کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در یک نامه، طرح پیشنهادی خود را برای فعالیت سکوهای اینترنتی توزیع دارو به معاون اول رئیسجمهور ارائه داد.
پیشنویس اولیه توزیع دارو از طریق پلتفرمها بعد از جلسات متعدد با انجمن داروسازان و وزارت بهداشت در این خصوص به معاون اول رئیسجمهور ارائه شده است. دو نهاد مذکور طی جلسات متعددی که از سال ۱۴۰۱ در اینباره تشکیل شد، مکرراً با توزیع دارو از طریق پلتفرمها مخالفت کرده و مهلتهای معاون علمی و فناوری رئیسجمهور مبنی بر تنظیم دستورالعمل توزیع دارو از طریق پلتفرمها را نادیده گرفتند.
سال ۱۴۰۱ بود که هیئت وزیران در تبصره ۲ ماده ۸ آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرینی در حوزه سلامت، وزارت بهداشت و انجمن داروسازان را موظف کرد با همکاری با وزارت ارتباطات و در مدت دو ماه دستورالعمل توزیع دارو از طریق کسبوکارهای اینترنتی را ابلاغ کند.
معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری همچنین با دادن مهلت دوهفتهای در ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ و مهلتی چهارماهه در مرداد ۱۴۰۲ مجدداً از وزارت بهداشت و انجمن داروسازان خواست تا دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوهای اینترنتی را ابلاغ کنند.
انجمن داروسازان و وزارت بهداشت با طرح مذکور مخالفت کرده و دلایلی اعم از غیرقانونی بودن توزیع دارو از طریق پلتفرمهای اینترنتی را مطرح میکردند. این مخالفتها باعث تشکیل جلسات متعدد بین انجمن داروسازان و سکوهای اینترنتی توزیع دارو شد.
بعد از مخالفتهای پیدرپی و عدم ارائه دستورالعمل توسط دو نهاد مذکور، معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور با ورود به اصل ۹۰ کمیسیون مجلس و تهدید به شکایت قضایی، جلسه دیگری را در ۲۰ آذرماه تشکیل داد. طبق صورتجلسه این تاریخ انجمن داروسازان فرصت یکماهه دیگری دریافت کردند که البته باز هم دستورالعمل مورد نیاز را برای توزیع دارو در سکوهای اینترنتی توزیع دارو ارائه ندادند.


در نهایت به نظر میرسد معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری بعد از اعلام فرصتهای متعدد به وزارت بهداشت و انجمن داروسازان، تصمیم گرفته خود طرحی را برای توزیع دارو از طریق سکوهای اینترنتی پیشنویس کرده و به معاون اول رئیسجمهور پیشنهاد دهد.

همانطور که گفته شد، دو نهاد انجمن داروسازان و وزارت بهداشت دلیل مخالفتهای خود را غیرقانونی بودن توزیع دارو از طریق سکوهای اینترنتی اعلام میکردند، اما معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در نامهای که به معاون اول رئیسجمهور ارائه داده، غیرقانونی بودن مصوبه توزیع اینترنتی دارو را رد کرده و آن را مطابق قوانین مصوبات دولت و قوانین مجلس دانسته است.
لازم به ذکر است که چندی پیش سید مسعود شریفی، معاون سیاستگذاری ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در یک برنامه زنده تلویزیونی از اجرای آزمایشی توزیع دارو از طریق سکوهای اینترنتی خبر داده بود.