کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
چین دستورالعملهای جدید برای کاهش استفاده از تراشههای انویدیا صادر کرد
در پی تحریمهای آمریکا علیه چین، پکن با هدف تقویت صنعت نیمهرسانای داخلی و مقابله با محدودیتهای اعمالشده توسط واشنگتن، فشار بیشتری بر شرکتهای فناوری این کشور برای خرید تراشههای هوش مصنوعی ساخت داخل به جای تراشههای انویدیا اعمال کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، رگولاتورهای چینی اخیراً به شرکتهای این کشور توصیه کردهاند که از خرید تراشههای مدل H20 انویدیا که به طور گسترده در توسعه و اجرای مدلهای هوش مصنوعی استفاده میشوند، خودداری کنند. این سیاست بیشتر به صورت راهنمایی صادر شده و نه یک ممنوعیت کامل، چرا که پکن قصد دارد از اختلال در فعالیت استارتاپهای هوش مصنوعی و تشدید تنشها با آمریکا جلوگیری کند.
این اقدام به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی تراشههای هوش مصنوعی و کمک به آنها برای کسب سهم بیشتری از بازار صورت گرفته است. همچنین، شرکتهای چینی با این رویکرد برای مقابله با محدودیتهای احتمالی بیشتر آمریکا آماده میشوند.
پیشتر، پکن در راستای کمپین دستیابی به خودکفایی در شرایط بحرانی، به سازندگان خودروهای برقی داخلی نیز اعلام کرده بود که قطعات خود را از تولیدکنندگان داخلی تأمین کنند. از جمله شرکتهای مهم تولیدکننده تراشههای هوش مصنوعی در چین میتوان به شرکت کامبریکان تکنولوژی و هواوی تکنولوژی اشاره کرد.
در واکنش به این خبر، سهام شرکت انویدیا در معاملات روز جمعه ۳.۹ درصد کاهش یافت و به ۱۱۹.۲۶ دلار رسید. با این حال، سهام انویدیا همچنان رشد چشمگیری را در سال جاری تجربه کرده و بیش از دو برابر شده است.
دولت آمریکا سال گذشته میلادی فروش پیشرفتهترین پردازندههای هوش مصنوعی انویدیا به شرکتهای چینی را ممنوع کرد. انویدیا در پاسخ به این محدودیتها، نسخههای خاصی از تراشههای خود را طراحی کرد که با مقررات وزارت بازرگانی آمریکا همخوانی داشت و توانست آنها را به چین صادر کند. مدل H20 یکی از این تراشهها است.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که چندین رگولاتور چینی از جمله وزارت صنعت و فناوری اطلاعات، طی ماههای اخیر، دستورالعملهای غیررسمی موسوم به دستورالعملهای پنجرهای را برای کاهش استفاده از محصولات انویدیا صادر کردهاند. هدف از این سیاستها، تشویق شرکتهای داخلی به استفاده از تراشههای داخلی مانند هواوی و کامبریکان است.
با این حال، مقامات چینی همچنان از شرکتهای داخلی میخواهند که بهترین سیستمهای هوش مصنوعی ممکن را ایجاد کنند. به گفته منابع مطلع از سیاستهای هوش مصنوعی چین، حتی اگر این هدف به معنای استفاده از نیمهرساناهای خارجی به جای گزینههای داخلی باشد، پکن همچنان از آن حمایت خواهد کرد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در واکنش به این تحولات تأکید کرد که این شرکت تمام تلاش خود را برای ارائه خدمات به مشتریان چینی انجام خواهد داد و در عین حال، به محدودیتهای دولت آمریکا پایبند خواهد ماند.
انویدیا، بهعنوان ارزشمندترین شرکت تراشهساز جهان، با افزایش تقاضای جهانی برای پردازندههای خود مواجه است. چین همچنان یکی از بخشهای مهم این رشد است اما محدودیتهای تجاری اثر خود را گذاشته است. این شرکت در سه ماهه ژوئیه ۱۲ درصد از درآمد خود معادل ۳.۷ میلیارد دلار را از چین به دست آورده که این رقم ۳۰ درصد بالاتر از مدت مشابه سال قبل است.
تراشههای انویدیا استاندارد طلایی برای شرکتهایی است که به دنبال توسعه خدمات هوش مصنوعی هستند. با این حال، چین تلاش زیادی کرده تا جایگزینهای داخلی برای این تراشهها معرفی کند. پکن میلیاردها دلار یارانه برای صنعت نیمهرسانا اختصاص داده اما تراشههای هوش مصنوعی داخلی همچنان از نظر کیفیت و عملکرد از تراشههای انویدیا عقبتر هستند.