کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

دولت به بزرگترین بنگاه‌دار اقتصادی تبدیل شده و رقابت سالم بازارها را از بین برده است

دولت به بزرگترین بنگاه‌دار اقتصادی تبدیل شده و رقابت سالم بازارها را از بین برده است

در جلسه هم اندیشی مجمع کارآفرینان ایران درباره حادثه معدن طبس و اینکه مکانیزه نکردن و عدم استانداردهای لازم از جمله عوامل به وجود آمدن این دست از حوادث است، عنوان شد که باید با هدف رفع چالش‌های موجود کمیته‌ای تحت عنوان جهش تولید و رونق کسب‌و کار ایجاد شود تا موضوعات مربوطه بررسی و مسائل موجود حل و فصل شود.

رضا علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از فرسودگی زیرساخت‌های کشور، گفت: «ما امروز به علت عدم مکانیزه‌سازی و نبود استانداردهای لازم، شاهد حوادثی همچون حادثه مرگبار در معدن طبس بودیم که طی آن، بیش از ۵۰ کارگر ماهر جان خود را از دست دادند.»

او با اشاره به عقب‌ماندگی کشور در تامین زیرساخت‌های مورد نیاز و نوسازی در مقایسه با کشورهایی نظیر ترکیه و چین، اظهار کرد: «امروز بیش از ۵۷ درصد از زغال سنگ مورد نیاز خود را از سایر کشورها وارد می‌کنیم، در حالی که ذخایر زغال سنگ کشور ما برای هزاران سال مصرف کافی دارد.»


پیشنهاد تشکیل کمیته جهش تولید و رونق کسب‌وکار


شهباز حسنپور بیگلری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برخی اظهارات کارآفرینان، گفت: «برای رفع چالش‌های موجود، پیشنهاد می‌شود کمیته‌ای تحت عنوان جهش تولید و رونق کسب‌وکار در ذیل کمیته صنعت تشکیل شود تا به بررسی و حل مشکلات صنعت پرداخته شود.»


مشکلات زیرساختی و کمبود انرژی


علی حدادی دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در این نشست بیان کرد: «یکی از وظایف اصلی ما پس از قانون‌گذاری، نظارت بر عدم انحراف آیین‌نامه‌هاست. متاسفانه امروز صنعت با مشکلات جدی در زمینه زیرساخت‌ها و کمبود منابع انرژی همچون آب، برق و گاز مواجه است.»

او افزود: «نوسازی و بازسازی صنایع با موانع و مشکلات جدی روبه‌روست. در کنار آن، تولیدکنندگان نیز با مشکلات ارز و ریال مواجه‌اند. ما و دولت باید به بخش خصوصی، که حکمرانی مردم پایه است، اطمینان کرده و در راستای رفع مشکلات آن‌ها گام برداریم.»


سود پایین و عدم نوسازی صنایع


مسعود سزاوار نایب‌رئیس هیئت‌مدیره و قائم مقام مدیرعامل گروه صنعتی گلرنگ، ضمن ابراز نگرانی از کاهش سودآوری بخش تولید، گفت: «این روزها سود بخش تولید به رقم‌های تک‌رقمی رسیده و توان نوسازی صنایع به دلیل تورم وجود ندارد. ما در حوزه تکنولوژی و نیروی کار دچار عقب‌ماندگی هستیم و نیازمند عزم ملی برای تحول هستیم.»

او با انتقاد از عدم تخصیص منابع مالی به صنایع، تاکید کرد: «بانک‌ها همکاری لازم را با صنایع ندارند و به شکل انقباضی عمل می‌کنند. اگر خواستار تداوم اشتغال، رشد پایدار و جهش تولید هستیم، باید ابزارهای لازم را فراهم کنیم.»


مداخله دولت در بازار؛ علت اصلی بحران اقتصادی


محمدرضا رجالی، رئیس هیئت‌مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور، با انتقاد از مداخله دولت در بازار، اظهار کرد: «در کشورهای توسعه‌یافته، دولت‌ها خود را داور اقتصاد می‌دانند و به ایجاد بازارهای رقابتی سالم کمک می‌کنند. اما در کشور ما، دولت با مداخله مستقیم، به بزرگترین بنگاه‌دار اقتصادی تبدیل شده و حتی قیمت فروش محصولات بخش خصوصی را تعیین می‌کند.»

او با اشاره به تبعات این مداخله، افزود: «مداخلات مخرب دولت در قیمت‌گذاری، کاهش سرمایه‌گذاری اقتصادی، کاهش قدرت خرید و نابودی تولید از جمله پیامدهای این رویکرد است. راهکارهای اصلاحی می‌تواند شامل واریز عواید نفت به صندوق منابع ملی، فروش نفت در بورس داخلی و واگذاری تعیین قیمت‌ها به بازارهای رقابتی باشد.»


هشدار نسبت به رکود قریب‌الوقوع


سعید منزوی‌زاده، مدیرعامل شرکت تولیدی و صنعتی رسول اصفهان قالی سلیمان، با هشدار نسبت به وقوع رکود در ماه‌های آینده، گفت: «اگر تا ۶ ماه آینده اقدام اساسی نشود، رکود و کسادی بر کشور حاکم خواهد شد. در حال حاضر، بانک‌ها تسهیلات لازم را تنها با سودهای نجومی ۴۰ درصد به تولیدکنندگان ارائه می‌دهند که این امر، روند نوسازی و بازسازی زیرساخت‌ها را به خطر انداخته است.»

او خواستار تسهیل قوانین و بهبود شرایط تسهیلات بانکی شد و تاکید کرد: «مجلس و بانک مرکزی باید برای بهبود سیستم تسهیلات و رفع موانع نوسازی صنایع اقدام کنند تا از فروپاشی اقتصادی جلوگیری شود.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/fa7v
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.