ثبت ۴ هزار و ۸۹۱ شکایت در اتحادیه کسب‌ و کارهای مجازی

در گزارش عملکرد شش ماهه نخست آمده است؛

زمان مطالعه: 2 دقیقه

اتحادیه کشوری کسب‌‌ و کارهای مجازی گزارش عملکرد شش ماهه نخست امسال خود را منتشر کرد که براساس آن ۴ هزار و ۸۹۱ شکایت در این سامانه به ثبت رسیده و نماد اتحادیه هم ۴۱۸ هزار کلیک خورده است.

در این گزارش عملکرد آمده است که سه هزار و ۴۳۳ شکایت ثبت شده در سامانه اتحادیه کسب‌ و کارهای مجازی مربوط به شکایت از اعضای اتحادیه و هزار و ۵۹ شکایت ثبت شده در سامانه مربوط به کسب‌ و کارهای مجازی غیر عضو اتحادیه است. در بخش دیگر این گزارش آمده است که ۳۸۹ شکایت نیز از مرکز توسعه تجارت الکترونیک، سازمان صنعت معدن تجارت استان تهران و اتاق اصناف بوده صورت گرفته است.

اتحادیه کسب‌ و کارهای مجازی اعلام کرده است که از میان شکایت‌های انجام شده، ۳ هزار و ۹۱۹ شکایت مختومه شده، ۱۹۶ شکایت به کمیته نظارت ارجاع شده، ۱۳۰ شکایت منتظر بررسی، ۱۲۵ شکایت ارجاع به کمیسیون و تعداد ۶۶ شکایت باطل شده است.

این نهاد صنفی از سال ۹۸ بخش بازرسی آنلاین را به قسمت نظارتی خود اضافه کرده است که کارشناسان بازرسی این اتحادیه با توجه به چک لیست قوانین صنفی از کسب‌و‌کارهای عضو و دارای پروانه کسب، به‌صورت ۳ ماهه بازرسی آنلاین انجام می‌دهند. در این بازرسی‌ها و در صورت تخلف از سوی کسب‌و‌کار، اقدامات قانونی انجام می‌گیرد. این اتحادیه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳ هزار و ۳۴۰ فقره بازرسی را انجام داده است.

اتحادیه شکایت‌ها را چگونه بررسی می‌کند؟

اتحادیه کسب‌و‌کارهای مجازی موظف است ظرف مدت ۱۰ روز، شکایت یا گزارش تخلف دریافتی را بررسی کند. در صورت احراز عدم تخلف فرد صنفی یا انصراف شاکی، پرونده مختومه می‌شود و در صورت احراز تخلف و اعتراض شاکی، پرونده را در مرکز استان به سازمان تعزیرات حکومتی و در شهرستان‌ها به اداره‌های تابعه سازمان مورد نظر، ارسال می‌کند.

سازمان تعزیرات حکومتی و ادارات تابعه در شهرستان‌ها مکلف هستند که حداکثر ظرف ۲ هفته در جلسه‌ای با دعوت از شاکی و متشاکی به پرونده رسیدگی و طبق مفاد این قانون حکم مقتضی را صادر کنند.

عدم تحویل به‌موقع کالا و خدمات در صدر شکایت

گزارشی که از سوی اتحادیه منتشر شده، نشان می‌دهد بیشترین تعداد شکایت خریداران اینترنتی به ترتیب به دلیل عدم تحویل به‌موقع کالا و خدمات، عدم تأمین کالای یا خدمات، تقلب و عدم رعایت حق انصراف مصرف کننده، عدم پاسخگویی به نارضایتی مصرف‌کننده و رعایت نکردن تعهدات موضوع قرارداد از جمله تأخیر در ارسال است.

در ۶ ماه نخست امسال ۶۴۹ پروانه فعالیت صادر شده است

اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در ۶ ماه نخست امسال اقدام به صدور ۶۴۹ فقره پروانه فعالیت کرده است. تهران با ۳۳۸ پرونده، اصفهان با ۵۹ پرونده، خراسان رضوی و فارس با ۴۳ پرونده و استان البرز با ۲۰ در رده‌های اول صدور پروانه فعالیت قرار دارند.

۴۱ درصد از جوازهای صادر شده در سال ۱۴۰۰ مربوط به شخصیت‌های حقوقی و ۵۹ درصد متعلق به شخصیت‌های حقیقی است؛ که از این میان ۱۴ درصد جوازها متعلق به زنان و ۸۶ درصد متعلق به مردان است.

این اتحادیه در راستای تحقق ماده ۸۷ قانون نظام صنفی و تأکید بر تشکیل اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، فعالیت خود را از آبان ماه سال ۱۳۹۶ به‌طور رسمی در جهت حمایت از کسب‌وکارهای اینترنتی کشور، تسهیل و تسریع بخشیدن در رشد و توسعه کسب‌وکارها آغاز کرده است.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/tiat
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.