‌بات بازخورد بگیرد. گوگل و Open AI هر دو در حال ساختن ربات‌های خود روی نرم‌افزار تولید متنی هستند که می‌تواند سبک‌های نامطلوب گفتاری در فضای آنلاین را تکرار کند.

نیاز به کاهش نقص‌ها و این واقعیت که این نوع نرم‌افزارها را نمی‌توان به‌راحتی با اطلاعات جدید به‌روزرسانی کرد، امیدواری برای ساختن محصولات جدید قدرتمند روی این فناوری را با چالش مواجه می‌کند، ازجمله چت‌بات‌ها که جست‌وجو در وب را دچار تغییرات بنیادین می‌کنند.

نکته قابل توجه این است که پیچای برای ادغام بارد در گوگل، برنامه‌ای را اعلام نکرد. در عوض، نمونه‌ای از کاربرد جدید و محتاطانه هوش مصنوعی را برای جست‌وجوهای مرسوم نشان داد. گوگل به سؤالاتی که پاسخ واحد و توافق‌شده ندارند، پاسخی می‌دهد که منعکس‌کننده نظرات مختلف است.

پیچای همچنین گفت که گوگل قصد دارد فناوری زیربنایی خود را از طریق یک API در دسترس توسعه‌دهندگان قرار دهد، اما جدول زمانی برای این کار ارائه نکرد.سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، اندکی پس از سخنان مدیرعامل گوگل، عکسی از خود با ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت در توئیتر منتشر کرد.

چت جی‌پی‌تی که OpenAI نوامبر گذشته آن را راه‌اندازی کرد، در پاسخ به سؤالات پیچیده توانایی زیادی دارد و به نظر می‌رسد رؤیای کاربران را برای یک تغییر انقلابی در آموزش و تجارت و زندگی روزمره برآورده کند. اما بعضی از کارشناسان هوش مصنوعی توصیه می‌کنند که باید احتیاط کرد، زیرا این ابزار درکی از اطلاعاتی که ارائه می‌کند، ندارد.

این وضعیت ممکن است برای بعضی از کارشناسان هوش مصنوعی گوگل آزاردهنده باشد، زیرا محققان این شرکت بخشی از فناوری چت جی‌پی‌تی را توسعه داده‌اند و حتی پیچای نیز در وبلاگ گوگل به این موضوع اشاره کرد. پیچای نوشت: «ما شش سال پیش شرکت را در زمینه هوش مصنوعی تغییر دادیم. آن زمان ما به سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی در سراسر جهان ادامه دادیم.»

او هم از بخش تحقیقات هوش مصنوعی گوگل و هم از دیپ‌مایند (DeepMind) که استارتاپ هوش مصنوعی در بریتانیاست و گوگل در سال ۲۰۱۴ آن را خریداری کرد، نام برد. چت جی‌پی‌تی که روی جی‌پی‌تی ساخته شده، یک مدل هوش مصنوعی است که با عنوان ترانسفورماتور شناخته می‌شود و برای اولین بار در گوگل ابداع شده است. این فناوری متن را دریافت و اتفاقات بعدی را پیش‌بینی می‌کند.

در مقابل، Open AI بدین دلیل شهرت دارد که نشان می‌دهد چگونه ورود مقدار عظیمی از داده‌ها در مدل‌های ترانسفورماتور و افزایش توان رایانه‌ای می‌تواند سیستم‌هایی را تولید کند که در تولید زبان یا تصاویر توانا هستند. چت جی‌پی‌تی این امکان را فراهم می‌کند که انسان‌ها درباره پاسخ‌های مختلف به مدل هوش مصنوعی دیگری که خروجی را تنظیم می‌کند، بازخورد دهند و از این طریق جی‌پی‌تی را بهبود می‌دهد.

گوگل خود اعتراف کرده که قصد دارد برای افزودن فناوری LaMDA به محصولات خود با احتیاط اقدام ‌کند، زیرا لازم است که روی مدل‌های هوش مصنوعی در رابطه با اطلاعات نادرست و متون وب که حاوی تعصبات نژادی و جنسیتی و سخنان نفرت‌آور است، کار شود.این محدودیت‌ها را محققان گوگل در یک مقاله تحقیقاتی در سال ۲۰۲۰ خاطرنشان کردند.

در این مقاله مسئله احتیاط در فناوری تولید متن مطرح شد که برخی مدیران را عصبانی کرد و در نهایت موجب اخراج دو محقق برجسته هوش مصنوعی به نام تیمنیت گبرو و مارگارت میچل شد. سایر محققان گوگل که روی فناوری LaMDA کار می‌کردند، از تردید گوگل در این زمینه ناامید شدند و شرکت را ترک کردند تا استارتاپ‌هایی بسازند که از همان فناوری استفاده کنند. به نظر می‌رسد ظهور چت ‌جی‌پی‌تی الهام‌بخش این شرکت بوده تا هرچه زودتر قابلیت تولید متن را در محصولاتش بگنجاند.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/u8z9
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.