کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

لیست بلندبالای تعلیق پلتفرم‌ها و دفاتر فروش بلیت هواپیما از فلایتیو تا مستربلیت

حدود پانزده شرکت ارائه‌دهنده خدمات مسافرت هواپیمایی در پرمسافرترین ماه سال تعلیق شدند

در شهریورماه سال جاری تعداد زیادی از دفاتر خدمات مسافرت هواپیمایی، به دستور سازمان هواپیمایی کشوری تعلیق شدند. براساس آنچه سایت سازمان هواپیمایی کشوری گزارش می‌کند تا چهاردهم شهریورماه سیزده دفتر خدمات مسافرت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی به مدت یک ماه از فروش بلیت منع شدند.

دو پلتفرم «فلایتیو» و «مستربلیت» نیز در میان کسب‌وکارهای ارائه‌دهنده خدمات مسافرت هواپیمایی هستند که به حکم سازمان هواپیمایی کشوری تعلیق شدند. فلایتیو در ۲۱ شهریور و مستربلیت در ۱۴ شهریورماه به دلیل آنچه گران‌فروشی اعلام شد به مدت یک ماه از فعالیت منع شدند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در خبری که مربوط به تعلیق سایت صورتیک است اعلام کرده که در روزهای گذشته ۱۵ دفتر خدمات مسافرت هواپیمایی تعلیق شده‌اند. این آمار پیش از تعلیق فلایتیو اعلام شده بود.


گران‌فروشی دلیل تعلیق فلایتیو بود


سازمان هواپیمایی کشوری دلیل تمامی تعلیق‌ها را گران‌فروشی پلتفرم‌ها یا دفاتر ارائه‌دهنده خدمات هواپیمایی اعلام کرده است. پیش از این نیز سازمان هواپیمایی کشوری، اعلام کرده بود که با هر نوع گران‌فروشی در زمان سفرهای اربعین برخورد خواهد کرد.

سازمان هواپیمایی کشوری دلیل تعلیق فلایتیو را این‌طور اعلام کرده است: «در راستای اعمال اختیارات قانونی مندرج در ماده ۵ قانون هواپیمایی کشوری مصوب ۱۳۲۸ و نظارت بر فعالیت‌های هواپیمایی کشوری به‌منظور حفظ مصالح عمومی و با استناد به مفاد مصرحه در ماده ۱۶ قانون هواپیمایی کشوری و نیز به دلیل عدم رعایت ماده ۳۰ آیین‌نامه نظارت بر تأسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی و با استناد به ماده ۳۱ آیین‌نامه اخیرالذکر، پروانه فعالیت شرکت خدمات مسافرت هوایی آسوده کیهان‌سیر و سایت فلایتیو متعلق به شرکت دور پرواز از تاریخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل عرضه بلیت/نمایش نرخ بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی بالاتر از نرخ‌های تعیین‌شده به مدت یک ماه تقویمی تعلیق شد.»


فلایتیو: گران‌فروشی نبود، خطای فنی بود


البته که فلایتیو در پی تعلیق یک‌ماهه خود بیانیه‌ای منتشر کرد و در این بیانیه گران‌فروشی را فقط در یک مورد تأیید کرد. اما به گفته این پلتفرم، آن هم یک خطای فنی بوده که خیلی زود گروه فنی این پلتفرم مشکل را پیگیری و حل کرده است.

این پلتفرم در بیانیه‌اش اعلام کرد: «با توجه به اینکه ایرلاین‌ها، نرخ‌نامه مخصوص خود را (طبق نرخ رسمی سازمان هواپیمایی کشوری) ارائه می‌دهند، همکاران Help Desk در واحد فنی شرکت «فلایتیو»، نرخ‌نامه «فلای پرشیا» را همراه با خطای سهوی (در حد یک واژه) تعریف کرده بودند که موجب شد بهای بلیت به مدت‌زمان خیلی کوتاه و به‌صورت محدود فقط روی یک ایرلاین و مسیر با خطا ثبت شود؛ این اشتباه سهوی به‌سرعت توسط همکاران واحد فنی پیگیری و برطرف شد.»

فلایتیو در این بیانیه همچنان توضیح داده که این شرکت بر اساس نرخ‌نامه مصوب سازمان هواپیمایی کشوری برای فروش بلیت اقدام می‌کند.


تعلیق مستربلیت


مستربلیت نیز که نامش در میان تعلیق‌شدگانی است که روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشور اعلام کرده، هیچ بیانیه‌ای در واکنش به تعلیقش منتشر نکرده است. به گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، مستربلیت نیز به دلیل گران‌فروشی تعلیق شده است.

جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، در خبری که سایت این سازمان در پی تعلیق مستربلیت منتشر کرده اعلام کرد: «با توجه به افزایش پروازها در روزهای پایانی ماه صفر، دفتر نظارت سازمان هواپیمایی کشوری در ادامه نظارت‌های مستمر خود به‌منظور حفظ مصالح عمومی و اطمینان از رعایت نرخ‌های تعیین‌شده، به‌طور ویژه در این ایام نسبت به پایش و رصد بازار فروش بلیت اقدام کرده است.»

او در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که در روزهای گذشته سیزده دفتر خدمات مسافرت هواپیمایی تعلیق شده‌اند. مستر بلیت نیز با استناد به همان ماده قانونی که منجر به تعلیق فلایتیو شده بود، تعلیق شده است.

هرچند در پی این اخبار، خبرگزاری تسنیم در ۱۸ شهریورماه اعلام کرد با اینکه سازمان هواپیمایی کشوری مستربلیت را تعلیق کرده، این شرکت همچنان به فعالیتش ادامه می‌دهد.


وزارت راه هشدار داده بود


البته این نخستین‌بار نیست که دفاتر خدمات مسافرت هواپیمایی و پلتفرم‌های فروش بلیت هواپیما با تعلیق سازمان هواپیمایی کشوری روبه‌رو می‌شوند. از سویی پیش از آغاز سفرهای اربعین، دبیر اجرایی ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی درباره گران‌فروشی هشدار داده بود.

حسین مذنب در این‌باره اعلام کرده بود: «هرگاه شرکت‌های مسافری و وب‌سایت‌های فروش بلیت هوایی اقدام به گران‌فروشی کنند و بیشتر از نرخ مصوب‌ در ۱۵ تا ۳۰ شهریورماه هزینه‌ای دریافت کنند، بازرسان وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری رصد می‌کنند و در اسرع وقت با آنان برخورد می‌شود.»

این در حالی است که با توجه به گزارش‌های سازمان هواپیمایی کشوری فقط تا ۱۴ شهریورماه این سازمان سیزده دفتر خدمات مسافرت هواپیمایی ازجمله مستربلیت را به مدت یک ماه از فعالیت تعلیق کرد.

سال گذشته نیز با موارد متعددی از تعلیق دفاتر خدمات مسافرت هوایی روبه‌رو بودیم.

روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ نیز روزهای خوبی برای پلتفرم‌های آنلاین فروش بلیت هواپیما نبود. آن روزها هم خبر ممنوعیت همکاری شرکت‌های هواپیمایی با سیزده پلتفرم آنلاین فروش بلیت هواپیما مطرح شد که البته این تصمیم به حالت تعلیق درآمد.

پلتفرم‌های فروش آنلاین بلیت هواپیما و دفاتر ارائه‌دهنده خدمات مسافرت هواپیمایی همواره اعلام کرده‌اند که تابع سازمان هواپیمایی کشور هستند و قیمت‌گذاری بلیت را براساس نرخ مصوب این سازمان انجام می‌دهند.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/nnbe
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.